Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"

Η Φιλανθρωπική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" μετά το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από γονείς και μαθητές από όλη την Ελλάδα τις προηγούμενες χρονιές, ξεκινάει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πρόγραμμα επιδοτούμενων διαδικτυακών μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, σε συνεργασία με γνωστό διαδικτυακό φροντιστήριο για την σχολική χρονιά 2016-2017.

Γιορτή Κρεμμυδιού στις Θεσπιές


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Τό Νέο Διοικητικό Συμβούλιο τού Α.Σ. ΑΡΗ της Θήβας :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ματσαγγούρας Γεώργιος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α ' : Παγώνης Γεώργιος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β ' : Παντελέων Παναγιώτης 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Γερμανός Σωτήρης
ΤΑΜΙΑΣ : Κουτσοβασίλης Θεοφάνης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ : Λιαμπότης Ανδρέας
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ : Σοβατζής Δημήτρης
ΕΦΟΡΟΙ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ : Τζαβίδας Βασίλης , Τσάλεζας Δημήτρης 
ΕΦΟΡΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ : Τσεμπελίκου Μήνα , Μαλέρδου Πένυ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΗΝ VODAFONE

Πολλές φορές κατά το παρελθόν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν “παίξει” περίεργα και επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της Πατρίδος μας.
Τελευταίο κρούσμα από την κινητή τηλεφωνία VODAFONE AE, ήταν το καλωσόρισμα της εταιρείας συνδρομητών της σε ακριτικά νησιά μας, με το μήνυμα «ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ».

ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ Η '' ΠΡΩΤΗ '' ΤΟΥ Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ

                     Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Με πολλά νέα πρόσωπα και φιλοδοξίες για επίτευξη των Υψηλών στόχων που έχουν τεθεί για τη νέα χρονιά, ξεκίνησε την Τετάρτη 3 Αυγούστου την προετοιμασία του ο Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ  υπό τις οδηγίες του Προπονητή κ. Βαγγέλη Φράγκα στο Δημοτικό Γήπεδο Υπάτου.  Στην «πρώτη» της Ομάδας έδωσαν το παρόν όλοι , οι Ποδοσφαιριστές , το Τεχνικό Επιτελείο , ο Γιατρός της ομάδας , όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και αρκετοί Φίλαθλοι . 

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΠΕΡΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βαυκαλίζεται περί της αναθεωρήσεως του Συντάγματος της χώρας. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι με αυτή την αναθεώρηση στοχεύουν στο καλό της Πατρίδος μας.

Δήμος Θηβαίων : Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με την υπ' αριθ. 282/4-8-2016 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Π.Ε. Βοιωτίας και λαμβανομένου υπόψη τον από 4-8-2016 Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία κινδύνου 4) που ισχύει για την Παρασκευή  5/8/2016, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  η  κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 4ης Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, έως και την 12η βραδινή της 05ης Αυγούστου,  ημέρα Παρασκευή,  στις  ακόλουθες περιοχές του Δήμου Θηβαίων:

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Αναδρομή στην ιστορία συγγραφής των "Κανονικών" και "Απόκρυφων Ευαγγελίων"

Μέσα στη δύνη μιας πολιτισμικής θύελλας, η κοινωνία των πολιτών συνειδητοποίησε ότι η εγκύκλιος Κρατική Παιδεία ποτέ δεν την έκανε κοινωνό ενός πλούτου γνώσης η οποία αφορούσε τόσο το πεδίο των Θετικών Επιστημών όσο και το πεδίο των Θεολογικών, Κοινωνικών και Πολιτικών γεγονότων. Η γνώση αυτή θεωρείτο «επικίνδυνη» και αντιτιθέμενη σε ένα σύστημα «λογικής» και ενός τρόπου «κοινωνικής έκφρασης».
Η σταδιακή αποκάλυψη αυτής της «πασίγνωστης» στους ειδικούς, αλλά μη διδασκόμενης γνώσης είχε όμως και τα αρνητικά της αποτελέσματα.

Δήλωση Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

Την Δευτέρα, 1/8/2016,  καλέσαμε Δημοτικό Συμβούλιο για να προσέλθει η Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι  και να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες  σχετικά με την 158/Α/2016 Έκθεση Επιθεώρησης-Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς,

Στην Αλυκή Θηβών η εκδήλωση του συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" για το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι.



ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, ΟΣΟ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Είμαστε στον Αύγουστο του 2016 και όσοι έχουν σήμερα δημόσια γραφή και έγραψαν ή γράφουν ακόμα για το πραξικόπημα της Τουρκίας, δεν θυμάμαι κανέναν ν’ ασχολήθηκε τότε, ούτε και να θυμίζει σήμερα στους Έλληνες, πως η χώρα μας βρίσκεται κάτω από ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από πέρυσι τον Ιούλιο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ: Τι κρύβεται πίσω από την άρνηση ενός συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος;

Εδώ και ένα χρόνο έχουμε γίνει μάρτυρες μιας έντονης διαμάχης των κάτοικων του (Γαλατικού) χωριού Θίσβης με μια εταιρεία την ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ η όποια διαχειρίζεται την Βιομηχανική Περιοχή Θίσβης (ΒΙΠΕ Θίσβης).

Ποιο είναι το επίδικο της διαμάχης;

Στον κόλπο της Νούσας, υπάρχει μια πανέμορφη παραλία που είναι το ιστορικό, καλοκαιρινό και κολυμβητικό θέρετρο των κατοίκων της Θίσβης. Την 1η Σεπτεμβρίου 2015, η ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, αυθαίρετα και παράνομα, απαγόρευσε τη διέλευση των κατοίκων προς αυτήν, αποκλείοντας τον κοινόχρηστο δρόμο και την πρόσβαση στην παράλια με πρόσχημα την ασφάλεια λόγω διέλευσης των φορτηγών και της λειτουργίας του λιμανιού.

Σαν σήμερα το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία στην Ελλάδα

Στις 4 Αυγούστου 1936 ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς με τη συγκατάθεση του βασιλιά Γεωργίου Β΄ αναστέλλει βασικά άρθρα του Συντάγματος και κηρύσσει δικτατορία. 
Θα επιβάλλει ένα αυταρχικό καθεστώς με κάποια φασιστικά στοιχεία, που δεν θα οδηγήσουν όμως στη δημιουργία ενός ολοκληρωτικού κράτους. Το καθεστώς αποδείχτηκε ότι ήταν προσωποπαγές και θα καταρρεύσει μετά τον θάνατό του, στις 29 Ιανουαρίου 1941.

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΘΗΒΑ-ΥΛΙΚΗ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΦΟΡΤΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΘΗΒΑ-ΥΛΙΚΗ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΦΟΡΤΟΥ ΝΤΑΛΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, μιλώντας στη Βουλή στο Νομοσχέδιο για την «Ανάθεση Συμβάσεων Παραχώρησης», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε 3 σοβαρά θέματα, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που αφορούν κυρίως τη Βοιωτία. Ειδικότερα, ο κ.Μπασιάκος, μεταξύ αλλων, είπε:

Πρόγραμμα Τροφωνίων 2016

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2016
Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πέμπτη 18 Αυγούστου – Αυγουστιάτικη Πανσέληνος     
Συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου. Έναντι μνημείου Λέοντα Χαιρώνειας, ώρα 9:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Πέμπτη 25 Αυγούστου   
Χορευτική παράσταση από τη χορευτική ομάδα '”Μανουσάκια” Κυριακίου.  Πλατεία Αγίου Νικολάου Κυριάκι, ώρα 9.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Υποτροφίες Σπουδών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για φοίτηση στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΞΥΝΗ» προσφέρει τη δυνατότητα 9 υποτροφιών για φοίτηση, που θα χορηγηθούν με κοινωνικό-οικονομικά και ακαδημαϊκά  κριτήρια (επίδοση στο Λύκειο).
         Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια  παρέχονται :

   1. MEDITERRANEAN COLLEGE

  • ΤΡΕΙΣ υποτροφίες για Bachelor (στα δίδακτρα)
Αξίας 5.620 € έκαστη για το α’ έτος σπουδών.
  • Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και να έχουν βαθμολογία έτους >60%.
  • Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια feesτου Βρετανικού Πανεπιστημίου(1.320€ έως 1.500€) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/ αποφοίτησης (150€).

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Πρόσκληση Συμμετοχής στην έκθεση MEAT DAYS 2016

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής επιχειρήσεων
στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
στις παράλληλες εκθέσεις

MEAT DAYS 2016 & DAIRY EXPO 2016

(30/9 – 2/10/2016, METROPOLITAN EXPO, Αθήνα)

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεπής στο στόχο της για τη δημιουργία δομών και προϋποθέσεων που ενισχύουν την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του πρωτογενή της τομέα, ανακοινώνει και φέτος τη συμμετοχή της στις δύο κλαδικές εκθέσεις:

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Tα αντισυλληπτικά χάπια παχαίνουν; ...και άλλες 10 απορίες

Yπάρχουν κάποια ερωτήματα που είναι στο μυαλό πολλών γυναικών, οι οποίες διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα αντισυλληπτικά χάπια, όπως ο φόβος μήπως τους προκαλέσουν αύξηση του βάρους ή σοβαρά προβλήματα όταν αποφασίσουν να κάνουν παιδί.
Eμείς απευθυνθήκαμε στους ειδικούς, ζητώντας απαντήσεις σε 11 κρίσιμα ερωτήματα.
Tο αντισυλληπτικό χάπι θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του περασμένου αιώνα, όχι μόνο για την επιστημονική του αξία, αφού είναι η πλέον ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος αντισύλληψης, αλλά και για την ελευθερία που έδωσε στις γυναίκες να αποφασίζουν για το αν θέλουν να γίνουν μητέρες ή όχι. Ωστόσο, η μυθολογία και οι αντιλήψεις που υπάρχουν γύρω από αυτό έχουν ως αποτέλεσμα την περιορισμένη χρήση του στη χώρα μας και το μεγάλο αριθμό εκτρώσεων. Aν και το χάπι κυκλοφορεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, η ανασφάλεια, ο φόβος και οι απορίες που προκύπτουν από τη λήψη του είναι ακόμα πολλές και απασχολούν κάθε γυναίκα. Aπευθυνθήκαμε, λοιπόν, στους ειδικούς και τους ρωτήσαμε για ό,τι μας ανησυχεί σχετικά με τα αντισυλληπτικά.

Οι διακοπές του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Ζάλτσα Βοιωτίας

Στο ησυχαστήριό του, στη Ζάλτσα Βοιωτίας, βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για ολιγοήμερες διακοπές.

Εκεί, στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, βρίσκεται το «καταφύγιο ψυχής του». Εκεί διαβάζει, προσεύχεται, γράφει τους λόγους του και ασχολείται με κτηνοτροφικές και γεωργικές εργασίες. Μαζεύει ελιές, φτιάχνει τυρί, επισκέπτεται τα χωράφια του.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ "ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ 2016"


Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των «Πινδαρείων» στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://drive.google.com/file/d/0BxqEfqegRxFENjR0dkRocDFEc3c/view




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Οι ποσότητες απορριμμάτων που εναποτέθηκαν στους 4 ΧΥΤΑ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, το Α΄ εξάμηνο του 2016

Ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας Α.Ε διαχειρίζεται 4 ΧΥΤΑ (Λαμίας, Θήβας, Χαλκίδας & Ιστιαίας), οι οποίοι διαθέτουν όλες τις
απαιτούμενες αδειοδοτήσεις (Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων - ΑΕΠΟ και Άδειες λειτουργίας).

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Χ Ι Λ Α Ρ Ι

Ως γνωστόν η ΧΙΛΑΡΙ ήταν ΥΠ.ΕΞ. στην πρώτη τετραετία του προέδρου OBAMA.
Η ΧΙΛΑΡΙ είναι σύζηγος του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α. CLINTON, και πρώην πρώτη κυρία των Η.Π.Α. και διψάει για εξουσία.
Η  ΧΙΛΑΡΙ είναι Αμερικανο-Εβραία, όπως λέμε ΕλληνοΑμερικάνα, ΓερμανοΑμερικάνα, ΓαλλοΑμερικάνα, ΙσπανοΑμερικάνα, κ.λ.π.
Η  ΧΙΛΑΡΙ είναι δυναμική γυναίκα. Τώρα στα 70 πλημμυρίζει από  ενέργεια.

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τον Γ.Γ. Αθλητισμού και τον Γ.Γ. Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας

Την Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός και ο κ. Κώστας Σταματιάδης Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Χρήστος Κυπραίος και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού κ. Αθανάσιος Αλεστάς.
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών για την άμεση υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων και της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας για την πραγματοποίηση αγώνων των εθνικών ομάδων χάντμπολ και άλλων αθλητικών συναντήσεων στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς.

ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ, ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΗΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Πολλές φορές κατά το παρελθόν έχω αναφερθεί στο “Βορειοηπειρωτικό Βήμα”.
Την τριμηνιαία εφημερίδα που είναι το επίσημο όργανο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνος (ΠΑ.ΣΥ.ΒΑ).

Ο πολιτισμός του στρατηγικού τουρισμού

Ν. Λυγερός

Η Ελλάδα έζησε πριν μερικές δεκαετίες τα εκτρώματα του μαζικού τουρισμού, ο οποίος κατέληξε σ’ έναν κορεσμό σε πολλές περιοχές, έτσι αναγκάστηκε στη συνέχεια να αλλάξει μεθόδους και να επιλέξει πιο ορθολογικά τον τουρισμό της. Το πρόβλημα είναι ότι στο ενδιάμεσο γειτονικές χώρες αξιοποίησαν πιο αποτελεσματικά το συγκριτικό πλεονέκτημα του ήλιου και της θάλασσας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Εκτός διαγωνισμού για το Θριάσειο η COSCO

Με την ηχηρή απουσία της COSCO και μία μόνο προσφορά που υποβλήθηκε από την κοινοπραξία ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ και την Goldair θα προχωρήσει τελικά ο διαγωνισμός για το εμπορευματικό κέντρο του Θριάσιου Πεδίου, ενός επενδυτικού σχεδίου αξίας 250 εκατ. ευρώ, που έχει ως στόχο να καταστήσει την Ελλάδα διαμετακομιστικό κέντρο της Ευρώπης.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών έληξε οριστικά τo απόγευμα της Δευτέρας, μετά από την φετινή αναβολή δύο φορές του διαγωνισμού προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνους στους επενδυτές να προετοιμαστούν.

Οριστική λύση στο σύνδρομο Morton΄s (μούδιασμα δακτύλων και πόνος στο πέλμα) δίνει το χειρουργείομε αφαίρεση του παθολογικού νεύρου.

«Η χειρουργική αφαίρεση του νευρινώματος και του νεύρου επιτυγχάνει ανακούφιση από τον πόνο» αναφέρειο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπαιδικός - Μικροχειρουργός  Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης.
«Μετά το χειρουργείο, προσθέτει ο κ Ιγνατιάδης, είναι αναγκαίο για να αποφευχθεί τυχόν υποτροπή και για ταχύτερη επούλωση, ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθήσει ειδική αγωγή και μέτρα προφύλαξης, όπως.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΑ

Μπορούμε να διακρίνουμε την ανθρώπινη πορεία σε δύο στάδια. Το αρχικό στάδιο που ανυψώνει τον άνθρωπο και τον απομακρύνει από το προηγούμενο της απλής ζωικής του υπόστασης, η ζωηρή λάμψη της συνείδησής του. Με πάσης μορφής δράσης σ' όλα τα πεδία που εκδηλώθηκε, αναπτύχθηκε, κληρονομήθηκε και υπενθυμίζεται σαν παράδοση, με τα μνημεία του λόγου, της τέχνης και των λοιπών δημιουργιών.

Ερωτήματα για τον Πεζόδρομο της Θήβας, από τον Θεόδωρο Παπαϊωάννου

Είναι πασιφανής και τετριμμένη πλέον  η επανάληψη ότι ο δήμος « εκών -άκων» επέφερε ανήκεστο βλάβη στην εμπορική δραστηριότητα  της πόλης με τις διαδοχικές παρατάσεις προς την ανάδοχο του έργου : «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δ. Θηβαίων». 
Η παράταση επιμήκυνε τον συμβατικό χρόνο περαίωσης κατά 69% και από μόνη της αυτή  η ενέργεια συνιστά πρωτοφανή αν όχι σκανδαλώδη απόκλιση στα ελληνικά εργοληπτικά χρονικά, ίσως  προς καταχώρηση στο βιβλίο Γκίνες 
Μετά την πρόσφατη  ψήφιση του 4ου  Ανακεφαλαιωτικού  Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) που απαιτείται  σε κάθε τροποποίηση ή συμπλήρωση της αρχικής σύμβασης και του 1ου  Πρωτοκόλλου  Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών (ΠΚΤΜΝΕ) –πράξεις που δεν νομίζω να σταματήσουν - αναφύονται  διάφορα ερωτηματικά, από τα οποία σταχυολογώ τα επόμενα:      

ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Η Ελλάς αναγνωρίσθηκε ως ανεξάρτητο κράτος με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου στις 3 Φεβρουαρίου του 1830. Ένα Πρωτόκολλο ανεξαρτησίας που υπέγραψαν, οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής, δηλαδή, η Ρωσία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία. Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη, διεθνής διπλωματική πράξη, η οποία αναγνώριζε την Ελλάδα ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, μετά από αιώνες κατοχής υπό τον τούρκικο ζυγό, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.  
Η επίσημη ονομασία του ανεξάρτητου κράτους ήταν: Βασίλειο της Ελλάδος. Και το πολίτευμα αυτής: Βασιλευόμενη Δημοκρατία.   
Κατά περιόδους το πολίτευμα της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας αμφισβητήθηκε, οπότε και αντικαταστάθηκε οριστικά με το δημοψήφισμα που διενήργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την 8η Δεκεμβρίου 1974, όταν ο ελληνικός λαός με ποσοστό 69,2% ψήφισε υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ.

Α.Σε σχέση με την πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιθέας-Ελαιώνα, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τη Βουλή, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΘΗΒΩΝ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Γιώργος Στασινός: Το ΤΕΕ δεν θα βάλει «λουκέτο», ακόμη κι αν κάποιοι το επιδιώκουν

«Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος δεν θα κλείσει, ακόμη κι αν είναι επιλογή κάποιων». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία» και στο δημοσιογράφο Κοσμά Ζακυνθινό, αφήνοντας αιχμές για υπόγειες διεργασίες απαξίωσης του Επιμελητηρίου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Στασινός επισημαίνει ότι με το νέο Ασφαλιστικό κινδυνεύει με αφανισμό ο κλάδος, ενώ για την οικονομία αναφέρει με νόημα: «Δεν μπορεί να μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη όταν δεν υπάρχει... αληθινή ανάπτυξη». Κάνοντας τον απολογισμό του για τον έναν χρόνο στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ, ο Γιώργος Στασινός αναφέρει  ποιες νέες υπηρεσίες προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του, την ώρα που τονίζει ότι μειώθηκαν κατά 25% οι λειτουργικές δαπάνες. Ακόμη, σύμφωνα με την Ημερησία, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ εκφράζει τα παράπονά του γιατί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν πληρώνει το Επιμελητήριο για το σύστημα που είχε κατασκευάσει για τα αυθαίρετα.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

Η φιλοσοφία που είδε τις πνευματικές λειτουργίες άλλοτε έξω από την ανθρώπινη συνείδηση κι άλλοτε σαν ανάβλυσμα της ψυχής, υποχρεώθηκε για να προσεγγίσει το αντικείμενό της να κάνει τόσες αφαιρέσεις, ώστε τελικά να μη μείνει στην ουσία παρά μια νεκρή υπόσταση από την οποία δεν μπορεί να διδαχθεί κανείς πολλά για τη ζωή και τις δημιουργίες της.

Μόνο διανοητές που άρχισαν την έρευνα από τη μελέτη των ανθρώπινων εκδηλώσεων μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τη χροιά των προθέσεων του ανθρώπου και του κόσμου. Η συμβολή των τελευταίων είναι πιο έντονη και υπήρξε αποφασιστική στη διαμόρφωση των ανθρωπίνων πραγμάτων, γενεσιουργοί της κοινωνικής δημιουργίας, της συμπεριφοράς του ανθρώπου και της εξέλιξης.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Πολύ κοντά στην Λίμνη οι φλόγες.

Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια , η οποία απειλεί οικισμούς και σύμφωνα με την Πυροσβεστική κατευθύνεται προς τα νότια της Λίμνης.
Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, η οποία απειλεί οικισμούς και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει περάσει την αντιπυρική ζώνη βρίσκεται ήδη κοντά στο μικρό ανοικτό γήπεδο της Λίμνης και κινείται προς την νότια πλευρά της πόλης μερικά μόλις μέτρα από το σχολείο.

ΜΕ ΤΟ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ» ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ

Το ταξίδι στον Πανορμίτη στη Σύμη, είναι ένα "όνειρο ζωής" για πολλούς, ένα τάμα που μπορεί να κρατήσει χρόνια μέχρι να πραγματοποιηθεί.
Ο Άρχων Μιχαήλ, ο "ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ" της Σύμης,φυλάει το νησί των Δωδεκανήσων αλλά και τους απανταχού πιστούς, από το 1783 όταν πρωτοχτίστηκε το Μοναστήρι στο κέντρο του μικρού όρμου, όπου αποτελεί ένα υπέροχο φυσικό λιμάνι.

Στην Ανατολική Ουκρανία εξελίσσεται μια κτηνωδία

Αυτή την στιγμή εξελίσσεται στην ανατολική Ουκρανία ένας άγνωστος πόλεμος, σε μια περιοχή που άκμασε ο Ελληνισμός για χιλιάδες χρόνια.

Στην Κριμαία που το αρχαίο όνομά της είναι Ταυρίς, και στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας 150.000 άνθρωποι αποτελούν το ελληνικό στοιχείο από τον 7ο αιώνα πχ,  με τις ελληνικές πόλεις τη Μαριούπολη, τη Σεβαστούπολη, τη Συμφερούπολη, τη Γιάλτα που σημαίνει γιαλός, την Οδησσό  κ.α. 

Πως φτάσαμε εδώ:

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο