Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Προσφορά του Δήμου Θηβαίων στους πρόσφυγες

Ο Δήμος Θηβαίων με γνώμονα τις πανανθρώπινες αξίες προσφοράς και αλληλεγγύης και  θέλοντας να στηρίξει τις Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων που φιλοξενούν πρόσφυγες, διένειμε προς τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμο Λαμιέων, 5.000 λίτρα και 1000 λίτρα γάλα αντίστοιχα για να καλύψει μέρος των αναγκών των προσφύγων, κυρίως παιδιών. 

Οι στόχοι τύπου ΖΟΡ στον Ερατοσθένη και Νότια της Κρήτης


Μετά τον εντοπισμό του κυπριακού στόχου κοιτάσματος τύπου ΖΟΡ (ασβεστολιθικός ύφαλος) στο κυπριακό θαλάσσιο οικόπεδο 11, κοιτάξαμε εάν από τα υπάρχοντα γεωφυσικά στοιχεία στην περιοχή έχουν ήδη εντοπιστεί και άλλοι στόχοι τύπου ΖΟΡ.

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 6/3/16

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ-ΕΦΙΑΛΤΩΝ!!!

ΔΙΕΘΝΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ  Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ  
ΚΑΙ  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΔΟΥΛΟΙ  ΤΟΥ!!!

Κύριε  Πρωθυπουργέ,

Το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, είχε σαν αποτέλεσμα, αυτό το ρητό που λέει ο Λαός, «Ώδυνεν όρος, και έτεκεν μύν»!!!
ΑΛΛΟ  ΠΡΑΓΜΑ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΚΑΤΟΧΗ & ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΗΛΙΘΙΕ θα έλεγε ο ΣΟΪΜΠΛΕ!!!

«Αγκάλιασε» τον τίτλο η Θήβα

Η Θήβα πέρασε από τα Άσπρα  Σπίτια νικώντας την Ένωση 1-0 και ουσιαστικά «αγκάλιασε» τον τίτλο λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Χαμός γίνεται στις τελευταίες θέσεις όπου Δήλεσι, Αρματηλάτης, Νίκη και Κόκκινο παλεύουν με νύχια και με… δόντια για την σωτηρία.

Συνάντηση της υφ. Μεταφορών Μ. Χρυσοβελώνη με αντιπροσωπεία των ΚΤΕΛ

Η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρυσοβελώνη Μαρίνα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΟΑΥΣ, Σ. Φάτσιο, το Γενικό Γραμματέα, Ι. Λάμπρου και τον Ειδικό Γραμματέα,  Δ. Κολυνδρίνη.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2016: ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ο Εθνικός μας εργολάβος, Σωκράτης Κόκκαλης!

Γράφαμε προ ημερών στην Ελεύθερη Ώρα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2016, στο άρθρο “Κόκκαλης… Κόκκαλης… Κόκκαλης… παντός καιρού”, μεταξύ άλλων τα παρακάτω:  

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: Τους φώναξε για προσφυγικό και του πέταξαν οικουμενική

Μικροπολιτικά παιχνίδια τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα - Ανώριμοι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν το μείζον ζήτημα του προσφυγικού - Η εμπλοκή με τον Λεβέντη, τα πείσματα της Φώφης και οι αιχμές του Κουτσούμπα 
Περισσότερες από 8 ώρες συσκέπτονταν στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με κεντρικό θέμα το προσφυγικό, εν όψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας τη Δευτέρα.

Κυπριακό Ζορ με αλλαγή παιγνίου υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο


Μετά τις αποτυχίες των δύο γεωτρήσεων Ονασαγόρα και Αμαθούσας στο θαλάσσιο οικόπεδο 9 της Κύπρου από την ΕΝΙ, οι περισσότεροι Ελλαδίτες και Κύπριοι επιστήμονες άρχισαν να θρηνούν λέγοντας ότι η Αφροδίτη θα ήταν το τελευταίο κυπριακό κοίτασμα λόγω κλασικής ηττοπάθειας.
Όμως στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων κανείς δεν μπορεί ποτέ να αναφερθεί με σιγουριά για οτιδήποτε και ειδικά για αρνητικά αποτελέσματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ Ω Ρ Λ

Την προσοχή μικρών και μεγάλων που είναι ευαίσθητοι στις αλλεργίες εφιστούν οι Ω.Ρ.Λ, καθώς  μπήκαμε στην Άνοιξη, κατά την διάρκεια της οποίας οι περισσότερες αλλεργίες βρίσκονται σε έξαρση.
Το… χορό στις ανοιξιάτικες αλλεργίες  σέρνει η αλλεργική ρινίτιδα  που κάθε χρόνο την περίοδο αυτή ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Αυτοί που  γνωρίζουν την ευαισθησία τους και το υπεύθυνο αλλεργιογόνο που προκαλεί την αλλεργική ρινίτιδα θα πρέπει να λαμβάνουν τα μέτρα τους και να ακολουθούν πιστά τις ιατρικές οδηγίες  ώστε να απολαμβάνουν τις εξορμήσεις τους στην φύση χωρίς προβλήματα» αναφέρει ο  διαπρεπής  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει: «όσοι την περίοδο της Άνοιξης έχουν συμπτώματα θα πρέπει να ζητήσουν την βοήθεια του γιατρού τους ώστε να εντοπίσουν το αλλεργιογόνο που τους ενοχλεί για να παίρνουν  την κατάλληλη θεραπεία».
Η αλλεργική ρινίτιδα προκαλεί φλεγμονή της βλεννογόνου της μύτης λόγω υπέρμετρης ευαισθησίας στη γύρη, τη χλόη, τη σκόνη, τις τρίχες και τα φτερά οικιακών ζώων. Συχνά εμφανίζεται μαζί με αλλεργική επιπεφυκίτιδα και άσμα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από τον  βουλευτή κ. Μπασιάκο, Ε., σχετικά με τον αριθμό συνταξιούχων κατά κατηγορία για κύρια και επικουρική ασφάλιση  την τελευταία πενταετία ανά έτος στο νόμο Βοιωτίας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Δήμος Θηβαίων: Καμπάνια ενημέρωσης για την αντιμετώπιση του κινδύνου της μετάδοσης νοσημάτων από κουνούπια.

O Δήμος Θηβαίων στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών και σε συνεργασία με την εταιρία ΒΙΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ε.Π.Ε., ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης για την αντιμετώπιση του κινδύνου της μετάδοσης νοσημάτων από κουνούπια. 

Το πρώτο στάδιο της καμπάνιας αφορά ενημέρωση μαθητών, διδασκόντων, γονέων και κηδεμόνων στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου. Η εν λόγω ενημέρωση περιλαμβάνει παρουσίαση με  οπτικοακουστικό υλικό, ομιλίες και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.  ( Επισυνάπτεται το πρόγραμμα παρουσίασης στα σχολεία). 

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, από την Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς


Η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς (μέλος της Ο.Γ.Ε) σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, την Κυριακή 6 Μάρτη 2016 στις 6.30 το απόγευμα στο Θολωτό Κρύας, στην εκδήλωση συμμετέχει η μικτή χορωδία “Έρκυνα” υπό την δν/ση του Μαέστρου Τοντόρ Καμπακτσίεβ.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πρόσκληση για την 5η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 4612/3-3-2016 πρόσκληση για την 5η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  7  ΜΑΡΤΙΟΥ του 2016, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

Ολόκληρες οροσειρές λέξεων κινούνται και συνωθούνται μέσα στην πολιτική επιπολαιότητα και ανικανότητα, στην ατροφία της πολιτικής, στην πολιτική επιτήδευση, στο πολιτικό εύρος των ψεμάτων. Λες και αγωνιούν από μόνες τους να απεγκλωβιστούν, αναζητώντας να βρουν τη σωστή θέση τους, για να μην πάρουν μέρος στο παρανάλωμα του κοινωνικού κραδασμού, που οδηγεί τους πολίτες ενώπιον της μοίρας των υπάρξεων.

Και μαζί με τις λέξεις, τα πρόσωπα με τις αδέσποτες μνήμες ή και τις "αμνήμονες" μνήμες να πλειοδοτούν στην απληστία της συντριβής των αξιών και των ιδεών, στη σκιά της "πεθαμένης αιωνιότητας", με τους ήχους των κυμβάλων να καλύπτουν τους πολιτικούς μυκηθμούς στη μαρτυρία της πολλαπλότητας.

Σήμερα ωστόσο η γραφίδα τούτη δεν θα ασχοληθεί με την ελληνικό δράμα, που "σκηνογραφείται" από την ατέρμονη οικονομική κρίση και εσχάτως με την αδιέξοδη κατάσταση στο προσφυγικό, με τα πολιτικά "καραγκιοζιλίκια" που προσλαμβάνουν και θεσμικό χαρακτήρα με την παρουσία του "μαρμαρωμένου" προέδρου της δημοκρατίας.

Θα ασχοληθεί με το "γυναικείο δράμα" με την ευκαιρία της ημέρας της Γυναίκας, που παγκοσμίως καθιερώθηκε στις 8 Μαρτίου, για να αναμοχλεύει στη μνήμη μας τους αγώνες των γυναικών, που έχουν τις ρίζες τους στις αρχές του 20ου αιώνα.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Φροντίδα σε 116 πρόσφυγες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

116 πρόσφυγες υποδέχθηκε το κέντρο άμεσης εξυπηρέτησης και ανακούφισης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στις Θερμοπύλες. Στους πρόσφυγες παρασχέθηκε ιατροφαρμακευτική φροντίδα από τους γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, τρόφιμα και ρουχισμός από εθελοντές και φορείς ολόκληρης της Περιφέρειας.

Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας: Τοπικό σχέδιο παραπλάνησης και όχι Σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων…..

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας στις 26/2/2016 με τους ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης και της  μείζονος αντιπολίτευσης (Ώρα ευθύνης) εψήφισε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Τσικνοπέμπτη 2016: Η έναρξη του εθίμου του Βλάχικου Γάμου στη Θήβα

Τα «προζύμια» για τον Βλάχικο Γάμο έπιασαν, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, οι παρέες των Βλάχων, σημαίνοντας την έναρξη του πολυσήμαντου πατροπαράδοτου ευετηριακού εθίμου της πόλης των Θηβών, το οποίο ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα με την “τέλεση” του γάμου.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ «ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ» ΣΤΗ ΘΗΒΑ!!!!!!


Αναπόσπαστο κομμάτι των αποκριάτικων εορτασμών και ευετηρικών εθίμων, ο γάμος συμβολίζει τη γονιμότητα γης και ανθρώπων, όμως στη Θήβα η προϋπάρχουσα διονυσιακή λατρεία μπολιάζεται με την παράδοση που έφεραν οι Βλάχοι του Ασπροποτάμου, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εδώ τον 19ο αιώνα. Γύρω στις 7 ομάδες των 30 ατόμων και βάλε, με αρχηγό τον Καπετάνιο και βοηθό τον Πανούση με τα κουδούνια, ντυμένοι όλοι με τις βλάχικες φορεσιές, κρατώντας γκλίτσες και το φλάμπουρό τους που συμβολίζει την ευγονία, ξεσηκώνουν την πόλη.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕ...ΛΙΠΑΡΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Ολη η Ελλάδα μια "τσίκνα" από τη καμμένη σάρκα των ζώων, με τη διονυσιακή διάθεση των Ελλήνων να κορυφώνεται μεταξύ τσίκνας και αυτάρεσκης άγνοιας για τις...λιπαρές συνειδήσεις που "συνοδεύουν" την κρεατολαγνεία τους στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης...

Λιπαρές συνειδήσεις σε λαδόχαρτο και πολλοί οι "σωτήρες" στην χάρτινη δημοκρατία μας. Μια χάρτινη δημοκρατία, που τη δέχονται οι δημοκρατικές ευαισθησίες όσων εμφανίζονται ως Ηρακλείς της δημοκρατίας. Είναι όλοι αυτοί με τις...λιπαρές συνειδήσεις, όλοι αυτοί οι χάρτινοι δημοκράτες, που δεν περιμένουν την Τσικνοπέμπτη για να αναδυθεί η "τσίκνα" τους.

Ανακοίνωση απο την Αερολέσχη Θηβών

Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού δύο συνεχόμενα Σάββατα 5-3-2016 και 12-3-2016 στο δημοτικό αεροδρόμιο της αερολέσχης Θήβας, πανηγύρι χρωμάτων στον ουρανό από το κατηχητικό σχολείο άγιου Αθανασίου Θήβας.

Στις 20:00 απόψε οι παρέες των Βλάχων στην Κεντρική Πλατεία Θήβας - Η έναρξη του εθίμου


Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας  ανακοινώνει ότι οι παρέες των Βλάχων σήμερα Τσικνοπέμπτη θα συγκεντρωθούν στις 20:00 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας  για να τσικνίσουν παρέα με τον κόσμο, υπό τους ήχους του νταουλιού και της πίπιζας και να “πιάσουν” τα...

Στόχος κοιτάσματος «ΖΟΡ» Κύπρου ανατρέπει όλες τις γεωπολιτικές ισορροπίες


Προ εβδομάδων είχαμε επισημάνει ότι η ανακάλυψη του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος (Supergiant gas field) βιογενούς φυσικού αερίου ΖOΡ στο θαλάσσιο οικόπεδο 9 της AOZ της Αιγύπτου αποτελούσε -από γεωλογική άποψη- μία πρωτόγνωρη ανακάλυψη και μία καινοτομία στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημειώσαμε επίσης ότι το αιγυπτιακό κοίτασμα ΖOΡ με ύψος αποδεδειγμένων αποθεμάτων (proven) 26 Τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου δημιουργήθηκε σε ακτές παλαιολίμνης (lagoon border) μειοκαινικής περιόδου, πράγμα που ανοίγει νέες σημαντικές γεωλογικές προοπτικές ανακαλύψεων κοιτασμάτων τόσο στην AOZ της Κύπρου όσο και στην AOZ της Ελλάδας.

Θανάσης Σκούμας: Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα

Κάποιοι θεωρούν, ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τους πολίτες. Ίσως, επειδή πιστεύουν, ότι οι πολίτες έχουν χάσει τη μνήμη τους, ή επειδή πιστεύουν ότι μπορούν να τη χειραγωγήσουν.
Όμως οι πολίτες, έχουν και μνήμη και κρίση, και γνωρίζουν ποιοι έβαλαν πλάτη και συμμετείχαν με τη ψήφο τους, μαζί με τη δημοτική αρχή στην υιοθέτηση των πιο αντιλαϊκών και φιλοεργολαβικών επιλογών, τόσο στην ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, όσο και για την σύσταση του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ ΑΕ και τη δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων, αλλά και τώρα.

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ & ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - «ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ» ΘΗΒΩΝ



Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανευβοϊκού Συλλόγου ΑμεΑ «Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός»

Μετά τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανευβοϊκού Συλλόγου ΑμεΑ «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός» συγκροτήθηκε σε σώμα στις 24 Φεβρουαρίου 2016 καθώς και το Εποπτικό Συμβούλιο.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ONLINE ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

Κ.Ο. ΘΗΒΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Κομματικές Οργανώσεις Θήβας του Κ.Κ.Ε.
διοργανώνουν εκδήλωση
την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΗ, στις 11:00 πμ στο
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ (αιθ. ΑΡΜΟΝΙΑ)

Ένα αγόρι ψαρεύει

Μια εντυπωσιακή απεικόνιση σε ερυθρόμορφο κύλικα(510-500 π.Χ.) που δημιουργεί πολλές ερμηνείες.

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Ελλάς», τ. 987, σ.45
ΙΑΝ. 2016, έκδοση της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών
Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.), εποπτευόμενο από ΥΕΘΑ μέσω ΓΕΝ.
 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα απεικόνιση, σε ερυθρόμορφο κύλικα ζωγραφισμένο από τον Αμβρόσιο, παρουσιάζει την πρωϊμότερη σκηνή αλιείας στην αττική αγγειογραφία, με πολλές δυνατότητες για ερμηνεία και αποσυμβολισμό. Το αγγείο φυλάσσεται στο Μουσείο Καλών Τεχνών στην Βοστόνη[1].

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ (ΕΦΙΑΛΤΩΝ)

Τις ημέρες αυτές συνέρχεται το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών-ΕΦΙΑΛΤΏΝ για να μας σώσουν!!!
Ποίοι;;; εκείνοι που δημιούργησαν όλα αυτά τα προβλήματα του Ελληνισμού.
Αυτό είναι το Συμβούλιο Ιουδαίων & Φαρισαίων για να καταδικάσουν τον Ιησούν & την Ελλάδα.
Το Συμβούλιο θα αποτελέσουν, ως συνήθως, οι αρχηγοί των ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙΑ-ΑΝ.ΕΛ.

H ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΡΩΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ «ΣΩΤΗΡΕΣ»

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας,
πως αυτήν την πατρίδα μας, την κρατάνε στα χέρια τους οι ξένες δυνάμεις,
από την απελευθέρωση του 1821 μέχρι σήμερα.
Και κινδύνεψαν να την χάσουν
μόνο από τον Ιωάννη Καποδίστρια,  γι' αυτό και τον δολοφόνησαν.

Οικουμενική, διεύρυνση ή εκλογές; Ποιο είναι το πιο πιθανό σενάριο!

Γράφει ο Ανδρέας Σταματόπουλος

Όσο περνάνε οι μέρες όλοι αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση στη χώρα δεν πάει άλλο κι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Ακόμα και οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ,αν δεν έχουν βολευτεί κάπου από τα συνεχόμενα ρουσφέτια, αρχίζουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό τους για τα τεκταινόμενα της κυβέρνησης.

Η καταστροφή στην οικονομία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, έχοντας σαν κύριο στόχο τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες , διαρκώς μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα έρχονται πολύ κοντά στη φτωχοποίηση, το προσφυγικό έχει δημιουργήσει ένα χάος, η αξιολόγηση δεν κλείνει και γενικά όλα είναι στον αέρα. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη χώρα…

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

"ΒΑΛΑΝΕ ΧΕΡΙ" ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!..

Η ακαλπονόθευτη αλήθεια είναι ότι "βάλανε χέρι" στη ζωή μας. Μας καταλήστεψαν. Καταληστεύουν το εισόδημά μας, όσοι βέβαια διαθέτουν ακόμη ένα εισόδημα για αξιοπρεπή διαβίωση. Γιατί δεν είναι μόνο οι συντάξεις που φυλλορροούν. Και δεν πρόκειται να σταματήσει η οικονομική αφαίμαξη, όσο διαρκεί η ύφεση. Και τα δημοσιονομικά στοιχεία, πέραν των επιχρυσωμένων πρωθυπουργικών λόγων, παρουσιάζουν αθλία εικόνα.

Και επειδή δεν αρκούνται να καταληστεύουν το εισόδημά μας, καταληστεύουν και τις επιθυμίες μας, τις προσδοκίες μας. Και "βάλανε χέρι" και στα όνειρα των παιδιών μας, ισοπεδώνοντας ταυτόχρονα τη ψυχολογία της κοινωνίας και τη νόηση του λαού.

Και επειδή ενός προβλήματος μύρια έπονται, έχουμε και το δυσεπίλυτο πρόβλημα του προσφυγικού, έχοντας βέβαια ακολουθήσει τον τελευταίο χρόνο μια αλλοπρόσαλλη πολιτική, προσκαλώντας επί της ουσίας με βλακώδεις κυβερνητικές δηλώσεις και πολιτικές αγκυλώσεις, τις εκατοντάδες χιλιάδες δεινοπαθούντων πρόσφυγων και μετανάστων να "λιαστούν" στην Ελλάδα...

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ


Για τους Υπουργούς
  1. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
  2. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  3. Οικονομικών
  4. Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  5. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


ΘΕΜΑ: Μεγάλη επιβάρυνση αγροτών στο σχεδιαζόμενο νέο πακέτο κυβερνητικών μέτρων που περιλαμβάνουν αύξηση ΦΠΑ, κόστους παραγωγής, ασφαλιστικών εισφορών, φορολόγησης εισοδήματος (επιδοτήσεων και ενισχύσεων), προκαταβολής φόρου εισοδήματος, κατάργηση επιστροφής ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αύξηση αντί μείωσης τιμής αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος κλπ.

Η Στερεά Ελλάδα ταξιδεύει με προορισμό το Σύνταγμα

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται για την προβολή της Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα όπου καθημερινά βρίσκεται στους συρμούς του μετρό, προσκαλώντας κάθε επιβάτη του να την επισκεφθεί.

Οι πόρτες του μετρό, μία για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ανοίγουν και σας “καλωσορίζουν”. “Παράθυρα με θέα" στη φύση, στην ιστορία, στον πολιτισμό, στο βουνό, στη θάλασσα, σε κάθε βαγόνι του συρμού, δίνουν πληροφορίες για αξιοθέατα, μνημεία, γευστικούς προορισμούς, δραστηριότητες.


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:30 στο πνευματικό κέντρο Δομβραίνας θα γίνει ενημέρωση με προβολή
στο άθλημα της τοξοβολίας και θα ακολουθήσει επίδειξη στο γήπεδο Δομβραίνας.

O Οδηγός για Singles στον Δημοτικό Κινηματογράφο Θήβας

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στο Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «How to be single».                                                                                                                                                                                                                     

Περιγραφή: Οδηγός για Singles, του Κρίστιαν Ντίτερ
 Ώρα Προβολής: 21:15

Περίληψη
Υπάρχει ο σωστός τρόπος να είσαι single, ο λάθος τρόπος, και έπειτα υπάρχει… η Άλις. Όπως και η Ρόμπιν. Η Λούσι. Η Μεγκ. Ο Τομ. Ο Ντέιβιντ. Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη μοναχικές καρδιές που ψάχνουν το σωστό ταίρι, είτε πρόκειται για έρωτα, ραντεβού ή κάτι ενδιάμεσα. Και κάπου ανάμεσα στα ερωτικά μηνύματα και τα one-night stands, κοινό σημείο όλων των ανύπανδρων ανδρών και γυναικών, είναι η ανάγκη τους να μάθουν να είναι μόνοι σε ένα κόσμο που η έννοια της αγάπης αλλάζει διαρκώς.

Τα $ 30/Βαρέλι πετρελαίου δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων

Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος

Πολλοί δημοσιογράφοι, πολιτικοί, οικονομολόγοι θεωρούν ότι η αξιοποίηση ενός κοιτάσματος υδρογονανθράκων είναι αποκλειστική συνάρτηση της τιμής του αργού πετρελαίου. Επιπροσθέτως συνδέουν και συγχέουν την εκμετάλλευση με την τιμή του αργού πετρελαίου. Και τα δύο αποτελούν στρατηγικό λάθος.
Η τιμή των $ 30/Βαρέλι αργού πετρελαίου επηρεάζει κυρίως την παραγωγή πετρελαίου που γίνεται τώρα από τις αμμόπισες του Καναδά και της Βενεζουέλας και την παραγωγή αργού πετρελαίου από τα σχιστολιθικά πετρώματα π.χ Ντακότα των Η.Π.Α. Δευτερευόντως επηρεάζουν την εκμετάλλευση των μικρών κοιτασμάτων πετρελαίου, κάτω των 100 Εκ. Βαρελιών, που βρίσκονται σε θαλάσσια βάθη άνω των 2500 μέτρων και σε ολικό βάθος εκμετάλλευσης άνω των 8500 μέτρων.

Το κενό που κοχλάζει

Το γεμάτο κενό

Από τον Αϊνστάιν στην Κβαντική Φυσική

Δρ Μάνος Δανέζης

Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής
Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ

 Το κενό στη φιλοσοφία του Δημόκριτου*

Σήμερα η αντίληψη της κοινωνίας για το κενό γεννιέται και διαμορφώνεται μέσω των ποικίλων ερεθισμάτων που προκύπτουν από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Το γεγονός αυτό οδηγεί την ανθρώπινη αντίληψη στο να το ταυτίζει με την έννοια του στατικού και άδειου μαθηματικού και φυσικού χώρου.

Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Η

ΟΙ ΔΥΟ  ΣΥΜΦΟΡΕΣ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ  ΚΑΙ    ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!!
  ---------------------------------------------------------------------------        
     Αξιολόγηση του Μνημονίου από Κλέφτες-& απατεώνες δανειστές,«Θεσμοί».
      -------------------------------------------------------
Διά την αξιολόγησην των πεπραγμένων της κυβερνήσεως για τα  Μνημόνια, υπό των κλεφτών & πολιτικών απατεώνων δανειστών-«Θεσμών»,


Εισηγούμαι στη Κυβέρνηση,

Το Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας υλοποιεί, ένα τριετές πρόγραμμα στα πλαίσια του ERASMUS

Το Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας υλοποιεί  ,ένα τριετές πρόγραμμα  στα πλαίσια του ERASMUS + .Πρόκειται για μια σύμπραξη Σχολείων από εννέα χώρες ,στην Κατηγορία «ΚΑ2- Στρατηγικές συνεργασίες για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών», στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. 

Η νέα ιστοσελίδα της Στερεάς Ελλάδας εργαλείο για τον πολίτη και πηγή διαφάνειας

Σε λειτουργία τίθεται η νέα διαδραστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η ιστοσελίδα έχει ως βάση την «έξυπνη περιφέρεια» και έχει σκοπό την πλήρη πρόσβαση των πολιτών σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά και την παρέμβασή τους σε αυτές.

Καρναβάλι στην Άμφισσα 2016 με τους KINGS και τους Sazman Orkestar!

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 2016
Αγαπητοί  φίλοι,
ο Δήμος Δελφών, η Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, η Δημοτική Κοινότητα Άμφισσας και το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας με την αμέριστη βοήθεια των εθελοντών διοργανώνουν και φέτος τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις για την πόλη της Άμφισσας, οι οποίες ξεκινώντας από τις 28 Φεβρουαρίου 2016 θα κορυφωθούν την Κυριακή της Αποκριάς, 13 Μαρτίου 2016, με την αναβίωση μετά από μεγάλη προσπάθεια του «Αμφισσιώτικου Κομιτάτου».

15 Δωρεάν Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας στη Λιβαδειά

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς", και ο Τομέας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζουν μία σειρά ελεύθερων μαθημάτων Ιστορίας με τίτλο
Δεκαπέντε Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας
Τα μαθήματα –που θα προσφερθούν δωρεάν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαρία Δ. Ευθυμίου- απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό Κέντρο "Χρήστος Παλαιολόγος"
  • 4, 5, 6 Μαρτίου
  • 18, 19, 20 Μαρτίου
  • 8, 9, 10 Απριλίου
  • 15, 16, 17 Απριλίου
  • 22, 23, 24 Απριλίου
Παρασκευή και Σάββατο: 5.30' - 9.00' μμ.
Κυριακή: 9.30' πμ. - 13.00'μμ.

ΕΙΤΖ (AIDS) ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΨΑΛΜΟΙ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Είναι δυστυχία για την Πατρίδα μας, στις εφιαλτικές στιγμές που περνάει, από τη συνεχή και καθημερινώς αυξανόμενη ροή προσφύγων και λαθρομεταναστών, να ηγούνται του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος, του Υπουργείου Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Γιάννης Μουζάλας.
Και εξηγούμαστε για να καταλάβετε…

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο