Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Για τους Υπουργούς
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση ζημιών από τη μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια (25-29.06.2016) και από τη χαλαζόπτωση στη Λιβαδειά (28.06.2016).

Η νέα απόφαση της Γαλλίας

Ν. Λυγερός

Μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και λοιπών χριστιανικών λαών από τη Γερμανία, η Τουρκία με το καθεστώς που έχει δυσκολεύτηκε. Τώρα όμως έρχεται και η νέα απόφαση της Γαλλίας που ποινικοποιεί την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας που έχει αναγνωρίσει η Γαλλία. Σε σχέση με την παλιά απόφαση έγινε μια σημαντική και στρατηγική αλλαγή. Διότι γνωρίζαμε ότι μετά την απόφαση της γαλλικής Βουλής και της γαλλικής Γερουσίας ήρθε η Επιτροπή των Σοφών να ανατρέψει την απόφαση ως αντισυνταγματική λόγω της παρουσίας του ποινικού δικαστηρίου. Ενώ τώρα δεν προβλέπεται η παρέμβαση αυτού του θεσμού.

ΤΟ BREXIT ΑΠΟ ΕΥΛΟΓΙΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Η ελληνική κυβέρνηση ακόμη, παρότι κοντεύει να κλείσει ένας χρόνος από τη Συμφωνία με τους “θεσμούς” τον Ιούλιο του 2015, δεν έχει λάβει την χρηματοδότηση από την τρόικα, εφ΄ όσον δεν έχει γίνει η περίφημη αξιολόγηση των προαπαιτούμενων.  

ΤΣΙΠΡΑΣ –ΚΥΡΙΑΚΟΣ -ΡΟΤΣΙΛΝΤ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ -Ν.Τ.Π. & ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Σιωνιστές «Έλληνες» πολιτικοί, σε συνεργασία με τη Σιωνιστική Παγκόσμια Δικτατορία, εφαρμόζουν επάνω στον Ελληνικό Λαό, το οικονομικό πρόγραμμα του Δόγματος ΣΟΚ!
Ο Καθηγητής Οικονομικών της Πανεπιστημιακής σχολής του Σικάγου, ο Εβραίος Milton Friedman, ήταν ο δημιουργός οικονομικών μεθόδων του αχαλίνωτου Καπιταλισμού, ή αλλιώς του Νεο-Φιλελευθερισμού.

Στο κενό απόπειρα εκβιασμού διευθυντή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, μετά τον εκβιασμό που υπέστη για την αδειοδότηση λατομείων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, τέσσερις άγνωστοι σταμάτησαν τον διευθυντή της Περιφερειακής Ενότητας σε σημείο της διαδρομής προς το γραφείο του και εκτόξευσαν σοβαρότατες προσωπικές απειλές προκειμένου να αδειοδοτήθουν συγκεκριμένα λατομεία της περιοχής.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΑΣ

Ενθουσίασε με Κουγιουμτζή και Λοϊζο η Χορωδία του Αγ. Θωμά

Με ένα αφιέρωμα στους σπουδαίους συνθέτες Σταύρο Κουγιουμτζή και Μάνο Λοϊζο ολοκλήρωσε τη φετινή χρονιά η Χορωδία του Αγ. Θωμά Τανάγρας.

Η παράσταση έλαβε χώρα τη Κυριακή 26 Ιουνίου το απόγευμα στο Πάρκο της Σπηλιάς - Λιατανιώτισα υπό τη διεύθυνση του κου Σταμάτη Φουντουζή.

Η υπεύθυνη της χορωδίας Αφροδίτη Καββά καλωσόρισε τον απρόσμενο σε πλήθος κόσμο και στο εισαγωγικό της σημείωμα ανακοίνωσε την ένταξη της Χορωδίας ως δράση του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου. 

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΤΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΡΕΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

Η κοινωνική συνείδηση εξακολουθεί εν πολλοίς, μη φυσιολογικά βραδυπορούσα, να βλέπει την πολιτική ντυμένη με τη λιβρέα του χθες. Η αδυναμία μάλιστα των πολιτών, συνήθως των ευαπάτητων ή εσωτερικά μακάριων, να επικοινωνήσουν με τη συνείδησή τους στην αλγεβρική της γλώσσα, να αναμοχλεύσουν την ιστορική τους μνήμη και να αναπτύξουν την αξιολογική τους κρίση, επιτείνει την προσφυγή τους στα παλαιά σχήματα, έστω με νέα "προσωπεία".

Έναρξη λειτουργίας κατασκηνώσεως Παλιομηλιάς


Ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, η φιλοξενία των παιδιών που έχουν ενταχθεί στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο για την κατασκήνωση του Δήμου Λεβαδέων στη θέση Παλιομηλιά Ελικώνα, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016.  Σε αυτή συμμετέχουν 72 παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών, η επιλογή των οποίων έγινε από τον Δήμο Λεβαδέων με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

«Ομπρέλα» στήριξης σε όσους έχουν ανάγκη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Άνοιξε ο δρόμος για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και την υλοποίηση των αποφάσεων για την δημιουργία δομών και μηχανισμός στήριξης όσων πολιτών έχουν ανάγκη.

Η Περιφέρεια, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, προχωρά στην εφαρμογή των μελετών που έχει εκπονήσει για την δημιουργία δομών αλλά και την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων για όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που χρειάζονται στήριξη και συμπαράσταση.

Σταμάτης Χαλβατζής: Αφέλεια ή στημένη προβοκάτσια ;

Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι με αφορμή μια φαινομενικά αφελή ως προς την έμπνευση και εξωθεσμική ως προς την διαδικασία κατάθεσης πρόταση, σε σχέση με την δημιουργία χώρου υποδοχής προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, εξελίσσεται μια προσχεδιασμένη προσπάθεια προβοκάτσιας κατά της παράταξής μας, με έντονα στοιχεία λαϊκισμού και καλλιέργειας τοπικιστικού διχαστικού παροξυσμού, για ένα θέμα που έχει Εθνικές διαστάσεις.

Στο πρώην κλωστήριο Σαγίρογλου, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Θήβας

Επιστολή Αν. Υπουργού κ. Βίτσα στον Δήμαρχο Θηβαίων σχετικά με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων

Με την από 29-6-2016 επιστολή του προς τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Συντονιστής του Διυπουργικού Οργάνου στα θέματα των προσφύγων κ. Δημήτριος Βίτσας,  μας γνωρίζει, σε απάντηση της από 23-6-2016 επιστολής του Δημάρχου Θηβαίων, σύμφωνα με την 176/22-6-2016 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την πρόθεση της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει ως χώρο φιλοξενίας προσφύγων το πρώην κλωστήριο Σαγίρογλου, στη θέση Χαραϊντίνη πλησίον του Στρατοπέδου Θηβών, θέση που είχε προταθεί από το Δήμο μας.

Εγκύκλιος για την απασχόληση στον αγροτικό τομέα παράτυπα διαμενόντων μεταναστών

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους γεωργού κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της Περιφέρειας ότι, υπογράφηκε και στάλθηκε στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις  της χώρας εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την οποία καθορίζονται οι όροι εφαρμογής του άρθρου 58 ν. 4384/2016, που αφορούν στην απασχόληση παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών για την εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών της αγροτικής οικονομίας. 

ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΥΟ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ


Σχετικά με την διαβούλευση της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας» και την προτεινόμενη δημιουργία  έμμισθου υποθηκοφυλακείου στην Περιφ. Ενότητα Βοιωτίας  με έδρα στην Λιβαδειά  και κατάργηση των αμίσθων υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης, Θεσπιών, Λιβαδειάς, Ορχομενού, Αλιάρτου, Ερυθρών, Αμβρυσσού, Αράχωβας και Δαύλειας.
Η υποκρισία από πλευράς Δημοτικής Αρχής και ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων που το παίζουν θεματοφύλακες της Αριστερής πολιτικής περισσεύει, αλλά τους φέρνει στο ίδιο μετερίζι του αναχρονισμού και της αγκύλωσης στο παλιό κατεστημένο.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η παράσταση της «Αντιγόνης» από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο ήταν μαγική.

Πολλοί θεατές το βράδι της 29ης Ιουνίου του 2016 , Θηβαίοι και μη Θηβαίοι, ήταν πολύ συγκινημένοι, κάποιων μάλιστα τα μάτια γέμισαν, που λέει και η μάνα μου, καθώς άκουγαν τα λόγια των ηρώων της τραγωδίας του Σοφοκλή. Άκουγαν λέξεις, ονόματα, τόπους που τους βιώνουν καθημερινά καθώς περπατούν την πόλη αυτή. Ζωντάνευαν μπροστά τους! Ένιωσαν αυτό το 18χρονο κορίτσι που το όνομά του το έδωσαν στα κορίτσια τους, άκουγαν για «τα σπίτια γύρω απ’ του Κάδμου και του Αμφίωνα τα ανάκτορα» και συνειδητοποιούσαν ότι από κει περπάτησαν για να έρθουν στο μουσείο. Η βραδιά, λοιπόν, της «Αντιγόνης» ήταν μαγική.

Αλλάζοντας Εμείς, αλλάζουμε τον Κόσμο



 Δρ Μάνος Δανέζης

Επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής

Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ

 O οποιοσδήποτε εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων κοινωνικών πολιτικών και οικονομικών δομών είναι καταδικασμένος να αποτύχει, παρά τις όποιες προσπάθειες, εφόσον καταρρέει το πολιτισμικό ρεύμα στα πλαίσια του οποίου έχουν αναπτυχθεί αυτές οι δομές.

Καθήλωσε το κοινό το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Mε την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λάζαρου Παπαδόπουλου και το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο του Μουσείου.

Κάλεσμα Δήμου Θηβαίων για αντίδραση στην προβλεπόμενη σε Σχέδιο Νόμου κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης, ανταποκρινόμενος και σε αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών, συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ), με πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης τη λήψη απόφασης για την αντίδραση του Δήμου Θηβαίων σχετικά με την προβλεπόμενη, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας,  κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών και την υπαγωγή αυτών σε έμμισθο Υποθηκοφυλακείο, που συστήνεται με έδρα τη Λιβαδειά.

Καταργούν και το Υποθηκοφυλακείο Θήβας

Τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο: «Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας »
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 και ώρα 14:00.
Συστήνονται, πλέον των ήδη λειτουργούντων, σαράντα ένα (41) έμμισθα υποθηκοφυλακεία ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ «ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ»

Αυτό το ωραίο έργο που κατασκευάσατε στο Νέο Φάληρο,στον πρώην Ιππόδρομο, το Πολιτιστικό αυτό κέντρο, είναι κληροδότημα του Μεγάλου Πατέρα σας προς τον Ελληνικό Λαό.
Ως εκ τούτου, μην το παραδώσετε στο Ελληνικό Δημόσιο, διότι οι κλέφτες και προδότες πολιτικοί θα το βάλλουν μέσα στο υπέρ-Ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ.

Δυο πρώην πρωθυπουργοί κι ένας εν ενεργεία, "θαύμα ιδέσθαι" της εγχώριας πολιτικής πραγματικότητας. Τρεις πολιτικές φιγούρες απεκδεδυμένες αιδημοσύνης, εμφανούς ανεπάρκειας και απαιδευσίας, που έχουν γίνει "χωνευτήρι" κάθε πολιτικής αυθαιρεσίας και βλακείας.

Τρεις ανεύθυνοι πολιτικοί στην Ελλάδα των αίνων, των... επαίνων και των ανέμων. Και με τους Ελληνες, τόσα χρόνια στη δίνη της κρίσης, να εξακολουθούν να ανέχονται την αποφορά και την μπόχα των πολιτικών τους επιλογών και να βρίσκονται με μετέωρο το άλμα στο κενό...

Η πολιτισμική ανάπτυξη του Ναυπλίου

Ν. Λυγερός

Το γεγονός ότι το Ναύπλιο ενεργοποιεί συνειδητά και δυναμικά την υποψηφιότητά του ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς αλλάζει τα δεδομένα σε τοπικό επίπεδο, διότι ο καθένας που ενημερώνεται γι’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια καταλαβαίνει ότι έχει να παίξει ένα ρόλο για να βοηθήσει έμπρακτα στην υλοποίηση αυτού του οράματος. Ο Δήμος με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Βουλευτές της περιοχής, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι απλοί άνθρωποι που αγαπούν το Ναύπλιο και ξέρουν ότι πρόκειται για ένα αξιοθέατο διεθνής εμβέλειας, έχουν αρχίσει να κάνουν συντονισμένες κινήσεις έτσι ώστε να γίνει πράξη αυτό το αίτημα.

Πίστα parapente και paramotor στην Aλόννησο

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα από τον Δήμαρχο Αλόννησου. 

Πίστα parapente και paramotor στην Aλόννησο, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του για τον αεραθλητισμό. 

Συγχαρητήρια για την κίνηση σας και καλή επιτυχία.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ...ΛΙΤΟΧΩΡΟ Ο Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ!

Σε δύο σημαντικούς αγώνες συμμετείχε για άλλη μια φορά ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας την εβδομάδα που πέρασε,καθώς πολλοί δρομείς του έλαβαν μέρος στους αγώνες που διεξήχθησαν στην Αντίπαρο αλλά και στον Όλυμπο.


Συγκεκριμένα,το Σάββατο 18-6-16 οι δρομείς:

ΠΑΡΙΣ ΒΥΛΛΙΩΤΗΣ: Κεντροαριστερά με επίκεντρο τον άνθρωπο




Ένας λαός, σοφότερος από ποτέ, διατηρεί μια στάση αναμονής. Έχει συνειδητοποιήσει τα λάθη του παρελθόντος. Έχει ζυγίσει ποιος σήκωσε τη σημαία του λαϊκισμού, ποιος διατήρησε αξιοπρεπή στάση, ποιος του είπε ψέματα, ποιος όχι. Ένας λαός που έχει μάθει από τα λάθη του. Άνθρωποι που έχουν μισήσει την πολιτική και τους πολιτικούς, δικαίως πολλές φορές.

Παράσταση Ομίλου Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς

Τα σύγχρονα παραμύθια ανταποκρίνονται συνειδητά στις παιδαγωγικές αντιλήψεις, διατηρώντας το μυθικό στοιχείο των λαϊκών παραμυθιών ενω ταυτόχρονα συμπλέκουν την φαντασία με την πραγματικότητα. "Το μαγικό δέντρο" της Ρ.Μπαντηλα δινει την ευκαιρία στον ακροατή/θεατή να "ζήσει" σε εναν κόσμο ονειρικό που όμως εκφράζει τρόπους μύησης για μια θετική στάση απέναντι στο περιβάλλον και τη φιλία, οδηγώντας το παιδί με σαφή νοήματα, προς την αισιοδοξία.

Ιούνιος 1825: Οι δανειστές του Λονδίνου εκβιαστικά απαιτούν την εκτέλεση του Κολοκοτρώνη και των λοιπών “προδοτών”

“Είκοσι μουρτάτες, [προδότες] βρωμόσκυλα, δεν εμπορείτε να κομματιάσετε;” Την σχετική επιστολή στέλνει από το Λονδίνο ο Ιωάννης Ορλάνδος στις 30/6/1825. Παραλήπτης είναι ο Γ. Κουντουριώτης τον οποίο η βρετανική πολιτική ανέδειξε Πρόεδρο της προσωρινής Κυβέρνησης στην θέση του νόμιμα εκλεγμένου Π. Μαυρομιχάλη.

Ανάλυση: Στέργιος Ζυγούρας

Ιστορικό πλαίσιο της επιστολής

Ιωάννης Ορλάνδος, θύμα της Επιτροπής του Λονδίνου και θύτης της Επανάστασης
Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την δολοφονία του Οδυσσέα. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την σύναψη του β΄ δανείου στο Λονδίνο και την αποβίβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο. Τον προηγούμενο χρόνο το Λονδίνο “διόρθωσε” τα λάθη του με δραστικές ουσίες, ανακλήσεις ή σφαίρες (Byron, Stanhope, Trelawny) και κατόρθωσε, εξαγοράζοντας τις χαλαρότερες επαναστατικές συνειδήσεις (α΄ εμφύλιος), να κλείσει στην φυλακή ή να θέσει στο περιθώριο τους υπερασπιστές της υπερεθνικής Επανάστασης. Ένα νέο διεθνές και εγχώριο επιτελείο προωθήθηκε από το Λονδίνο προς τον δικό του άνθρωπο, τον πρόεδρο Γ. Κουντουριώτη.

ΟΙ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΕΣ ΠΑΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Δημοσιογραφία είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών, αλλά και η ταυτόχρονη διάδοσή τους μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να ενημερώνεται ο πολίτης. Είναι καθήκον των επαγγελματιών δημοσιογράφων να “μάχονται” για την ορθή και αληθινή ενημέρωση της Κοινής γνώμης. Όμως, αυτή η ορθή και αληθινή ενημέρωση προϋποθέτει ξεκαθάρισμα των εννοιών, της αλήθειας από τα διάφορα τσιτάτα που παραπλανούν.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΤΟΣΥΝ Δήμου Θηβαίων

Το 7μελές Δ.Σ. του Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν.) του Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 την πρώτη του συνεδρίαση, στην οποία συγκροτήθηκε σε σώμα και καθόρισε τις προβλεπόμενες θέσεις των μελών του.
Ύστερα από ομόφωνη απόφαση ορίστηκαν οι εξής θέσεις:

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας στα Δερβενοχώρια

Σε επιφυλακή παραμένουν, στα Δερβενοχώρια, τόσο οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το ενδεχόμενο της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς αλλά και για την αντιμετώπιση μικροεστιών που καίνε έως και αυτή την ώρα. 

Ενημέρωση στη Θήβα για τις νέες δράσεις του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα «Αρμονία» του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί από την «ΕΛΙΚΩΝΑΣ –
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» για τις νέες δράσεις του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ - ΤΑΠΤΟΚ ,CLLD - LEADER) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

ΧΑΣΜΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΕΣΚΑ ΑΠΡΑΓΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ

Η επιμονή τούτης της γραφίδας στην απογύμνωση της αλήθειας μας μάλλον δυσαρεστεί και απωθεί, αφού για πολλούς η καλοκαιρινή ραστώνη είναι αποτρεπτική για κάθε είδους σοβαρό προβληματισμό, πολύ περισσότερο για όσους έχουν τη δυνατότητα να "διαγκωνίζονται" για την εξασφάλιση της ξαπλώστρας σε κάποια παραλία, έχοντας εγκαταλείψει προς το παρόν το τη ραθυμία και το συνεχές χάσμημα του καναπέ και το βαυκάλημα της τηλετύφλωσης.

Οι εξελίξεις ωστόσο τρέχουν. Κι εμείς ασθμαίνοντες τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, έχοντας πάντα έτοιμη τη δικαιολογία για να υποστηρίξουμε την αυτάρεσκη απραγία μας. Και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει εν πολλοίς ότι μέχρι τώρα όλα "εν ύπνω και κατ' όναρ" μας τα επιβάλλουν οι τωρινοί και οι εν δυνάμει "σωτήρες" μας.

Εφαρμογή του θεσμού του κτηνιάτρου εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου του μελιταίου πυρετού

Η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της, ότι τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής, όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων (μελιταίος πυρετός).
Ως εκ τούτου, καλούνται οι ιδιώτες κτηνίατροι που έχουν εγκριθεί και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τους εγκεκριμένους κτηνιάτρους εκτροφής που έχει αναρτηθεί στο site του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (www.minagric.gr), να προσκομίσουν στα Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του προγράμματος του μελιταίου πυρετού μέχρι τέλους του 2016.

Σήμερα 29/6 η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή, στις 29 Ιουνίου 2016, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού μουσείου της Θήβας, από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο(ΘΗΠΕΘΕ)
Το ΘΗΠΕΘΕ παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη», την τραγωδία που χάρηκε μέσα στους αιώνες την πιο μεγάλη λαϊκή απήχηση. Η θυγατέρα του Οιδίποδα, η Αντιγόνη, που «ήρθε στον κόσμο για ενωθεί με την αγάπη και όχι με το μίσος» απ’ τη μια, και ο ορθολογιστής-αυταρχικός Κρέων απ’ την άλλη, δημιουργούν μια θεατρική σύγκρουση που συναρπάζει. Συγκρούονται οι  χαρακτήρες κι αυτή η σύγκρουση ενισχύεται από μια ηθικής μορφής σύγκρουση ανάμεσα στο γραπτό και άγραφο Νόμο, που είναι η απαρχή κάθε επανάστασης

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων στην εταιρεία LIDL

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά την εταιρεία LIDL  για την προσφορά της σε είδη ένδυσης, υπόδησης και οικιακής χρήσης προς τους δικαιούχους του παντοπωλείου. 

Απαγόρευση αλιείας στις παραλίες Σαράντι, Βαθύ, Αγ. Ιωάννη, Αγ. Νικόλαο, Αλυκή, Αγ. Βασίλειο

Με την υπ' αριθ. 07/2016 απόφαση του Λιμενάρχη ΙΤΕΑΣ απαγορεύεται η αλιεία με κάθε μέσο και σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από τα σημεία που προσεγγίζουν συνήθως οι λουόμενοι, καθώς επίσης εντός των οριοθετημένων ( με πλητούς σημαντήρες) χώρων λουομένων και από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου κατά το χρονικό διάστημα από

Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα της Θήβας

Συστάσεις Δήμου Θηβαίων προς τους Δημότες για το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα
Το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα της Θήβας, είναι  ένα έργο πνοής που αναβαθμίζει μία περιοχή συνολικού εμβαδού 20.950m2 στο κέντρο του Δήμου Θηβαίων.  Ένα έργο που είχε ανάγκη η πόλη και οι δημότες , καθώς μέσα σ' αυτό το χώρο, που έχει ενισχυθεί σημαντικά με πράσινο,  μπορούν να περνούν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους, να περπατούν, να κάνουν ποδήλατο και να παίζουν  τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι. Παράλληλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στοχεύουν στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΠΤΡΩΝ

Οι Ελληνες σπάνια στεκόμαστε στο μυαλό μας. Εχουμε μια άγρια τάση στα θαύματα. Γι' αυτό στον τόπο μας έχουν επικρατήσει οι θαυματοποιοί, μια και μας λείπουν οι θαυματουργοί. Οι πρώτοι είναι δανεισμένοι από το τσίρκο. Οι τσιρκολάγνοι ήταν πάντα γόητες, γιατί δημιουργούσαν στο κοινό τους το φαντασμαγορικό κόσμο, που θεράπευε "πάσαν νόσον", όσο κρατούσε η παράσταση.

Τελετή απονομής Olymp Awards 2016 για τους διαγωνισμούς Τροφίμων και Ποτών

• TASTE Olymp Awards 2016, διαγωνισμός ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ Τροφίμων & Ποτών
• DESIGN Olymp Awards 2016, διαγωνισμός καλύτερης ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Τροφίμων & Ποτών 


Την εκδήλωση της απονομής των βραβείων άνοιξε με ομιλία του ο Γιώργος Κουβέλης υπεύθυνος οργάνωσης των διαγωνισμών τροφίμων και ποτών Olymp Awards 2016.

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ή ΑΠΡΑΞΙΑ;

ΘΕΜΑ: Πορεία ΛΑΡΚΟ: Έλλειψη κυβερνητικής συνεργασίας και ενημέρωσης ή απραξία;

Σε σχετικές Ερωτήσεις μου αναφορικά με την εξέλιξη της πορείας της ΛΑΡΚΟ (ενδεικτικά 1810/10.12.2015, 3473/24.02.2016, 4673/11.04.2016, 5354/13.05.2016), ειδικότερα μετά το τελευταίο τελεσίγραφο της Ε.Ε. ως προς την επιστροφή ποσού 160εκ. Ευρώ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σκουρλέτης, στην από 31.05.2016 απάντησή του - η οποία επισυνάπτεται - αφού απαντά στα ζητήματα αρμοδιότητάς του, επισημαίνει ότι στα υπόλοιπα ζητήματα αρμόδια να ενημερώσουν τη Βουλή είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

Η Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου σας προσκαλεί στην << 4η Συνάντηση Χορωδιών >>
η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αναλήψεως Αμπελοχωρίου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν :
Η Παιδική Χορωδία Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής Θηβών
Χορωδία Γυναικών Ι.Ν Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών

Πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα η 1η τακτική Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα του Δήμου Δελφών, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, η 1η τακτική Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας Α.Ε 

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν οι παρακάτω 20 Δήμοι : Ιστιαίας – Αιδηψού, Διρφύων – Μεσσαπίων, Χαλκιδέων, Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου, Καρύστου, Σκύρου, Τανάγρας, Θηβαίων, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Ορχομενού, Δελφών, Δωρίδας, Αγράφων, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, Λαμιέων, Στυλίδας, Μακρακώμης & Δομοκού. 

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ανάληψη ευθύνης στην εργασία και στην κοινωνία".


Αμφιθέατρο Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. 
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Εγκαινιάστηκε επίσημα η νέα Διώρυγα του Παναμά

Εν μέσω επευφημιών από το συγκεντρωμένο πλήθος, ο Παναμάς εγκαινίασε χθες την πολυαναμενόμενη και αξίας 5,4 δις δολαρίων διευρυμένη διώρυγα του.


Στο 7:50 π.μ. τοπική, ώρα το κινέζικο containership Cosco Shipping Panama (πρωην Andronikos) διέσχισε την πόρτα Agua Clara στον Ατλαντικό, ξεκινώντας τη πρώτη διέλευση του από το μήκους περίπου 50 μιλίων (80,45 χλμ) κανάλι, με την άφιξη του στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού να ήταν προγραμματισμένη γύρω στις 17:00.

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ ΒΑΖΕΙ ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER

Οριστικό τέλος στην ονυχομυκητίαση, που ταλαιπωρεί  εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, βάζει μια νέα θεραπεία (με το Nd:YAG Laser στα 1064nm) που παρουσίασαν Έλληνες επιστήμονες στο 13ο συνέδριο της EADV(EuropeanAcademyofDermatology& Venereology), το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών από 16 έως 27/6

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και οι εκδηλώσεις εορτασμού των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών από 16 έως 27 Ιουνίου, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θηβαίων με το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

BREXIT & GREXIT

Σήμερα η Ε.Ε. κατάντησε φωλεά λύκων.
Σήμερα η Ε.Ε. κατάντησε αποικία & προτεκτοράτο
της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του
ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και της Σιωνιστικής μαφίας αυτού.(Ν.Τ.Π.)
Η Σιωνιστική πολιτική ηγεσία της Ε.Ε. υποβάλλει τους λαούς της Ευρώπης, σε οικονομικό ολοκαύτωμα, για τα συμφέροντα της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Ελίτ!!!  
Οι Άγγλοι  γλύτωσαν, μακάρι να υπήρχε ένας
Πολιτικός Αρχηγός, να οδηγούσε τον Ελληνικό Λαό στην έξοδο (GREXIT), από αυτή τη φωλιά των φιδιών.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο