Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ) ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Κ.Κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.

Α. Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ - της οποίας είναι μέλος - (18 έως 22 Νοεμβρίου 2016 στην Κωνσταντινούπολη), επισήμανε, μεταξύ άλλων τα εξής:


«Όπως είναι ευρέως γνωστό, η χώρα μου – που παρεμπιπτόντως είναι πάντοτε συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ – εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές και σημαντικές προκλήσεις στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.  Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, πάνω από 856.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, καθώς και τα νησιά μας στο Αιγαίο - που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα - τον περασμένο χρόνο. Παρά την τεράστια οικονομική κρίση και τη βαθιά ύφεση που αντιμετωπίζουμε, έχουμε καταβάλει σημαντικές προσπάθειες και χρήματα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς, έχοντας αρωγό και τους έλληνες πολίτες, ορμώμενοι πάντοτε από αισθήματα προσφοράς, αλληλεγγύης, και ευαισθησίας.

Όμως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα από πολλές πλευρές, αφού η προσφυγική/μεταναστευτική κρίση ξεπερνά τις δυνατότητες ενός μεμονωμένου Κράτους. Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, γι’αυτό και πρέπει να αντιμετωπισθεί από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα και με συντονισμό όλων.

Επιπλέον του ΝΑΤΟ – ως ενός σημαντικού ενεργού παράγοντα, που προωθεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και αποτρέπει παγκόσμιες κρίσεις – ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται επίσης να επιδείξουν περισσότερη αλληλεγγύη στη διαχείριση αυτής της κρίσης. Σημαντικά βήματα έχουν ήδη γίνει, αλλά περισσότερα απαιτούνται να γίνουν από τους Διεθνείς Οργανισμούς και από άλλες χώρες. Κάποιες χώρες, όπως και η Ελλάδα, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο αναφορικά με την ικανότητά τους να διαχειρίζονται τη μεγάλη απρόβλεπτη ροή των προσφύγων και μεταναστών. Μια μεγάλη ροή για την οποία η χώρα μου δεν μπορεί να λογοδοτεί και να επιβαρύνεται κατά αυτό τον τρόπο.

Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στη δυσανάλογη αυτή επιβάρυνση συγκεκριμένων Κρατών να χειριστούν την προσφυγική κρίση και στην απροθυμία άλλων να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης τους. Διεθνείς και Περιφερειακοί Οργανισμοί οφείλουν να παρέχουν σημαντική χρηματοδότηση και βιώσιμη τεχνική υποστήριξη στις χώρες, όπου εισέρχονται και διαμένουν οι πρόσφυγες, αποβλέποντας στην περαιτέρω υιοθέτηση μακροχρόνιων λύσεων. Χρειαζόμαστε και αναζητούμε λύσεις και στήριξη κάθε είδους. Περισσότερα μέσα (χρηματοοικονομικά και άλλα) πρέπει να διατεθούν από όλους τους Διεθνείς, κυβερνητικούς και μη-κυβερνητικούς, Οργανισμούς σε τομείς όπως, μεταξύ άλλων, η ασφάλεια, η υγεία και η κοινωνική πρόνοια, η σίτιση και η εκπαίδευση που αφορούν τους πρόσφυγες. Η διάθεση και ο ορισμός μεγαλύτερου αριθμού εμπειρογνωμόνων είναι, επίσης, μεγάλης σημασίας θέμα. Οι καθημερινές προκλήσεις είναι πολύ σοβαρές και θα εξακολουθήσουν να είναι έτσι. Πέρα από την ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης, υπάρχουν επίσης και συγκεκριμένες βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες επιπτώσεις σε χώρες, όπως η Ελλάδα, δηλαδή οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, ψυχολογικές και ασφάλειας. Επιπτώσεις επίσης στην ανάπτυξη, στην αγορά εργασίας και στον τουρισμό. Απαιτείται να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις επιπτώσεις όλοι μαζί, με αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι δρώντες, και ιδιαίτερα οι γειτονικές μας χώρες, στα ανατολικά και βόρεια σύνορά μας, θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.»

Β. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Κ.Κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Στο πλαίσιο της αποστολής στην Κωνσταντινούπολη, για την ετήσια Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, η αντιπροσωπεία των ελλήνων Βουλευτών, επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι. Κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχε ο κ.Μπασιάκος, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και τη συνεργασία των Εκκλησιών, καθώς και τα γενικότερα θέματα του Πατριαρχείου.

Γ.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΗΒΑ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος ενημερώνει και προσκαλεί στις ακόλουθες εκδηλώσεις της ΝΔ:
  1. Της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ του Δήμου Λεβαδέων, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 8:00μμ, στην ανοικτή πολιτική ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ κ. Νίκου Δένδια, στον Κινηματογράφο «Φίλιππος» στη Λιβαδειά, και
  2. Της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ των Δήμων Θηβαίων και Τανάγρας, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6:00μμ, με ομιλητή τον Τομεάρχη Υγείας (και τέως Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλλεγγύης), της ΝΔ κ. Βασίλη Οικονόμου, με θέμα «Ανάπτυξη με Κοινωνικό Πρόσωπο», στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο