Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΕΡΕΥΝΑ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΞΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΜΟΝΤΑΖ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

Δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας από το ΚΙΚΠΕ

Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς βιβλίων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) μέσω του Future Library.
Το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. συμμετέχει από το 2012 στο πενταετές πρόγραμμα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library, που υποστηρίζεται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και αφορά την ενίσχυση εκατόν δεκαεπτά βιβλιοθηκών  ανά την επικράτεια. Η συμμετοχή του Ιδρύματος στην προσπάθεια συνίσταται στον εμπλουτισμό με νέες και παλαιές εκδόσεις επιλεγμένων περιφερειακών βιβλιοθηκών. Το Ίδρυμα συγκεντρώνει βιβλία από ιδιώτες, τα οποία προωθεί προς βιβλιοθήκες (δημόσιες, δημοτικές, ιδρυμάτων κ.λ.π.) και πολιτιστικούς φορείς του Λεκανοπεδίου και της υπαίθρου χώρας.
Η Βιβλιοθήκη μας ενισχύθηκε, εμπλουτίζοντας τη συλλογή της με 255 καινούρια βιβλία αποδεδειγμένα καλών εκδόσεων και ξεχωριστά από άποψη θεματολογίας και ποιοτικού περιεχομένου, αποτελώντας τη βάση για την επίτευξη του στόχου της βιβλιοθήκης μας να παραμείνει μια πλούσια και συνάμα δημιουργική πηγή γνώσης.

Προσφορά των εργαζομένων της εταιρείας “Μόρνος” στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Θηβαίων

Ιδιαίτερα σημαντική για τις ανάγκες των ωφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων είναι η ευγενική προσφορά των εργαζομένων της Εταιρείας “Μόρνος” στη Θήβα, σε γάλα και κρουασάν, που ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου του 2015.

Χάρη στην αξιέπαινη πρωτοβουλία των εργαζομένων, μέχρι σήμερα το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων, έχει παραλάβει 3.242 φιάλες γάλα και 142 πακέτα κρουασάν  και έχει πραγματοποιήσει είκοσι μία (21) διανομές με τα εν λόγω προϊόντα.

Απευθείας παρακολούθηση της αιθαλομίχλης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Στο πλαίσιο προετοιμασίας για τη χειμερινή περίοδο, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την προμήθεια πέντε αυτόματων αναλυτών αιωρούμενων μικροσωματιδίων. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η πρώτη σε όλη τη χώρα που εγκαθιστά τέτοιου είδους αναλυτές που θα τοποθετηθούν στις πέντε πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων, στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, την Άμφισσα και το Καρπενήσι. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας (www.pste.gov.gr), προκειμένου οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση στα διαθέσιμα στοιχεία.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Μια πρωτότυπη διαδραστική «μηχανή του χρόνου» που μεταφέρει βιωματικά τους μαθητές στις ιστορικές συνθήκες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου θα παρουσιάσει η επιστημονική ομάδα του Κέντρου On Line Education ΑΡΝΟΣ στο διεθνές συνέδριο εκπαιδευτικών Practical Pedagogies 2015, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου στην Τουλούζη.

Όταν το ΚΡΑΣΙ “συνάντησε” το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και Όταν το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “αντάμωσε” το ΚΡΑΣΙ


….τότε:

α.  4o Πανελλήνιο Συνέδριο
ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, Προοπτικές & δυνατότητες 2015

Ν. Λυγερός - 9/10 Memorial & Museum || World Trade Center. New York

 08/10/2015


Ν. Λυγερός - The Metropolitan Museum of Art. New York, 09/10/2015

ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 1.000 ΑΠΟ 1.500 ΕΥΡΩ

Γράφει η Δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Μέχρι πρότινος το ακατάσχετο όριο που εδικαιούτο το φυσικό πρόσωπο να δηλώσει για έναν τραπεζικό λογαριασμό του ήταν το ποσό των 1.500 ευρώ. Μέχρι το ποσό αυτό δεν μπορούσε να γίνει καμία κατάσχεση και το ποσό παρέμενε  στον τραπεζικό του λογαριασμό όσα χρήματα κι αν χρωστούσε.
Με τα νέα μέτρα, το ποσό αυτό μειώθηκε 500 ευρώ και κατρακύλησε στα 1.000 ευρώ για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη. Το νέο ακατάσχετο όριο προστατεύει τους οφειλέτες από κατασχέσεις των μισθών, των επιδομάτων και  των συντάξεων από οφειλές προς το δημόσιο.
Αν και προς το παρόν οι κατασχέσεις γενικότερα έχουν παγώσει λόγο των capital controls τα νέα ακατάσχετα όρια είναι τα εξής:

Οι «άγνωστες» εφευρέσεις του Κόχραν

Οι Εφευρέσεις του Σκώτου Ναυάρχου
Thomas Alexander COCHRANE (1775-1860)


του Ηλία Μεταξά
Οικονομικού Αξιωματικού Ε.Ν.

 
Η ευσύνοπτη αναφορά που ακολουθεί αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο του Ηλία Μεταξά « Βίος και Πολιτεία του Κόχραν» (υπό έκδοσιν). Δημοσίευση, για πρώτη φορά, στο Περί Αλός, με την άδεια του συγγραφέως τον οποίο κι ευχαριστώ θερμώς.
Περί Αλός

Ακολουθείται ορθογραφία του συγγραφέως.


Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΝΑΤΟ- ΡΩΣΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ

 
 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
          -------------------------------------------------                  
Σήμερα μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι το ΝΑΤΟ της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, το ΝΑΤΟ του Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ζητάει από την Ελλάδα, να στείλει Στρατό στη Συρία, κατά της Ρωσίας, και υπέρ των σφαγέων Τζιχαντιστών.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εάν υπακούσει στις εντολές του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ θα είναι μιά προδοτική κυβέρνηση!!!
         Προς την Ελληνική Κυβέρνηση
         ---------------------------------------------------
Σε περίπτωση πολέμου μεταξύ ΡΩΣΙΑΣ και Αμερικανο-Σιωνιστών, & Ευρωπαίων-Σιωνιστών, (ΝΑΤΟ), ΜΗ διαπράξετε το σφάλμα να διατάξετε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, να πολεμήσουν κατά της φίλης και ομόδοξης ΡΩΣΙΑΣ, και υπέρ του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ.
Αυτό θα είναι Εθνική Προδοσία!!!!!!!!

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο και βοηθήστε στην έρευνα του Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο σύνταξης του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια για την συμμετοχή στο Σύμφωνο των Δημάρχων, πραγματοποιεί έρευνα ενεργειακής συμπεριφοράς των κατοίκων του δήμου.

Γι’ αυτό το λόγο, καλεί τους δημότες, τους επαγγελματίες, τους φορείς και τους συλλόγους να συμπληρώσουν τα ακόλουθα ερωτηματολόγια, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν:

Το link για τον οικιακό τομέα ( για ιδιόκτητες ή ενοικιαζόμενες κατοικίες): 

30 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΠΗ ΒΑΓΙΩΝ

Με τραγούδι και χορό γιόρτασαν τα 30 χρόνια λειτουργίας του ΚΑΠΗ Βαγίων

Τα 30 χρόνια λειτουργίας του ΚΑΠΗ Βαγίων γιόρτασαν τα μέλη του, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, σε κοσμικό κέντρο της περιοχής.

Ευχές Δημάρχου Θηβαίων για την έναρξη της ποδοσφαιρικής και μπασκετικής περιόδου

Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου  Α' και Β'  ΕΠΣ Βοιωτίας  και του Μπάσκετ Γ' Εθνικής κατηγορίας και Α' ΕΣΚΑΣΕ εύχομαι Καλή Επιτυχία σε όλες τις ομάδες του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων ( Α'ΕΠΣ : ΑΟ Η ΘΗΒΑ, ΠΑΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ,  ΑΟ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ, ΑΟ ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ  - Β' ΕΠΣ: ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ , ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΩΝ, ΑΕΣ ΕΛΕΩΝΑΣ  , ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ , ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ , ΕΛΛΟΠΙΑΚΟΣ, ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ- Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ – Α' ΕΣΚΑΣΕ: Α.Σ. ΑΡΗΣ ).

Είμαι σίγουρος πως και αυτή την περίοδο οι ομάδες του Δήμου μας θα σημειώσουν σημαντικές επιτυχίες, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη θέλησή τους για “ευ αγωνίζεσθαι”. Με αυτοέλεγχο, προσήλωση στο άθλημα, υπακοή στον προπονητή,  καλή φυσική κατάσταση και σωματική και ψυχική υγεία η νίκη είναι δεδομένη και η τοπική κοινωνία θα αισθανθεί και πάλι υπερήφανη.

Εγκαίνια Διεθνούς Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν,  στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας της ΔΗΚΕΘ, τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης, που διοργανώνει η οργάνωση “ΣΦΙΓΓΑ”  στο πλαίσιο του “Διεθνούς Φεστιβάλ των Κρυμμένων Θηβών- Σφίγγα 2015”, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου.

Θήβα: Συνέχεια εργασιών στην οδό Επαμεινώνδα

Την οδό Επαμεινώνδα επισκέφτηκαν, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Χατζησταμάτης Ανδρέας και κλιμάκιο μηχανικών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να δουν από κοντά τις εργασίες που ξεκίνησαν, στο τμήμα της οδού Επαμεινώνδα από οδό Αντιγόνης έως οδό Βουρδουμπά, στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων” και να κανονίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόσκληση για την 24η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 25034/8-10-2015 πρόσκληση για την 24η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων στις 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ

                      «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
                                               ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

                                                   ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

                                ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ      
                               (συνεργασία με το Κοινόν των Βοιωτών)  

                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                            ΟΜΙΛΙΑ
                           « ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ»

                                                       ΟΜΙΛΗΤΗΣ
  ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ                                  
         
               
                                               
 Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου  2015 και ώρα 6.00 μ .μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  ,  ο Αναπληρωτής Πρύτανης Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , Διευθυντής της Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο,

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο πεδίο βολής Θηβών από 12 έως 16 Οκτωβρίου

Ανακοινώνεται ότι από 12 μέχρι και 16 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν βολές ΠΒ της ΣΠΒ στο Πεδίο Βολής Θηβών, με πυροβόλα 155χιλ από 08:00 έως 23:00 και εκρήξεις τυχόν μη διαρραγέντων βλημάτων μετά το πέρας της βολής.

Επικίνδυνη περιοχή αυτή που περικλείεται μεταξύ των ορίων ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΜΕΡΣΚΙ- ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΣΩΡΟΣ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ-ΧΩΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΙΛΟΡΑΧΗ.

Στην παραπάνω περιοχή, κατά τις ημέρες και ώρες που θα εκτελούνται βολές, απαγορεύεται η διέλευση ατόμων ή ζώων προς αποφυγή ατυχημάτων.

Το Ευρωδικαστήριο αποφάνθηκε κατά του Facebook

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ. Οταν, το 2008, ο Αυστριακός φοιτητής Νομικής Μαξ Σρεμς στράφηκε εναντίον του Facebook υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν έχει δικαίωμα να επεξεργάζεται τα προσωπικά του δεδομένα στις ΗΠΑ, λίγοι έδωσαν σημασία στη δικαστική διαμάχη. Επτά χρόνια αργότερα και ενώ μεσολάβησαν οι αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν, ο Σρεμς δικαιώθηκε πανηγυρικά με μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αλλάζει τα δεδομένα στη διατλαντική επεξεργασία δεδομένων.

Εως τώρα, οι αμερικανικές εταιρείες ήταν ελεύθερες να επεξεργάζονται δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών στις ΗΠΑ εφόσον τηρούσαν τους κανόνες της διατλαντικής συμφωνίας «Safe Harbor» του 2000. Χθες, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απεφάνθη ότι η συμφωνία αυτή είναι άκυρη, καθώς δεν διασφαλίζει τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στην ιδιωτικότητα.

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ για το ζήτημα της νομιμότητας της σύστασης του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Ανώνυμης Εταιρείας (ΑΕ).

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας ακύρωσε τρεις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, και συγκεκριμένα τις με αριθμούς 357, 358 και 359/2015 αποφάσεις, που αφορούν:
Η 1η (357/2015) την παραχώρηση κατά χρήση προς τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία των ΟΤΑ, των ακινήτων επί των οποίων υφίστανται οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λαμίας, των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ Λαμίας, καθώς και του κινητού εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων κυριότητας του Δήμου Λαμιέων, με την αιτιολογία ότι η υπόσταση του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ των ΟΤΑ, πάσχει νομιμότητας.
Η 2η (358/2015) την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λαμιέων και του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ με την αιτιολογία ότι η υπόσταση του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ των ΟΤΑ, πάσχει νομιμότητας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΑ (Λιβαδειά, 14/10/15)

Ο Σύλλογος ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
σας προκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
ΤΟ ΣΠΙΤΙ (εκδ. Κίχλη)
του Λιβαδείτη συγγραφέα Γιώργου Μητά
στο MEDIA LAB της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας
Έλενα Μαρούτσου

Το μέγα θέμα του Ασωπού ανοίγει ο Κώστας Μπακογιάννης


Την οριστική επίλυση ενός τεράστιου κοινωνικού, περιβαλλοντικού και οικονομικού προβλήματος, αυτό του Ασωπού, επιχειρεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Το θέμα του Ασωπού δεν αφορά μόνο τη Στερεά Ελλάδα, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Για τη λύση του προβλήματος ο Κώστας Μπακογιάννης έθεσε σε διαβούλευση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων. Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που ως στόχο έχει να δώσει τέλος στο διαρκές «περιβαλλοντικό έγκλημα» που συντελείται στη Βοιωτία.

Οι Small Blues Trap το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο BEERATIKO

Οι Small Blues Trap θα εμφανιστούν ζωντανά,
το  Σάββατο 31 Οκτωβρίου
στο BEERATIKO
 
Ελ. Βενιζέλου 16, Λιβαδειά
τηλ.698 009 2819
 
Ώρα έναρξης  22:00
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ.

Επειδή ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή δεν έχουν την απαραίτητη ευαισθησία να ενημερώσουν τους πολίτες (ούτε καν και το Δημοτικό Συμβούλιο, που ενημέρωσε ελλιπέστατα – αν και υπήρχε πλούσια αλληλογραφία - μετά την έντονη παρέμβαση μας στην τελευταία Συνεδρίαση του στις 30/9/2015) για τα σοβαρότατα θέματα που έχουν προκύψει από την διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο μας. Οι εξελίξεις αυτές αφορούν τόσο την νομιμότητα της συσταθείσας Ανώνυμης Εταιρείας Περιφερικού Φο.Δ.Σ.Α. (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Απόβλητων), όσο και την επιβεβλημένη αναθεώρηση των Τοπικών Σχεδίων και του Περιφερικού Σχεδιασμού (Το.Σ.Δ.Α. και ΠΕ.Σ.Δ.Α.) ώστε αυτά να εναρμονιστούν με τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α.)
Δια τους λόγους αυτούς νοιώθουμε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με έγγραφο της στις 21/9/2015 που διαβιβάστηκε στον Περιφερικό Φο.Σ.Δ.Α. Α.Ε. θεωρεί ότι « η σύσταση της εν λόγω εταιρείας είναι μη νόμιμη, καθως δεν συναδει με τα οριζόμενα στο αρ.16 του ν.4071/2012»

Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Καθώς διατρέχουμε μέρες "τυποποιημένης" πολιτικής ανεπάρκειας, με την προσμονή πάντα της διεξόδου από την κρίση, ας συνειδητοποιήσουμε τουλάχιστον ότι δεν χρειάζεται να "προσευχόμαστε" σε κανέναν αποκεφαλισμένο πολιτικό ανδριάντα. Ας αντιληφθούμε ότι η γνώση δεν χωράει στις χούφτες μας, γιατί σ' αυτές χωράνε μόνο οι απορίες...

Κι ας αποφυλακίσουμε τη φωνή που είναι αμπαρωμένη μέσα μας, για να συναπαντήσει χωρίς κανένα φόβο τον παραλογισμό των καιρών και να αναμετρηθεί μαζί του, ώστε να μην καταλήξουμε στο σημείο, όπου με τη δαιμονική ηδονή μας να υπομένοyμε απαθείς νέες πραγματικότητες, θα μιλάμε πια μόνο με τη σκιά μας..

Δωρεάν Προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από τη Δη.Κ.Ε. Δήμου Θηβαίων ( Μαστογραφίας, Τεστ Παπανικολάου, Οστεοπόρωσης)

   Η Δημοτική  Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων, ανακοινώνει τη συνέχιση των προγραμμάτων πρόληψης που υλοποιούνται διά του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής  και  Δημόσιας  Υγείας  που λειτουργεί υπό την εποπτεία της και συγκεκριμένα:
1) Ψηφιακής  Μαστογραφίας
2) Τεστ  Παπανικολάου
3) Οστεοπόρωσης

Ειδικότερα:

Εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Καβειρίου Θήβας

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Καβειρίου Θήβας με τη συμμετοχή πλήθους επισκεπτών. Η εκδήλωση είχε στόχο την προβολή του ιερού των Καβείρων έπειτα από τις πρόσφατες αρχαιολογικές εργασίες, οι οποίες έφεραν εκ νέου στο φως το κοίλο του αρχαίου θεάτρου, το βωμό στο κέντρο της ορχήστρας και το ναό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στους επισκέπτες ξενάγηση από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αλ. Χαραμή.

Εγκαίνια Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Θήβας


Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 τα εγκαίνια του Αξονικού Τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, του Διοικητή των Γ.Ν. Θήβας και Λιβαδειάς κ. Κω/νου Ρουσόπουλου, του Αναπληρωτή Διοικητή κ. Σπύρου Δεσύλλα,  των Αντιπεριφερειαρχών της  Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμάς και κ. Κώστα Μπακομήτρου, εκπροσώπων του Δήμου, του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών και άλλων φορέων – συλλόγων της περιοχής.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Από τη διαχείριση της κρίσης στη δημιουργία προοπτικών".


Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. 
Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015
Φωτογραφίες

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ιερο προσκυνημα Ελληνων Αγιων Μαρτυρων εκ Ρουμανιας.

Μεγαλο προσκυνημα και τριημερη λαμπρη  τελετη κατοπιν του επαναπατρισμου Ιερων Λειψανων Ελληνων Αγιων εκ Ρουμανιας στο Φαρο Αυλιδος στην Αυλιδα (περιοχη Χαλκιδος) χοροστατουντος του κ.κ Γεωργιου Μητροπολιτου Θηβων και Λεβαδειας και του Αρχιεπισκοπου Τομιδος θεοδοσιου απο τη Ρουμανια και πληθος Ιερεων και προσκυνητων .Επειτα απο πολλες και αγγογυστες προσπαθειες του πατρος Δανιηλ Πισσαρ,εφημεριου του Ιερου Ναου Ευαγγελισμος της Θεοτοκου στο Φαρο Αυλιδος καθως επισης ολων των επιτροπων και πολλων προσκυνητων ενα πολυ μεγαλο γεγονος για αυτο το μικρο μερος,επετευχθη.Τα ονοματα των Αγιων ειναι τα εξης .

ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ!!!ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ Κ.Κ. ROTHSCHILDS & ROCKEFELLERS
Λόγω επιδεινώσεως της διεθνούς καταστάσεως, αποφάσισα να επανακυκλοφορήσω την ανοιχτή αυτή επιστολή προς Πλανητάρχες. 

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αρθρογράφος ΜΜΕ
 

Εξοχότατοι κύριοι Πρόεδροι της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης,
 

Νέες δράσεις στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Iερωνύμου Β΄

ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ¨ΓΕΝΝΑΕΙ¨ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ: Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός χωρίς Αναβολικά¨, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
¨Ημερίδας¨ της 17/10/15 με θέμα:
ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ¨ΓΕΝΝΑΕΙ¨ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ

ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ...ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ;


Τους χρόνους μας διακρίνει μια συνεχώς αυξανόμενη απομάκρυνση από τον εαυτό μας. Κι ας επικρατεί άλλη εντύπωση. Αναζεί πάλι η πεποίθηση ότι είναι δυνατή η γνώση του υπεραισθητού.. Και όχι μόνο η φιλοσοφία, αλλά και η επιστήμη πειράται να καθορίσει την ουσία της πραγματικότητας. Στο δυνατόν αυτής της γνώσης αντιδρούσε ο θετικισμός, περιοριζόμενος στο επί μέρους στοιχείο του. Εν αντιθέσει προς τον θετικισμό κατανοείται πάλι σήμερα η σημασία της ολότητας και της μορφής.

Θήβα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Επαμεινώνδα λόγω εργασιών


Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, λόγω έναρξης των εργασιών (εκσκαφές) στο τμήμα της οδού Επαμεινώνδα από οδό Αντιγόνης έως οδό Βουρδουμπά, στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων” :

Εκδήλωση για την Υπερπανσέληνο 2015, διοργάνωσαν ο Σύλλογος "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" & ο Σύλλογος Γυναικών "Ισμήνη", στην αερολέσχη Θηβών.

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας", μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών "Ισμήνη" και τα μέλη της αερολέσχης Θηβών, πραγματοποίησαν εκδήλωση για την Υπερπανσέληνο η Κόκκινο Φεγγάρι.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Από το κοίτασμα Ζορ στα κοιτάσματα της Κρήτης

Η. Κονοφάγος , Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος

Η ανακάλυψη του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος Ζορ από την ENI στην αιγυπτιακή ΑΟΖ δεν είναι μόνο εμπορική, αλλά και επιστημονική, με την έννοια ότι μας διδάσκει και νέα ανοίγματα, αφού τώρα βλέπουμε μετά τη γεώτρηση, που έγινε στα 4.131 μέτρα και βρήκε το φυσικό αέριο, έχουμε και πετρέλαιο στα 5.000 μέτρα. Αλλά με την ανακάλυψη αυτή έχουμε κι άλλες επεκτάσεις, διότι έγινε μέσα σε ΠΛΑΊΣΙΟκαρστικών ασβεστόλιθων και όχι μόνο ψαμμιτών. Τα κοιτάσματα με πυρολυτικό αέριο βασίζονται σε άλλα μοντέλα, σε βαθύτερους ορίζοντες, ενώ ξέρουμε ότι τα λασποηφαίστεια στα υψηλότερα στρώματα του Μεσσηνίου αχνίζουν ακόμα βιογενές αέριο. Η ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ δείχνει τον δρόμο για τις έρευνες Νότια της Κρήτης. Διότι στα messinian lagoons

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ο Αρης Θηβας 64-49 την Αναγεννηση Μαλεσινας, στο Τελευταιο Φιλικο Τεστ πριν την Εναρξη του Πρωταθληματος

Καταπληκτικο παιχνιδι στο Κλειστο Ανδεας Ερρικος Χατζοπουλος 
ο Αρης Θηβας Νικησε  την Αναγεννηση Μαλεσινας 64-49 !!!
στο Τελευταιο Φιλικο Τεστ πριν την Εναρξη του Πρωταθληματος 
και Εδειξε για μια ακομα φορα οτι ειναι το Μεγαλο Φαβορι για την Κατακτηση του Τιτλου
στην Α' ΕΣΚΑΣΕ

Ναυσιπλοΐα σε πάγους

Κίνδυνοι-προφυλάξεις. Σύντομη εκτίμηση
Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς-Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας
 
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Ελλάς», τ. 983, σ.38
ΣΕΠ. 2015, έκδοση της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών
Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.), εποπτευόμενο από ΥΕΘΑ μέσω ΓΕΝ.
 






Ship stuck in iceberg
ΦΩΤΟ: claumoho
Σε πολλές ωκεάνιες και θαλάσσιες περιοχές οι ναυτιλλόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ποικίλους κινδύνους. Ένας εξ αυτών είναι ο πάγος. Τα παγόβουνα αποτελούν ένα πολύ βασικό πρόβλημα για την ομαλή και ασφαλή ναυσιπλοΐα 



Διαβάστε περισσότερα »













Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για αντιμετώπιση περιπτώσεων αντιποίησης του δικηγορικού επαγγέλματος

Αντιμετώπιση περιπτώσεων αντιποίησης δικηγορικού επαγγέλματος

Το άκρως ανησυχητικό, παράνομο και επικίνδυνο φαινόμενο της αντιποίησης του δικηγορικού επαγγέλματος από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του δικηγόρου, καταγγέλλει με απόφασή του το  Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εξουσιοδοτεί τα μέλη του προεδρείου να ασκήσουν όλα τα αναγκαία ένδικα μέσα όταν διαπιστώνονται τέτοιες περιπτώσεις.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλειος Αλεξανδρής, το δικηγορικό σώμα βάλλεται από απόπειρες αντιποίησης της άσκησης δικηγορίας που πλήττουν βάναυσα το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος και συνιστούν απειλή για την έννομη τάξη, τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των διαδίκων.

Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας - "Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον".

Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης – HELEXPO, αίθουσα Ellopia.
 Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015


Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας - 
"Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον". Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης – HELEXPO, αίθουσα Ellopia. 
Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015
NEO BINTEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
KEIMENO

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Έναρξη αιτήσεων στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης), στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ έως και τον ΙΟΥΝΙΟ του 2016.

Απίστευτη καταγγελία αποδεικνύει την καραμπινάτη εκλογική νοθεία... Πήραν ψήφους χωρίς να έχουν υποψηφίους και ψηφοδέλτια!!!!!!

Διαβάστε την απίστευτη επίσημη καταγγελία του εκλογικού συνδυασμού 3 πατριωτικών κομμάτων που κατέβηκαν στις πρόσφατες εκλογές.
Σε κάποιες περιφέρειες δεν είχαν ούτε υποψηφίους ούτε και ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα αλλά η SINGULAR τους έδωσε ψήφους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φανταστείτε τι έγινε με τα υπόλοιπα κόμματα...
Τα μαγείρεψαν όπως τους σύμφερε...


​Πρέπει να διαδωθεί σε επαφες και φίλους πρεπει να ξεμπροστιαστουν οι προδοτες...


http://koukfamily.blogspot.gr/2015/10/blog-post_25.html


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
Αθήνα 02α Οκτωβρίου 2015 

ΠΩΣ ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΘΗΚΕ ΩΣ ΣΠΑΤΑΛΗ

Η θετική σκέψη απορροφημένη από τον εξωτερικό κόσμο ξέχασε να κοιτάξει τις τομές των επαφών με τον άλλο κόσμο, που τον αποτελούν κατ' εξοχήν ο ίδιος άνθρωπος και οι λοιποί άνθρωποι, που όλες μαζί οι σχέσεις οικοδομούν την ανθρώπινη υπόσταση. Εχει οδηγηθεί τώρα σε αδιέξοδο και κινδυνεύει από την κατάρρευση του ίδιου οικοδομήματος.

Η θέληση του ανθρώπου να κατανικήσει την αδυναμία του μπροστά στο Σύμπαν, του χάρισε μεν την νίκη εναντίον των τυφλών δυνάμεων του φυσικού κόσμου, αλλά τείνει τώρα να τον καταστήσει δούλο, όχι βέβαια των φεουδαρχών και της αρχαιότητας, αλλά των υλικών του επιδιώξεων, σε μια εξάρτηση κάθε άλλο παρά αξιοπρεπή για οιαδήποτε μορφή και μιλούμε απ'αυτές που ισχύουν στον κόσμο.

Κύριε πρωθυπουργέ το θέμα της ονομασίας τον Σκοπίων πρέπει να το αποφασίσει ο Ελληνικός λαός !

Του Φίλιππου Αλεξ. Ηλιάδη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πράξει το αυτονόητο , Να ρωτήσει τον Ελληνικό λαό !

Η προτεινόμενη από τη χώρα μας σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό θα περιπλέξει τα πράγματα. Ακούγετε πολύ τα  τελευταία  χρόνια από πολλούς πολιτικούς της χώρας μας , αλλά δεν έκαμψε τον φανατισμό των ψευδομακεδόνων.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο