Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Η Γενεύη επιστρέφει την «σαρκοφάγο του Ηρακλή» στην Τουρκία! - Οι Θηβαίοι τι κάνουν για τον ήρωά τους;


Καλά, οι Ελβετοί δεν ξέρουν πως ο Ηρακλής ήταν Έλληνας ήρωας;

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 18/10/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Εξερευνώντας τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Μια σειρά ιδιαίτερα φιλόδοξων αποστολών, που σηματοδοτούν την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη ή ακόμα και τη μόνιμη εγκατάστασή του εκεί, προετοιμάζει η Ομοσπονδιακή Διαστημική Υπηρεσία της Ρωσίας σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Στόχος τους, να εξερευνήσουν τον μέχρι στιγμής άγνωστο, παγωμένο και σκοτεινό, Νότιο Πόλο της Σελήνης, και να διαπιστώσουν αν διαθέτει νερό, οξυγόνο και πρώτες ύλες ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει μελλοντικά μια μόνιμη αποικία... Γήινων.

Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Διάλεξη Μάνου Δανέζη στο Floral στην Πλατεία Εξαρχείων

Κύκλος διαλέξεων για την Αστρονομία, την Αστροφυσική, τις Επιστήμες και τον Πολιτισμό,

στο Floral στην Πλατεία Εξαρχείων. Τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη 2015 στις 19:30 με ομιλητή τον Μάνο Δανέζη με θέμα:

«Η Επιστήμη ως Δημιουργός Νέων Πολιτισμών».

Ποιές είναι οι αναγκαιότητες συγκρότησης ενός πολιτισμού και ποιά η δομή του; Τι ρόλο παίζουν οι έννοιες του φόβου και της ανάγκης στη συγκρότησή του; Ποιά είναι η σχέση μεταξύ κοινωνικών συστημάτων – Θεολογίας και Επιστήμης στα πλαίσια ενός Πολιτισμού και ποιες οι κοινές ρίζες τους. Με ποιό τρόπο έχει τη δυνατότητα η Επιστήμη να αλλάζει έναν Πολιτισμό;

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΞΑΓΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΑΠΟ ΘΕΣΜΙΚΑ ΧΕΙΛΗ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ

Και με τη λεκτική κορώνα του προέδρου της Βουλής για το επίμαχο θέμα του "πόθεν έσχες" των δύο υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή "θα εκπλαγούμε πόσα καθαρά είναι όλα", αποθεώνεται όχι μόνο το κιτς, αυτό το αντι-αισθητικό αντίθετο της αισθητικής κατηγορίας του υψηλού στην πολιτική έκφραση και συμπεριφορά, αλλά και αποκτά θεσμική "θωράκιση" , για μια ακόμη φορά, η πολιτική ανομία...

Γιατί, πέραν της αντι-αισθητικής εικόνας του προέδρου της Βουλής, ο οποίος από την απόλαυση του "τιραμισού" του στα υπουργικά έδρανα πριν μερικούς μήνες βρέθηκε "αγραβάτωτος" να προεδρεύει της ολομέλειας της Βουλής αποδεικνύοντας την "οπισθοδρομική" προοδευτικότητά του, πολλοί από τους σημερινούς πολιτικούς στην Ελλάδα είτε έχουν διαπράξει σωρεία " πολιτικών εγκλημάτων", είτε ανέχθηκαν και "κουκούλωσαν" άνομες πολιτικές ενέργειες.

ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ; ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ;

Γράφει η Δικηγόρος Αθηνών, Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κάτω της ηλικίας των 25 ετών βάσει της 6/2012 Π.Υ.Σ. είναι αντισυνταγματική, γιατί έλαβε χώρα με ηλικιακό κριτήριο, οδηγώντας τους έτσι ευθέως σε έντονη μισθολογική διαφοροποίηση σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους μεγαλύτερης ηλικίας. Η ως άνω, εκδοθείσα κατ εξουσιοδότηση του άρθρου 1 παρ. 6 Ν. 4046/2012, Π.Υ.Σ., στο άρθρο 1 εδ. β' της οποίας ορίζεται η μείωση των αποδοχών κατά ποσοστό 32% για τους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών, με την οποία, εισάγεται για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη πρωτογενής κανόνας δικαίου, εκδόθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά παράβαση του Συντάγματος και για το λόγο αυτό είναι μη εφαρμοστέα, σύμφωνα με την νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΑΙΜΟΝΩΝ

   
 Ο Υ Δ Ε Τ Ε Ρ Ο Τ Η Τ Α
Ο σύμβουλος της παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης-Δικτατορίας Zbigniew Brzezinski-συνάδελφος του Henry Kissinger- δήλωσε,
«Δεν μπορούμε να βλέπουμε απαθείς τη Ρωσία να κτυπά την μετριοπαθή αντιπολίτευση- τους Τζιχαντιστές- που εκπαίδευσε η CIA, χωρίς να αντιδρούμε».
Τους σφαγείς Τζιχαντιστές τους ονομάζει «μετριοπαθή αντιπολίτευση».
Ζητάει, «Κτυπήστε τώρα τη Ρωσία», δηλώνει δε πως οι Ρώσσοι βρίσκονται μακρυά από τη χώρα τους, και είναι ευάλωτοι.
«Κτυπήστε τώρα τη Ρωσσία» είναι η συμβουλή του Πολωνο-Αμερικανού Εβραίου γεωπολιτικού, και πρώην συμβούλου Εθνικής ασφαλείας των Κυβερνήσεων των ΗΠΑ, Zbigniew Brzezinski.
Όταν η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, και ο πρόεδρος αυτής ΡΟΤΣΙΛΝΤ, έχουν τέτοιους συμβούλους, καταλαβαίνετε ότι βαδίζουμε προς πλήρη καταστροφή!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ 2015 - 2016

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» συνεχίζει για τέταρτη (4η) χρονιά τις δράσεις του Εικαστικού Τμήματος, με τη διοργάνωση Σεμιναρίων Κατασκευής Ψηφιδωτού, με εισηγήτρια την κ. Καλύβη-Κουρκούτη Κατερίνα, ψηφιδογράφο.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τα δικά τους ψηφιδωτά, μαθαίνοντας στην πράξη τις διάφορες τεχνικές κατασκευής τους, τα είδη των ψηφίδων και τα κονιάματα που χρησιμοποιούνται.
Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 6.00 – 8.00 μμ. στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων (Παλιό Νοσοκομείο).
 

ΤΟ "ΙΨΕΝΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ


Ομαδικός ευνουχισμός της νοημοσύνης των πολιτών. Οι Ελληνες μπροστά στη μοίρα τους. Το δράμα της ασυμφωνίας μας και της ανοχής μας, που "βουλιάζει" στον καναπέ του πρόσκαιρου βολέματος.. Το δράμα της ασυμφωνίας πρώτιστα με κύριους άξονες εθιστικές κοινωνικές συμπεριφορές και εξαρτήσεις, που οδήγησε στην απομόνωση και στην ομαδική υποταγή.

Οι αυταρχικές κυβερνήσεις προέρχονται συνήθως από την υπερτροφία του ατομικισμού, από την αδράνεια των ατόμων να αντιδράσουν στην περιφρόνηση των θελήσεων του πλήθους. Ετσι δημιουργείται η μαζική ψυχολογία υποταγής, οφειλομένη στην αδυναμία της οργάνωσης των ατομικών θελήσεων. Ο συνεκτικός πηλός της ασυμφωνίας γύρω από ένα ελάχιστο κοινό ιδεώδες έλειψε.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 Στις 24 Οκτωβρίου 2015 η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. διοργανώνει τους προκριματικούς αγώνες Μπάντμιντον στο κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροκάστρου, για το Πανευρωπαϊκο Πρωτάθλημα U-15, U-17, που θα γίνουν το Φεβρουάριο του 2016 στο Καζάν της Ρωσίας και στο Λούμπιν της Πολωνίας αντίστοιχα . Οι αθλητές  που θα λάβουν μέρος για την πρόκριση  στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες είναι οι πρώτοι πέντε  καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας  που κατέλαβαν  τις αντίστοιχες θέσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των κατηγοριών αυτών το 2015.
        Μέσα στους αθλητές και αθλήτριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τους  προκριματικούς των Πανευρωπαϊκών είναι και δύο παιδιά από την πόλη μας και συγκεκριμένα από  τον σύλλογο του Φ.Ε.Ο.Θ. (Φίλαθλος Επιμορφωτικός Ομιλος Θήβας) ο Μπουλίος Μάριος του Αριστείδη και η Κρουστάλη Δήμητρα-Καλομοίρα του Δημητρίου, Πανελληνιονίκες και Βαλκανιονίκες .

Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία

Tο πρώτο βήμα για την αναθεώρηση του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορά στα δάνεια ιδιωτών και στο πώς θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ρύθμιση έγινε με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ. 

Η απόφαση, ωστόσο, ανοίγει τον δρόμο για να γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν συμμορφώνεται με τις προειδοποιήσεις και δεν σπεύδει να συνεργαστεί με την τράπεζα.

Η συστηματική αποσιώπηση της δύναμης της λευκής ψήφου

Αναντίρρητη διαπίστωση όλων μας είναι ότι η κατάσταση της Πατρίδας και του Λαού μας επιδεινώνεται συνεχώς. Η οδυνηρή πραγματικότητα με τα παράνομα, επαχθή και επονείδιστα Μνημόνια  και το ζοφερό  μέλλον της Πατρίδας μας οφείλεται εις το μακροχρόνιο φαινόμενο της  παράνοιας των πολιτικών δρώμενων. Το ελληνικό Πολιτικό Σύστημα δεν έχει την ωριμότητα, αλλά ούτε και την δυνατότητα να αλλάξει και να εκσυγχρονισθεί σε ένα σύγχρονο και δίκαιο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, όπως αυτό είναι σε άλλες χώρες. Αυτό συμβαίνει, διότι κατά τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει αλλάξει, ούτε εις το ελάχιστο,  η σχέση μεταξύ του πολιτικού προσωπικού π.χ. κομμάτων και του εκλογικού σώματος.
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ  Ronald  Reagan είπε κάποτε: «Μπορείς  να κοροϊδέψεις όλο τον  κόσμο μια φορά, ίσως και αρκετούς για δεύτερη φορά,  πλην όμως δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλο τον κόσμο κάθε φορά». Το παράδοξο και περίεργο είναι, ότι οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να  εμπιστεύονται το Πολιτικό Σύστημα που εδώ και δεκαετίες τους καταστρέφει. Εκ του λόγου αυτού ουδείς άλλος τολμά να ασκήσει κριτική για τα στραβά μας και για αυτά που συμβαίνουν εις την Πατρίδα μας. Διότι επί δεκαετίες πιπιλίζουμε την καραμέλα, ότι για την κατάντια μας φταίνε οι άλλοι : η Ε.Ε.,  οι  Αμερικανοί, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, Ολλανδοί, οι  Ρώσοι,  οι Τούρκοι,  οι Εβραίοι κ.α.,  εκτός από εμάς οι οποίοι εις την πραγματικότητα είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας  και του εαυτού μας.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: "Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ, ΣΩΖΕΙ"


Η ρήση του παγκοσμίως γνωστού μυθιστοριογράφου και στοχαστή,σχεδόν 57 χρόνια από το θάνατό του, αποτελεί σημαντικό πεδίο προβληματισμού για όλους μας. Για μια ψύχραιμη και ουσιαστική αποτίμηση της στάσης μας στα πολιτικά δρώμενα, αλλά και των ορίων μας.

Καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει καταπονηθεί από ανερμάτιστες πολιτικές και έχει εκμηδενιστεί ο ψυχικός δυναμισμός των πολιτών από την πολιτική "τρομοκρατία" και αδρανοποιήθηκε ακόμη και η ένστικτη ροπή των μαζών,που διψούν για κοινωνική δικαιοσύνη και αδιαφορούν για τα οικονομικά ανταλλάγματα της δουλείας τους, ο λόγος του Καζαντζάκη απευθύνεται στο λήθαργο των θελήσεων του πλήθους.

Εργασίες καθαρισμού ρέματος στη Θήβα

Σε εργασίες καθαρισμού ρέματος, που βρίσκεται κάτω από την Π.Ε.Ο. Αθηνών- Χαλκίδος περίπου στο ύψος της διασταύρωσης προς τα γραφεία της ΔΕΥΑΘ, προέβη ο Δήμος Θηβαίων, προκειμένου να αποκαταστήσει τη φυσική ροή του.

Η αναγκαιότητα προέκυψε από το γεγονός ότι ο οχετός του ρέματος είχε ουσιαστικά σφραγιστεί από φερτά υλικά κατά τη λειτουργία του τις προηγούμενες δεκαετίες, με αποτέλεσμα κάθε φορά που έβρεχε το νερό να υπερπηδά, να γίνεται υπερχείλιση και κατάκλιση στο επίπεδο της Π.Ε.Ο. και να ελλοχεύει κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Πρόσκληση σε ημερίδα της ΕΦΑ Βοιωτίας- Άνθρωποι και Μνημεία

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας
Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έρχου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας 2015


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για το πολυσχιδές έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με τη διοργάνωση ημερίδας με τίτλο:
«Άνθρωποι και Μνημεία. Οι συστηματικές ανασκαφές στη Βοιωτία»

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ο Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ !


V.F.U.T 2015

Tην Παρασκευή 9/10/15 διεξήχθη με επιτυχία ο Υπερμαραθώνιος Αγώνας Παρθένου Δάσους Παρανεστίου "Virgin Forest Ultra Trail 2015" (V.F.U.T) 162,6χλμ και 6.964μ θετικής υψομετρικής διαφοράς,που διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά ο Δήμος Παρανεστίου,η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Σκοπό της διοργάνωσης αποτελεί η ευαισθητοποίηση αθλητών, συνοδών,θεατών και εθελοντών στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της βιωματικής συμμετοχής ενός σπανίου και μοναδικού οικοσυστήματος,του παρθένου δάσους του Παρανεστίου.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Αντώνης Μερακλής: Θα μαλακώσει η ψυχή σας με την έκπληξη του Γονίδη στον τυφλό τραγουδιστή

Ένα όνειρο ζωής εκπληρώθηκε την Τρίτη για τον Αντώνη Μερακλή, τον τραγουδιστή που «βλέπει» με τα μάτια της ψυχής και βγάζει τα προς το ζην παίζοντας ακορντεόν στα σοκάκια της γειτονιάς του, στη Νίκαια.

Στο μυαλό του Αντώνη, το απόγευμα της 13ης Οκτωβρίου φάνταζε σαν όλα τα άλλα. Όμως δεν ήταν και αναμφίβολα θα το θυμάται για όλη του τη ζωή.

Είχαμε δώσει ραντεβού στο σπίτι του για να του κάνουμε συνέντευξη. Περίπου στις 18.00. Τον στήσαμε λίγο, ωστόσο αυτός μας περίμενε καρτερικά.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ - ΘΕΜΑ: ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑ

Προς
Κύριον Πάνο Καμμένο/ΥΕΘΑ
ΥΠΕΘΑ

Κύριε Υπουργέ,
                    Θέμα: ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑ
                  ------------------------------------
Σε περίπτωση πολέμου μεταξύ ΡΩΣΙΑΣ και Αμερικανο-Σιωνιστών, & Ευρωπαίων-Σιωνιστών, (ΝΑΤΟ), ΜΗ διαπράξετε το σφάλμα να διατάξετε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, να πολεμήσουν κατά της φίλης και ομόδοξης ΡΩΣΙΑΣ, και υπέρ του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ.
Αυτό θα είναι Εθνική Προδοσία!!!!!!!!
Ο Πόλεμος αυτός θα είναι ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ!!!!

18 εκατομμύρια Βρετανοί αρνήθηκαν να πληρώσουν – έτσι έπεσε η Θάτσερ! – Poll Tax Riots London 1990

Εμείς μπορούμε να ξεπερδεύουμε μέσα σε δυο βδομάδες με τα Aνδρεικελα που έχουμε πλέξει …σταματηστε να πληρώνεται το τέρας που είναι ετιμο να σε καταβροχθίσει

Η εμπειρία αυτού του κινήματος πρέπει να μελετηθεί και να αξιοποιηθεί από εμάς, γιατί έχει πολύτιμα συμπεράσματα και για τους δικούς μας αγώνες. Στο βαθμό που οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά, με μαζικό και δημοκρατικό τρόπο, και αρνηθούμε να πληρώσουμε τους φόρους που μας επιβάλλουν, μπορούμε να έχουμε αντίστοιχες επιτυχίες!

Ξεκίνησε η λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΠΕΔΥ Μ.Υ.Θηβών

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 12/10/2015 ξεκίνησε  να λειτουργεί  το βιοπαθολογικό εργαστήριο της μονάδας  υγείας  Θηβών.
Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά από 8:30 – 10:00  και θα γίνονται οι κάτωθι εργαστηριακές εξετάσεις :
·        Γενική αίματος, Τ.Κ.Ε
·        PT, APTT, Ινωδογόνο
·        Σάκχαρο , ουρία , ουρικό οξύ, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, LDL, HDL, Ασβέστιο , αλβουμίνη, σίδηρος, SGOT, SGPT, ALP, LDH, γ-GT, CK,
·        Γενική ούρων

Για πληροφορίες και  ραντεβού  στη γραμματεία του ΠΕΔΥ Μ.Υ. Θηβών, Κάδμου 47 στο ισόγειο  η’ στο τηλέφωνο 2262081150. 

Η NASA κάνει ανακοίνωση-σοκ για τον Πλούτωνα –Τι είπε ο επικεφαλής της έρευνας

Φαίνεται πως ο Αρης ήταν μόλις το πρώτο «χτύπημα», από ένα ντόμινο συγκλονιστικών ανακαλύψεων που μας επιφύλασσε η NASA. Μετά τον «κόκκινο πλανήτη», το ενδιαφέρον μεταφέρεται στον Πλούτωνα.

Αν ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία του επικεφαλής της αποστολής NEW Horizons στον παγωμένο πλανήτη είναι εφάμιλλα με την νέα ανακάλυψη της NASA, τότε σίγουρα έχουμε μπροστά μας ακόμα μια εκπληκτική ανακάλυψη της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος. Για να μάθουμε όμως τι ακριβώς υπάρχει στον μικρότερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της NASA, η οποία θα γίνει αργότερα μέσα στη μέρα.

«Η NASA δεν με αφήνει να σας πω αυτό που έχουμε βρει, μέχρι τις 8 Οκτώβρη που θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση. Είναι όμως εκπληκτικό» δήλωσε ο Dr Alan Stern, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Alberta του Καναδά. Ο επικεφαλής του προγράμματος της NASA όμως δεν περιορίστηκε εκεί, φροντίζοντας να δώσει λίγες περαιτέρω πληροφορίες.

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι αιτήσεις στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης), στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ έως και τον ΙΟΥΝΙΟ του 2016.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

14/10/2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΝΑΤΟ (Stavanger, Νορβηγία 9-12/10/2015) ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

                   
Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Βοιωτίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ μιλώντας στο Stavanger της Νορβηγίας, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ (από 9-12 Οκτωβρίου 2015), της οποίας είναι μέλος, έκανε τις εξής ειδικότερες παρεμβάσεις:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ!..


Τα γεγονότα της τρέχουσας ζωής δεν προσαρμόζονται με την εξήγηση που προσπαθούν να τους δώσουν οι γνώριμες εγχώριες ψευτοπολιτικές, που έδρεψαν τις ελπίδες των πολιτών και "αδειασαν" τα στομάχια τους, για να εκθρέψουν την πολιτική παχυδερμία και να αναγάγουν την πολιτκολαγνεία σε τέχνη του υπογαστρίου...

Η κονιορτοποίηση του ατομικού παράγοντα από το πολιτικό σύστημα και η άρνηση σε τούτου μιας, λίγο ή πολύ, αποφασιστικής επιρροής στην πορεία της κοινωνίας, ανήκει στην νηπιακή περίοδο της ματεριαλιστικής θεωρίας και έχει απορριφθεί από την πράξη. Ο ψυχικός δυναμισμός και η ανεξαρτησία του ατόμου συγκροτούν την ατομική και κοινωνική ελευθερία. Προσδιορίζουν την κοινωνική ευθύνη.

Ρύθμιση 100 δόσεων: Ποιες είναι οι πρώτες αλλαγές


ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ - ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Ο ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
Δυσμενείς αλλαγές και ανατροπές αναμένεται να ισχύσουν για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Παρότι η διαδικασία δεν έχει ακόμα φτάσει σε τελικό επίπεδο και μένει ανοιχτό το πώς τελικά θα διαμορφωθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων, σε πρώτη φάση έρχονται αλλαγές στο επιτόκιο.
Συγκεκριμένα, από τις 15 Οκτωβρίου αρχίζει να ισχύει αυξημένο επιτόκιο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση.

Κατολισθήσεις και ζημιές στο οδικό δίκτυο των Αγράφων

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την Ευρυτανία και δει τον ορεινό όγκο των Αγράφων, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές κατολισθήσεις και σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Prasi@online σε πολλά χωριά του δήμου Αγράφων τα προβλήματα ήταν έντονα αφού τεράστιες ποσότητες πέτρας και λάσπης έκλεισαν το επαρχιακό δίκτυο και βούλωσαν ρέματα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΝ ΓΕΕΘΑ ΝΑΥΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Κύριε  Αρχηγέ,
Οι δύο προηγούμενοι Ναύαρχοι
Α! ΓΕΕΘΑ απέτυχαν στην αποστολή τους.
Προσέχετε μην πάθετε και εσείς το ίδιο.
Είναι οι Ναύαρχοι Αραπάκης (Κυπριακό), και Λυμπέρης (Ιμια).
Απέτυχαν διότι υπήκουσαν στις εντολές του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, και στις εντολές δοσιλόγων και προδοτών πολιτικών.
Δεν έπαθε ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης κάτι τέτοιο, αλλά σάρωσε το Αιγαίο με τον ΑΒΕΡΩΦ, και έκανε το Αιγαίο Ελληνικό!!!
Ο Κουντουριώτης αγνόησε Συμμάχους, και προδότες πολιτικούς, υπηρέτες της Παγκόσμιας κυβέρνησης & Ν.Τ.Π.
Είθε να του μοιάσετε, για το καλό της πατρίδος.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα τριτώσει το κακό.........

Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου – Μεγάλης Παναγίας Θηβών





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ...

Ράγισε ουρανός της Ελλάδας και απόδημο σκότος χοροστατεί πάνω στην ελληνική γη. Οι χάρτινες καμπάνες στα χέρια των αρχαίων αγαλμάτων χτυπάνε πένθιμα για να μας θυμίσουν την κατάντια της κοινωνίας μας.

Κατάντια με δύο πρόσωπα. Το ένα "πρόσωπο" η ματαιότητα των πάντων. Η πολιτική αναλγησία. Οι "θεομπαίχτες" της πολιτικής, συλλέκτες ονείρων και μεταπράτες ελπίδων, με το δόλο να κατοικεί στις κόρες των ματιών τους. Αυτοί οι "μακάριοι" επίδοξοι σωτήρες της Ελλάδας, βυθισμένοι στο πνεύμα του μηδενός, που συνάχτηκαν να κρίνουν τη ζωή μας και συναθροισθέντες απεργάζονται τον ευτελισμό της κοινωνίας.

Επιστολή ΔΣΑ-ΤΕΕ-ΙΣΑ σε πρωθυπουργό, υπουργούς, κομματα και θεσμούς για άμεση απόσυσρση διάταξης του πολυνομοσχεδίου που πλήττει το ΕΤΑΑ

 Αμεση απόσυρση διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που μειώνουν τα έσοδα του ΕΤΑΑ


Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών B. Aλεξανδρής, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Στασινός και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης, με κοινή επιστολή τους προς φορείς της Κυβέρνησης και την Τρόικα, απαιτούν την άμεση απόσυρση διάταξης του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα, που συζητείται αυτήν την εβδομάδα και καταργεί ισχύουσα ρύθμιση του ασφαλιστικού. Παραθέτουν μάλιστα χαρακτηριστικά απολογιστικά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι με τη συγκεκριμένη τροποποίηση του ασφαλιστικού που επιχειρεί η Κυβέρνηση, τα προσβλεπόμενα έσοδα θα μειωθούν με αντίστοιχη μείωση και της εισπραξιμότητας των σχετικών εισφορών. Θέτουν επιπλέον ερωτήματα σε σχέση με τη σκοπιμότητα και τη λογική της συγκεκριμένης ενέργειας.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δ.Η.Κ.Ε.Θ (ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 13 – ΘΗΒΑ) ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΩΡΑ: 17.30

 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 7 ΕΥΡΩ (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ) ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 2104830330 & 6936423587 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

AΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Γ. Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.

Κύριε Διοικητά
Επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την πρόσφατη απόφασή σας που αφορά στην κατανομή επι πλέον πίστωσης για το Γ. Ν. Λιβαδειάς.
Το Nοσοκομείο είχε εγκαίρως ενημερώσει για την αναγκαιότητα αυτή κατανοώντας την γενικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, που όμως το έφερε προ αδυναμίας πληρωμής ακόμα και στοιχειωδών υποχρεώσεων του ( ΔΕΚΟ) κ.λ.π) την στιγμή που αποδεδειγμένα και παρά τις ελλείψεις προσωπικού η οικονομική του λειτουργία βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο( εκτέλεση προϋπολογισμού, απορροφητικότητα επιχορηγήσεων κ.λ.π.)

"ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ" ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ "ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ"

Τα "προαπαιτούμενα" ψηφίζονται από τους αβούλευτους της Βουλής εντός των ημερών, με τη λογική της πολιτικής κοροιδίας να μην επιμετράται το σταθμητό. Πολιτική σε πλήρη αποσύνθεση και κοινωνία σε πλήρη σύγχυση να μεταφέρονται στο χώρο του αστάθμητου. Στη συμβατική σήμανση του αδιατύπωτου.

EKTAKTH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΘΕΜΑ :  «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»  (Άρθρο 65, 67 N.3852/10 & 96 παρ.1 του Ν.3463/06 )».

Σας καλούμε όπως προσέλθετε σε δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων,  στις  14  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015  ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα 18:30  με θέμα την ενημέρωση επί της διαδικασίας σύστασης του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Α.Ε.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Σήκωσαν ὁλόκληρα μουσεῖα οἱ Γερμανοὶ στὴν Κατοχή…



Ο απολογισμός της μεγάλης ληστείας των κατακτητών. Πάνω από 8.500 πολύτιμα αντικείμενα σε 37 περιοχές της χώρας μας κλάπηκαν ή λεηλατήθηκαν από τους «μορφωμένους» γερμανούς αξιωματικούς κατά την περίοδο της Κατοχής…

Αλλάζουν τα πάντα: Από το 2016 θα πληρώνουμε μόνο με πλαστικό χρήμα

Με πλαστικό χρήμα θα συναλλάσσονται αποκλειστικά όλες οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν από 2016, ενώ στο ίδιο υποχρεωτικό καθεστώς αναμένεται να ενταχθούν δεκάδες ακόμα κλάδοι της ελληνικής οικονομίας που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής.

Η αποκάλυψη έρχεται από την «Καθημερινή», η οποία παρουσιάζει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο τελεί υπό την έγκριση των πιστωτών και πιθανότατα εντός του Νοέμβρη θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

ΟΙ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΙ ΑΓΩΓΟΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο πόλεμος στην Συρία όπως και η ανατροπή του Καντάφι στην Λιβύη και γενικότερα το «παραμύθι» της Αραβικής Άνοιξης, έγινε αποκλειστικά για τον έλεγχο από τους Αμερικανούς κατά πρώτο λόγο και στη συνέχεια από τους Ευρωπαίους σύμμαχους τους, των ενεργειακών πόρων και των ενεργειακών αγωγών της ευρύτερης περιοχής. Πρώτοι σύμμαχοι τους σε αυτό το έργο ήταν η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή και στη συνέχεια η Τουρκία. Μοχλός ανατροπής των καθεστώτων ήταν οι Σουνίτες μουσουλμάνοι και τα εξτρεμιστικά σουνιτικά κινήματα. Αυτούς χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί και παλαιοτέρα στο Αφγανιστάν κατά της Σοβιετικής Ένωσης και έχουν μεγάλη πείρα σε αυτή την «πρακτική».

Ομόφωνη απόφαση για δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να μην περάσουν τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα τα οποία θίγουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο τους, δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Β.Ελλάδα, τη Θεσσαλία αλλά και την Αττική που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων και συμμετείχαν μαζικά, σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας την Κυριακή.

Κυνική ομολογία Γερμανών: Κρατάμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για τον ορυκτό της πλούτο

Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσουν για άλλη μία φορά οι νέες αποκαλύψεις και μάλιστα από τους ίδιους τους Γερμανούς για το θολό ενδιαφέρον του Βερολίνου για τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας μας.
Οι «εκβιαστές» που κρατούν την Ελλάδα δέσμια του υπερμνημονίου και οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση έρχονται τώρα να παραδεκτούν πως οι ίδιοι θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για έναν και μοναδικό λόγο:

ΕΣΠΑ: Ταφόπλακα στα σχέδια για παράταση

Το ΕΣΠΑ που τελειώνει φέτος (2017-2013) είναι αδύνατο να λάβει παράταση και το μόνο στο οποίο μπορεί να προσβλέπει η Ελλάδα, είναι ένα παράθυρο για κατά περίπτωση παρατάσεις συγκεκριμένων δράσεων (σ.σ. για να περιοριστεί ο κίνδυνος απώλειας κονδυλίων). Αυτό έκανε σαφές την Τετάρτη η Corina Gretu Επίτροπος αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης σε συνέδριο του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, για την τόνωση επενδύσεων στην Ευρώπη που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει τον νέο πολιτικό φορέα - Τι λέει για τους "1.101"

Σε συνέντευξή του σε κυριάκατικη εφημερίδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλά για την πρωτοβουλία – νέο πολιτικό φορέα που ξεκινά και που θα αποτελεί περισσότερο ένα κίνημα ή ένα φόρουμ για την Ευρώπη,ενώ τονίζει ότι η λέξη «Αριστερά» δεν θα περιλαμβάνεται στον τίτλο που θα επιλεγεί.

«Έχει χρεοκοπήσει οριστικά το μοντέλο των εθνικών κομμάτων, τα οποία υπόσχονται κοινωνικά ευαίσθητες και οικονομικά αποτελεσματικές πολιτικές σε εθνικό επίπεδο και κατόπιν συνάπτουν συμμαχίες στο ΠΛΑΙΣΙΟ της Ευρωβουλής» τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών δηλώνει στη REAL News ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ιδρύει κόμμα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ...

Η ανάλυση της δράσης του πνεύματος ίσως μπορέσει να φωτίσει τους βαθύτερους προορισμούς και να οδηγήσει στην ευχερέστερη προσαρμογή της ανθρώπινης ύπαρξης. Πάντα στο πλαίσιο της κοσμικής αποστολής της. Από την αρχή πρέπει να επισημανθούν οι τρόποι των κοσμικών αντιφάσεων στα ανθρώπινα πράγματα. Οι τρόποι αυτοί πρέπει να είναι εκείνοι που αποφασίζονται από τους πολλούς, τη μεγαλύτερη δύναμη.

ΕΑΒ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ

Έχουν  περάσει 40 χρόνια από την  ίδρυση  της  Ελληνικής  Αεροπορικής  Βιομηχανίας (ΕΑΒ) όπου και γιορτάστηκαν φέτος στο χώρο της  Βιομηχανίας  στην Τανάγρα   με  έναν  σύντομο  απολογισμό  από την  Διοίκηση της  Εταιρείας .
Σε  κάθε  δημόσια εμφάνιση  της  Διοίκησης,  της  ηγεσίας των  Ενόπλων  Δυνάμεων , αλλά  και  των  πολιτικών  αρχών , τονίζεται  η τεράστια   προσφορά της   Εταιρείας
- Στην  επιχειρησιακή  ετοιμότητα  των πτητικών μέσων των  Ενόπλων  Δυνάμεων.
-Την  ετήσια  συντήρηση  και τεχνική υποστήριξη  των  πυροσβεστικών  αεροσκαφών.
-Την συμμετοχή  σε ερευνητικά προγράμματα με της  μεγαλύτερες  ευρωπαϊκές  βιομηχανίες.
-Την υιοθέτηση μιας  δυναμικής  πολιτικής  εξωστρέφειας  της  Εταιρείας  που ως  υποκατασκευαστής των μεγαλύτερων  βιομηχανιών  αεροναυπηγικής   την έχει αναδείξει σε εξαγωγικό  φορέα  που με την  εισροή  συναλλάγματος  συμβάλει στην  οικονομική ανάπτυξη της  χώρας.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο