Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Με μικροτραυματισμούς από τροχαίο ατύχημα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και η Σύζυγός του

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Σπύρος Νικολάου μαζί με την Σύζυγό του, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο τα ξημερώματα με μικροτραυματισμούς από τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητό του ανατράπηκε τα ξημερώματα από άγνωστη αιτία, στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος των Οινοφύτων,

Η Ιστοσελίδα ThivaPost εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον Δήμαρχο Θηβαίων κ.Σπύρο Νικολάου, καθώς και στην Σύζυγό του,  και οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων να τους βρουν στο σπίτι τους, Υγιής και ευτυχισμένους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 20/12/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ






Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?

Γράφει ο Νίκος Χειλαδακης
Όπως φαίνεται η ελληνική πλευρά θα πρέπει να μειώσει δραματικά τις όποιες ελπίδες είχε μέχρι τώρα για μια ενεργειακή συνεργασία με το Ισραήλ και για την κατασκευή ενός ενεργειακού αγωγού που θα μετέφερνε το φυσικό αέριο της ισραηλινής ΑΟΖ μέσω Κύπρου και Ελλάδας προς την Δύση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ¨ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΩΠΑΪΔΑΣ¨, ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ¨

ΘΕΜΑ: Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών προς τον πρώην ¨Οργανισμό Κωπαϊδας¨.


Κύριοι
    Η δημοτική παράταξη μας ¨Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών¨,  λαμβάνοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες  των αγροτών, την κρίση των τελευταίων ετών που ταλανίζει τη χώρα μας, και το γεγονός ότι το εισόδημα των αγροτών της περιοχή μας πλήττεται  και με τις παλαιές οφειλές (αρδευτικά τέλη)  προς τον πρώην  Οργανισμό Κωπαΐδας, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων αγροτών- καλλιεργητών η οποία ήδη είναι τραγική.

Aυτές είναι οι κούκλες που φτιάχνουν και εκθέτουν οι κρατούμενες και οι αποφυλακισμένες των φυλακών της Θήβας

Στο εργαστήρι «Μαιρηβή», έναν όμορφο χώρο στο Μεταξουργείο (Δεληγιώργη 33), πραγματοποιείται μέχρι την Κυριακή, 20/12, μια διαφορετική έκθεση με κούκλες και άλλες δημιουργίες από ύφασμα και κλωστή. Στο «Επισκεπτήριο», όπως είναι ο τίτλος της, μπορεί κανείς να δει, να αγγίξει και να αγοράσει αν θέλει κούκλες που έφτιαξαν κρατούμενες των γυναικείων φυλακών της Θήβας, στα πλαίσια του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της «Άρσις». 

MediaSHA: Προώθηση πληροφορίας με νέες τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας

Να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είχαν την ευκαιρία 42 νεοφυείς ομάδες μέσα από το έργο της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ.
Με την έναρξη της λειτουργίας της Θερμοκοιτίδας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, αναδείχθηκε ένα «φυτώριο» καινοτόμων επιχειρήσεων, στην καρδιά της Αθήνας. Σκοπός του ΕΒΕΑ ήταν και παραμένει να συμβάλει, όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η MediaSHA

Δασαρχείο Θηβών - Προστατεύουμε τα Δαση

Απαγορεύουμε στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Θηβών , την υλοτομία και μεταφορά ελατοκορυφών και καλλωπιστικών κλώνων από όλα τα δημόσια και μη δημόσια δάση .

Από την 1ην Δεκεμβρίου συγκροτούμε ειδικές ομάδες επιφυλακής και περιπόλους ελέγχου καθημερινά – Κυριακές κ.λ.π μέσα στα ελατοδάση τησ περιφέρειας του Δασαρχείου Θηβών , μέχρι και το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου όπως το πρόγραμμα που συνοδεύει την Απόφαση σας αυτή , ώστε να απόφευχθούν ή να ελαχιστοποιηθούν οι παράνομες υλοτομίες και μεταφορές τέτοιων δασικών προϊοντων

Ο έλεγχος των διαφόρων μέσων θα γίνεται με κάθε προσoχή , σχολαστηκότητα και διακριτικότητα .
Τα συνεργεία επιφυλακής που συγκροτούμε να εφοδιασθούν με τα απαραίτητα έντυπα ( έκθεση κατασχέσεως κλπ)

Νέα Οδός (ΠΑΘΕ): Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βοιωτία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Βοιωτίας, με στόχο την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του τοπικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας από τον ΔΕΔΗΕ.

Ειδικότερα, από τις 07:30 έως τις 09:30 το πρωί, θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ριτσώνας έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Θήβας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διάστημα κατά το οποίο η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της ΠΕΟ Χαλκίδας – Θηβών και της επαρχιακής οδού Θηβών – Μουρικίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΦΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζει χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015:

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε από την Ε.Π.Σ.Βοιωτίας η κλήρωση τής Ημιτελικής Φάσης τού Θεσμού τού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Βοιωτίας , τα δύο ζευγάρια των Ομάδων πού θα αγωνιστούν στο ουδέτερο Γήπεδο τής Ε.Π.Σ.Βοιωτίας στον Αγιο Σπυρίδωνα , εντός τού Μηνός Ιανουαρίου τού νέου Έτους , με στόχο την πρόκριση στον Μεγάλο φετινό 42 ο   Τελικό είναι :
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ 
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ-ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ

Στους Δελφούς ο Κ. Μπακογιάννης για την παρουσίαση του έργου Ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου


Το έργο «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών» παρουσιάστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη. Το έργο που περιελάμβανε επεμβάσεις ανάπλασης αλλά και βελτίωσης των συνθηκών πρόσβασης και ξενάγησης, παραδόθηκε στο ευρύ κοινό. Οι παρεμβάσεις ύψους 600.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, μετά την κήρυξη των Δελφών το 1987, ως μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO).

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

ΘΕΜΑ : «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 65, 67 N.3852/10 & 96 παρ.1 του Ν.3463/06 )».

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων, στις 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Συναυλία από τη χορωδία Αγ. Θωμά Τανάγρας

Η μικτή χορωδία Αγ. Θωμά Τανάγρας σας προσκαλεί στη συναυλία που διοργανώνει με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 | 18:00
ΚΑΠΗ Αγ. Θωμά Τανάγρας

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

SOS από το Χαμόγελο του Παιδιού. Καλείται να πληρώσει 65.777 για τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ

Έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν απευθύνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς καλείται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 να καταβάλλει το ποσό των 65,777 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας για τη λειτουργία κινητών ιατρικών μονάδων και ΕΝΦΙΑ.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την οικονομική κρίση, συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Και για να καταφέρει να εξασφαλίσει Καλά Χριστούγεννα για χιλιάδες παιδιά έχει ανάγκη τη βοήθεια όλων μας.

ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!!!!!!!

ΕΠΗΣΤΟΛΗ
Ο Τσίπρας παρέλαβε μια Ελλάδα καθαρή, και την κατάντησε μαζί με Τασίες-Σίες, και όλο αυτό το Σιωνιστικό υπόβαθρο του ΣΥΡΙΖΑ, το ανθελληνικό συναπάντημα του ΣΥΡΙΖΑ, κατάντησε την Ελλάδα χωματερή, γεμάτη από εισβολείς Ασίας&Αφρικής.
Μέχρι από το Μαρόκο του Βασιλέως Χασάν, ήλθαν εδώ.
Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, όταν ευρέθησαν σε παρόμοια κατάσταση ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ON LINE EDUCA 2015 ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο κατέκτησε το πρώτο δωρεάν Online Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» με την επίσημη παρουσίασή του στην On Line Educa 2015, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια για την τεχνολογία στην εκπαίδευση (e-learning), που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με τη συμμετοχή 2.300 ειδικών της εκπαίδευσης από 100 χώρες.

ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ & ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*
Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν προκύψει περισσότερα προβλήματα με τις μισθώσεις από ό,τι στο παρελθόν. Η αδυναμία του μισθωτή να πληρώνει το μίσθωμα, η λήξη της μίσθωσης, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την μισθωτική σχέση δεν είναι γνωστά και κατανοητά σε όλους.
Πολύ περιληπτικά θα αναφέρουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις εκμισθωτών και μισθωτών τόσο στην μίσθωση κατοικίας όσο και στην επαγγελματική μίσθωση

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οδού Αναπαύσεως στη Θήβα

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι για τις ανάγκες εργασιών του έργου  «Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας», από το Σάββατο 19 έως τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου:

Ta δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού Αναπαύσεως (πλησίον ΚΤΕΛ),  θα λειτουργούν ως άνοδος.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων και του ερχομού του νέου έτους, εύχομαι ολόψυχα  η Γέννηση του Θεανθρώπου να φέρει σε όλους μας δύναμη, πίστη και ελπίδα και το φωτεινό Αστέρι της Βηθλεέμ να είναι ο καθοδηγητής μας για ένα καλύτερο αύριο, πιο δημιουργικό και ειρηνικό.

Καλά Χριστούγεννα με Υγεία και Αγάπη! Ευτυχισμένο το 2016!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΘΗΒΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Η Δανία κατάσχει τα κοσμήματα των προσφύγων «για τα έξοδα περίθαλψής τους»

Ανατριχιαστικές μνήμες από τις πιο μαύρες μέρες του 20ου αιώνα ξυπνά η απόφαση της Δανίας να κατάσχει τα κοσμήματα των προσφύγων προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της περίθαλψής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τουρκική DailySabah που επικαλείται τη σουηδική Δημόσια Τηλεόραση, την Κυριακή το κοινοβούλιο της Δανίας πέρασε νόμο για την κατάσχεση των κοσμημάτων των προσφύγων προκειμένου «να τα βγάλουν πέρα».
Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης, Sören Pind, υπερασπίστηκε την απόφαση, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, λέγοντας: «Με αυτό τον τρόπο τα έσοδα που προκύπτουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων των προσφύγων».

Σέρνουν πρόσφυγες και μετανάστες από το ένα γήπεδο στο άλλο χωρίς κανένα σχέδιο!

ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΩΡΑ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με ασύλληπτη προχειρότητα και πανικό οι αρχές πραγματοποίησαν τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Ελληνικό. Καταγγελίες αναφέρουν πως κατά την διάρκεια της μεταφοράς μεγάλος αριθμός μεταναστών τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το τελεσίγραφο του Κουαρτέτου για το ένα δισ. της δόσης "τελείωσε" το παράλληλο πρόγραμμα

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε άμεση... 'αναδίπλωση', ρίχνει όμως τις ευθύνες στην "Τρόικα Εσωτερικού" - Ικανοποίηση στην ΕΕ για τη νέα υποχώρηση - Το παρασκήνιο με την απειλή για μη εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ - Για ανικανότητα, προχειρότητα και κοροϊδία κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Του Σπύρου Γκουτζάνη

Το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να υποστείλει την σημαία του παράλληλου προγράμματος και να υποχωρήσει ατάκτως μετά την προειδοποίηση των δανειστών ότι αν δεν το αποσύρει θα υπάρξει εμπλοκή με την εκταμίευση της δόσης του ενός δις ευρώ από το Euroworking Group.

Κατόπιν του παρασκηνιακού αλλά ουσιαστικού τελεσίγραφου που εξέφρασε το κουαρτέτο στον Γιώργο Χουλιαράκη, η κυβέρνηση το απέσυρε άρον άρον αναζητώντας παράλληλα προφάσεις εν αμαρτίαις και κατηγορώντας την αντιπολίτευση.

Όπως η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου κατηγορούσε μέχρι πέρυσι τέτοια εποχή την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται που οι εταίροι δεν έκλειναν την πέμπτη αξιολόγηση, έτσι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ από την θέση της κυβέρνησης έβλεπε ευθεία "σύνδεση" της αντίδρασης των Θεσμών στο πολυνομοσχέδιο με την αποχώρηση των Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού από την αρμόδια επιτροπή της βουλής που "επεξεργαζόταν" το νομοσχέδιο. Μάλιστα οι κυβερνητκές πηγές μιλούσαν για "τρόικα εσωτερικού".

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ

Η εμφάνιση και η ομορφιά δεν επηρεάζονται από την  οικονομική κρίση. Αυτό αποδεικνύει  η αύξηση στις ενέσιμες θεραπείες ομορφιάς,  καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και ο ερχομός του νέου χρόνου,  που  συνδυάζονται με χαρά,  διασκέδαση, ταξίδια και δώρα.
Δεκάδες  εκατομμύρια άνθρωποι προετοιμάζονται και με ανυπομονησία περιμένουν τις γιορτές και την αλλαγή του χρόνου για να συναντήσουν αγαπημένα τους  πρόσωπα, να διασκεδάσουν και να χαρούν .
Η εμφάνιση όλων, όχι μόνο ενδυματολογικά, παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς στις ανταλλαγές των φιλιών, των  ευχών και των δώρων  το χαμόγελο και η φρεσκάδα του προσώπου κλέβουν την παράσταση.
Η εξέλιξη της ιατρικής  επιστήμης  την τελευταία δεκαετία  με τις ενέσεις …ομορφιάς  (botox )έχει συμβάλει καθοριστικά στην φρεσκάδα του προσώπου και την γλύκα του χαμόγελου.
Για το λόγο αυτό αυξημένη είναι η ζήτηση τους τελευταίους μήνες για ενέσεις botox . Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία η αύξηση στις  ενέσεις της…

Απαλλαγή τελών για τις ευπαθείς ομάδες ζητά η Κίνηση Πολιτών Αγράφων

Επιστολή προς τον δήμαρχο Αγράφων και το δημοτικό συμβούλιο απέστειλε η Κίνηση Πολιτών Αγράφων(ΚΠΑ), με την οποία ζητά να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της ισχύουσας νομοθεσίας για τη μείωση ή και απαλλαγή των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες .
Αναλυτικά, στην επιστολή της η ΚΠΑ αναφέρει:
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
κυρίες  και κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι Αγράφων
Είναι σε όλους γνωστή η δεινή θέση στην οποία βρίσκονται πολλοί απο τους συμπατριώτες μας αλλά και οι δεκάδες μικρές επιχειρήσεις των Αγράφων που προσπαθούν εναγωνίως να επιβιώσουν.
Κάθε επιπλέον έξοδο το οποίο επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις έρχεται να προστεθεί στα συσσωρευμένα βάρη που τους έχουν επιβληθεί, και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση και περίσκεψη.

Πρόσκληση: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΚΑΔΜΟΥ Θήβας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Έπειτα από τη συμπλήρωση 10 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Γ” Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (2ος όμιλος Νότου) 2015-16, εκ των οποίων οι 6 εντός έδρας, θα μπορούσαμε να είχαμε προβεί σε έγγραφη διαμαρτυρία αρκετές φορές κάτι το οποίο όμως αντιτίθεται στις πεποιθήσεις και τη νοοτροπία μας ως Σύλλογος, σε ένδειξη σεβασμού απέναντι στους θεσμούς και στα όργανα που διοικούν το μπάσκετ της χώρας.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, καλεί τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 18 Δεκεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου στο χώρο της.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες, όπως ανάγνωση ιστοριών και παραμυθιών, ζωγραφική, μουσική και κατασκευές. Στο χώρο της βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί, επίσης, ανταλλακτικό παζάρι και εργαστήριο φυσικής. (Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών)
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητη όμως προϋπόθεση τη δήλωση συμμετοχής στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, Αμφίονος 33Α & Ζεγγίνη ή στο τηλ:2262027400. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. στην Ένωση Μικρασιατών Θήβας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας καλεί τα μέλη του συλλόγου , σύμφωνα με το καταστατικό του, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 από ώρα 09:00 έως 16:00 στην Μικρασιατική Εστία , (Αγίας Ελένης 25 & Ομήρου 1)

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν τα μέλη και όσοι συμμετέχουν ενεργά στα τμήματα του συλλόγου .
Η παρουσία σας είναι σημαντική για την συνέχεια των δράσεων του συλλόγου.

H Εφορευτική Επιτροπή


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ - ΕΝΑ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Σε λίγο καιρό, τα λόγια θα είναι περιττά.  Τα γεγονότα  ΤΡΈΧΟΥΝ και έχουν ξεφύγει από κάθε λογική.  Αν προσπαθήσεις να τα εξηγήσεις με την λογική τότε θα τρελαθείς. Αυτά όμως που ζούμε και στην Ελλάδα και στον κόσμο,  δεν γίνονται από μόνα τους.  Κάποιοι τα «σπρώχνουν» προς αυτήν την κατεύθυνση,  αλλά αν δεν τα ήθελαν έτσι, θα ενεργούσαν διαφορετικά.   Ποιοί όμως  μπορεί να είναι αυτοί, που «σπρώχνουν» τα πράγματα, προς την διάλυση των κρατών   και τον θάνατο των ανθρώπων;
Σήμερα  θα δώσουμε  απαντήσεις  σε όλα. ΑΠΛΑ , ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ και ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ. Για να γνωρίζουμε  τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει, και τι θα συμβεί.  Όχι προφητικά,  αλλά πρακτικά  με βάση την «λογική»  και τα σχέδια των Εβραίων Σιωνιστών του Ισραήλ.
 Γιατί αυτοί «σπρώχνουν» τα πράγματα  προς  την καταστροφή της ανθρωπότητας,  αλλά πρώτα  απ’ όλους,  θέλουν να αφανίσουν εμάς τους Έλληνες. Θα πούμε παρακάτω γιατί. Μετά θα στραφούν πιο εύκολα,  κατά των  αιώνιων   εχθρών τους.  Δηλαδή την φυλή των Αγαρηνών. (ΑΡΑΒΕΣ)

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας, τ.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Μπασιάκος, μιλώντας ως εισηγητής σε Ειδική Επιστημονική Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την «Ευρωπαϊκή Αγροτική Διακυβέρνηση», που απευθυνόταν σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, αναφέρθηκε αναλυτικά τόσο στις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού αγροτικού τομέα, όσο και στις διαχρονικές προσπάθειες για αξιοποίηση δυνατοτήτων, όπως οι κοινοτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις, καθώς και η έγκριση και υλοποίηση αναπτυξιακών αγροτικών προγραμμάτων για δράσεις, αλλά και προσπάθειες προβολής και προώθησης των ποιοτικών προϊόντων μας, ώστε να διατίθενται με καλύτερους όρους.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης - Όσοι υποβάλλουν εντός του Δεκεμβρίου τη σχετική αίτηση θα λάβουν ολόκληρο το επίδομα


Ανοίγει εντός της ημέρας η εφαρμογή στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Όσοι υποβάλλουν εντός του Δεκεμβρίου τη σχετική αίτηση θα λάβουν ολόκληρο το επίδομα, δεδομένου ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να μη φτάσει για όλους το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό. Σε αυτήν την περίπτωση οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης που θα παραμένουν σε εκκρεμότητα θα πληρωθούν κατ’ αναλογία.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 5 της απόφασης για τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης ορίζει ότι: «Εφόσον το υπόλοιπο του προϋπολογισθέντος ποσού επιδόματος θέρμανσης δεν επαρκεί για την κάλυψη τυχόν ποσού επιδόματος που αφορά σε εκκρεμούσες αιτήσεις, τότε αυτό θα καταβάλλεται στους δικαιούχους αναλογικά». Σημειώνεται όσοι έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης ή θα προμηθευτούν τις επόμενες ημέρες και υποβάλλουν τις αιτήσεις έως το τέλος του μήνα τότε θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης έως τις 2 Φεβρουαρίου 2016. Οσοι υποβάλλουν αίτηση από την Πρωτοχρονιά έως τις 3 Μαΐου 2016 θα περιμένουν έως το τέλος Ιουνίου 2016 για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Άναψε φωτιές το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων. Τί καταγγέλλουν οι φαρμακαποθηκάριοι και γιατί αντάλλαξαν "πυρά" με τους φαρμακοποιούς

Ακόμη ένα "μέτωπο" άνοιξε το Υπουργείο Υγείας, μετά τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, τους φυσικοθεραπευτές, τους προμηθευτές των νοσοκομείων και τους παρόχους υγείας... Πρόκειται για εκείνο των φαρμακαποθηκαρίων, οι οποίοι έπειτα από την απόφαση της Αριστοτέλους να μειώσει κατά 10 μέρες το περιθώριο διάθεσης των αποθεμάτων τους ενόψει της εφαρμογής της γενικής ανακοστολόγησης, ανακοίνωσαν πως θα προσφύγουν στο ΣτΕ διεκδικώντας την αναστολή του Δελτίου Τιμών.

Δυναμική απάντηση του Μητροπολίτη Σιατίστης στον Αμβρόσιο για την ομοφυλοφιλία

Θέση για το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και τις απόψεις περί «φτυσίματος των ομοφυλόφιλων», κατέθεσε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.

Μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί την ομοφυλοφιλία αλλά υπογραμμίζει αναφερόμενος στον μητροπολίτη Αμβρόσιο: «Ἡ κάθετη άρνηση της Εκκλησίας στην αποδοχή της ομοφυλοφιλίας δεν σημαίνει την απόρριψη, ούτε την περιφρόνηση, ούτε περισσότερο το φτύσιμο κανενός ανθρώπου. Αυτός ο λόγος που ακούστηκε από ιερωμένο πρόσωπο ΔΕΝ έχει σχέση με την Εκκλησία γιατί δεν έχει σχέση με τον Χριστό. Ο Χριστός δεν μίλησε ΠΟΤΕ με τέτοιο τρόπο για τους αποτυχημένους και τους αμαρτωλούς».

Το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας σε Οινόφυτα και Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας ταξιδεύει εκτός Θήβας και παρουσιάζει το παραμύθι της Λεμονιάς Κουτσοβασίλη « Το Χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε το δρόμο » σε μουσική και στίχους Σταμάτη Μπρίκα, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στις 18:00 στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας στα Οινόφυτα  και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λυκόβρυσης-Πεύκης μετά από πρόσκληση του Κ.Ε.Δ. και του ΠΕ.Α.Π. του Δήμου και του Συλλόγου Μικρασιατών «ΙΩΝΊΑ» Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Οι Ευρωπαίοι παίρνουν τα κλειδιά του Αιγαίου! Τι προβλέπει το κείμενο της ΕΕ για την ακτοφυλακή

Οι Ευρωπαίοι παίρνουν “τα κλειδιά” του Αιγαίου μ΄ένα σχέδιο κειμένου 110 σελίδων το οποίο προβλέπει ότι η “ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή” θα μπορεί να κάνει επιχειρήσεις οπουδήποτε χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα!

Το σχέδιο κειμένου που έχει περιέλθει σε γνώση Ελλήνων αξιωματούχων από χθες το βράδυ έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες. Ένας απ΄ αυτούς είπε στο Onalert.gr ότι “από τις πρώτες σελίδες του κειμένου της ΕΕ για την ακτοφυλακή -συνοριοφυλακή γίνεται σαφές ότι υπάρχει πλέον θέμα εθνικής κυριαρχίας για την Ελλάδα”.

Γιατί το λένε αυτό;

Πως έπαιρναν τα παλιά χρόνια τον καφέ τους στη Θήβα οι «αριστοκράτες» του φλιτζανιού

Αισχροκέρδεια και νεοπλουτισμός πηγαίνουν πάντα χέρι-χέρι. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νεόπλουτου είναι και η άκρατη επίδειξη που, τις πιο πολλές φορές, αγγίζει τη γελοιότητα. Απολαύστε τι έγινε στη Θήβα του 1928!

«Στη Θήβα έχει δημιουργηθή μεταπολεμικώς μια νέα και πολύ πρωτότυπος αριστοκρατία, η οποία δεν μπορεί να ονομασθή αλλοιώς: Είνε η αριστοκρατία του… φλυτζανιού. Μου είνε απολύτως αδύνατον να εξηγήσω τι ακριβώς σημαίνει αυτό, χωρίς να εξιστορήσω πως έμαθα την ύπαρξή της.

Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι έγιναν λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα! Δείτε την έκθεση του Ταμείου

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς, σε έκθεση, που εγκρίθηκε στις 7 Δεκεμβρίου από το ΔΣ του Ταμείου και δόθηκε την Τετάρτη (16/12) στη δημοσιότητα, ότι έγιναν λάθη στο λεγόμενο ελληνικό πρόγραμμα, που εγκρίθηκε τον Μάιο του 2010 χωρίς να περιλαμβάνεται η αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να επιβεβαιώνεται η βιωσιμότητά του.
Σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, η έκθεση αναφέρει ότι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του φόβου διάχυσης της κρίσης, αλλά και της έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών στο χρέος της Ελλάδας. Ήταν συστημική εξαίρεση, τονίζεται.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΠΩΣ «ΚΑΤΙ» ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έκπληξη και ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα η είδηση ότι αυτές τις μέρες ο αρχηγός των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης και της Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ, αντιστράτηγος Kasım Süleyman, βρέθηκε στην Μόσχα που είχε μυστικές συνομιλίες με τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ που επικαλούνται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, το δεξί χέρι του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ, ο αντιστράτηγος Kasım Süleyman ήταν στην Μόσχα και είχε επαφές υψηλού επιπέδου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν και με ανώτατους επιτελείς του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.

ΣτΕ: O φόρος να αναλογεί στην πραγματική και όχι στην πλασματική περιουσία των πολιτών

Σχεδόν ομόφωνη είναι η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που υποχρεώνει την κυβέρνηση να εκδώσει υπουργική απόφαση για την πανελλαδική -από την 21η Μαΐου 2015- αναδρομική αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, αφού μόνο δύο σύμβουλοι Επικρατείας εξέφρασαν αντίθετη άποψη.

Η επίμαχη απόφαση του ΣτΕ επιφέρει τεράστιες δημοσιονομικές συνέπειες, αφού ανατρέπει τα δημοσιονομικά δεδομένα της κυβέρνησης και προκαλεί νέους «πονοκεφάλους» στο οικονομικό επιτελείο.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, υπό τον πρόεδρό της, Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη έκρινε παράνομη την παράλειψη της κυβέρνησης να μην εκδώσει υπουργική απόφαση, με την οποία θα αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η απάντηση της εταιρείας ΝΕΑ ΟΔΟΣ για τα δημοτικά τέλη στον Ορχομενό

Οι εταιρείες των διοδίων καλύπτονται από το νόμο και δεν είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν δημοτικά τέλη, απαντά ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΝΕΑ ΟΔΟΣ στον δημοτικό σύμβουλο Ορχομενού Κώστα Ξηρογιάννη.

Παράλληλα συμπληρώνει ότι αρκετοί δήμοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά οι αποφάσεις είναι πάντα υπέρ της εταιρείας.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΔΕΝ… ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Επί είκοσι δύο χρόνια προσπαθούν οι Τούρκοι να εγκαινιάσουν ένα τζαμί στην περιοχή του Άμστερνταμ στην Ολλανδία με την επιδεικτική ονομασία «Αγία Σοφία», προς τιμή του μεγάλου όπως αναφέρουν τεμένους της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης και όλο και κάτι γίνεται και δεν μπορούν να το τελειώσουν προκαλώντας διάφορα χαρακτηριστικά σχόλια για τα συνεχή εμπόδια που παρουσιάζονται.

Κλείνουν δεκάδες χιλιάδες λογαριασμοί του Facebook στο τέλος της εβδομάδας

Σοκ σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει απόφαση ευρωπαϊκής επιτροπής.
Παράνομη θα θεωρείται πιθανόν από το τέλος αυτής της εβδομάδας η πρόσβαση παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, στις χώρες της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Συμμετοχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Εκθέση Τροφίμων “ΕΞΠΟΤΡΟΦ”

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών μας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συμμετοχής από κοινού με τους παραγωγούς μας σε επιλεγμένες κλαδικές εκθέσεις.
Μετά την επιτυχημένη πρώτη μας συμμετοχή με το νέο αυτό μοντέλο στις εκθέσεις, MEAT DAYS 2015, DAIRY EXPO 2015 και FROZEN FOOD 2015, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει την συμμετοχή της στην έκθεση τροφίμων και ποτών,
        “3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ”
η οποία θα λάβει χώρα από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1 Φεβρουαρίου 2016 στο Ολυμπιακό κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

ΣΤΡΑΒΩΜΑ ΠΕΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΣΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ PEYRONIE

Αυξητική τάση, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, εμφανίζει τα τελευταία χρόνια  η  νόσος  Peyronie, ( στράβωμα  και πόνος πέους),   κυρίως  σε άνδρες της μέσης ηλικίας!
Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία  η νόσοςPeyronie πλήττει το 10% των ανδρών παγκοσμίως  και η συχνότητα εμφάνισης της μεταβάλλεται με την ηλικία. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια η νόσος εμφανιζόταν κατά μέσο όρο σε  4,3 άνδρες στους  100.000( ηλικιακή ομάδα   20 με 29χρόνων), ενώ σήμερα εμφανίζεται   σε 66 άνδρες ανά 100.000 ,( ηλικιακή ομάδα των 50-59 χρόνων).
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η νόσος έχει αυξητική τάση και πλήττει περισσότερο τους άνδρες άνω των 50χρόνων»  αναφέρει ο  διαπρεπής ουρολόγος -ανδρολόγος κ.Κώστας Ρόκκας διευθυντής του Ιατρείου Ουρολογίας Ανδρολογίας στην  Αθήνα  και προσθέτει.
 «Η μη άμεση αντιμετώπιση της δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη σεξουαλική επαφή αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη στυτική δυσλειτουργία!»

Περί των προσλήψεων αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04.

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων με προβληματισμό παρακολούθησε την Γ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για το έτος 2015-16. Είναι γνωστό ότι οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων χρόνων και η έλλειψη διορισμών είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών κενών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όλοι συμφωνούμε ότι η μόνιμη λύση δεν μπορεί παρά να είναι ο διορισμός μόνιμων καθηγητών στα κενά αυτά, ενώ η κάλυψη των κενών αυτών με αναπληρωτές είναι προσωρινή λύση.
Προηγήθηκαν οι επιστολές και τα υπομνήματα που δημοσιεύθηκαν τόσο από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών όσο και από την  Ένωση Ελλήνων Χημικών, ακόμα και την ημέρα των προσλήψεων. Δυστυχώς οι σαφείς μομφές προς τους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων ΠΕ04 και ακόμα και προς το περιεχόμενο των μαθημάτων δεν αποφεύχθηκαν. Όμως η Π.Ε.Β. το μόνο που έχει ως αντεπιχείρημα είναι η παγκόσμια επιστημονική έρευνα στο χώρο της Βιολογίας, όσο και τα αναλυτικά προγράμματα όλων των εκπαιδευτικών συστημάτων χωρών και η σημασία που δίνουν στη διδασκαλία της Βιολογίας.

Ιστορική απόφαση της Fed - Αύξηση των επιτοκίων στο 0,25%-0,5%

Το αναμενόμενο έπραξε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, προχωρώντας στην πρώτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Η Fed επέλεξε να προχωρήσει σε αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, με αποτέλεσμα το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ να διαμορφώνεται πλέον, στο επίπεδο του 0,25%-0,5%, σε μία κίνηση πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η κίνηση της Fed αποτελεί μία σαφή ένδειξη ότι η τράπεζα πιστεύει ότι η αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει, πιθανώς ανεπιστρεπτί, σε αναπτυξιακή πορεία και κυρίως ότι η αγορά εργασίας της χώρας έχει κατορθώσει να ανακάμψει με σταθερό ρυθμό.

Πράσινο φως για το ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης του Ασωπού

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ψηφίστηκε σήμερα, με διευρυμένη πλειοψηφία, η ολοκληρωμένη πρόταση που προέκυψε μετά το σχέδιο που παρουσίασε η Περιφερειακή Αρχή και τις προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για την εξυγίανση του Ασωπού, με στόχο τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, στο περιβάλλον, την υγεία, την αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία.

Στην πρόταση, που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, αναλύονται οι στόχοι του σχεδίου, οι απαιτούμενοι πόροι, αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της. Μεταξύ άλλων, το σχέδιο περιλαμβάνει:

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο