Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ… ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Πέρασε στα πολύ ψηλά των Συστημικών ΜΜΕ η μεγάλη κατ΄ εμέ είδηση της παρουσίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Τάσου Αβραντίνη με τίτλο: “Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαυγίζει”. Και παίρνει μεγαλύτερη αξία η είδηση από τη στιγμή που ήταν μεταξύ των παρουσιαστών του βιβλίου του κ. Αβραντίνη, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου. Όπως επίσης, παρουσιαστές ήταν η Πρόεδρος του Δικτύου για την μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη (σαν αυτή που έκανε ως υπουργός Παιδείας) Άννα Διαμαντοπούλου. Όπως και ο καθηγητής Θάνος Βερέμης (από τα ιδρυτικά στελέχη της “Δράσης”). Όλως τυχαίως και οι τρεις παρουσιαστές του βιβλίου μετείχαν κατά το παρελθόν στην Παγκόσμια Λέσχη, που εν κρυπτώ προωθεί τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον Πλανήτη. Της λέσχης Μπίλντερμπεργκ!!

ΠΡΟΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Χριστιανική Ελλάδα-Πατρίδα, και η Ορθοδοξία θρησκεία, με αυτούς τους ΑΘΕΟΥΣ πολιτικούς- κυβερνήτες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, και η ηγεσία της Ορθοδοξίας δεν κάνει τίποτα να ξυπνήσει τον Ελληνικό Λαό!!!
Οι Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες έρχονται κατά μυριάδες. Ο  ΣΟΡΟΣ είπε, «χρειάζεστε αντικατάσταση από λαθρομετανάστες», και οι δικοί μας προδότες πολιτικοί δεν αντιδρούν, ή  μάλλον συμφωνούν!!!
Η Ελλάδα κινδυνεύει από την ηθελημένη και προγραμματισμένη από τους Σιωνιστές δανειστές χρεοκοπία.

ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ

Πως μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι οι ιδέες που κατευθύνουν τα ανθρώπινα βήματα είναι ανεξάρτητες και τυχαίες χωρίς σύνδεση με την πηγή, η οποία δίνει κύρος στις ανθρώπινες αλήθειες και αξία, όμοια με εκείνη που έχουν οι φυσικοί νόμοι με την αντικειμενική τους υπόσταση και σταθερότητα;

Οι αλήθειες του κόσμου και οι προθέσεις φαίνονται στην ανθρώπινη συνείδηση με ευκολία όταν ερευνούνται τα φυσικά φαινόμενα, ενώ μπροστά στα ανθρώπινα φαινόμενα, που η μελέτη είναι δύσκολη και η διαδικασία σύνθετη, που δεν παρουσιάζουν καμία απτή εκδήλωση, πριν περάσουν στον οργανισμό, αναγκάστηκε η φιλοσοφία - η Πλατωνική - να τα θεωρήσει και να τα παρουσιάσει σαν παραγγελίες, σαν αντηχήσεις ενός μακρινού μηχανισμού.

"ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ"



Ο Βουλευτής Βοιωτίας, τ.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Μπασιάκος, περιόδευσε (29.09.2016) στο Νομό Ηλείας (Πύργος, Γαστούνη, Μανωλάδα, Βασιλειάδα, Βαρθολομιό, Λεχαινά). Η περιοδεία έγινε με πρωτοβουλία και κατεύθυνση του Προέδρου της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου μας, ώστε να διαμορφώσουμε μία χρήσιμη και αποτελεσματική «Συμφωνία αλήθειας».

ΘΗΒΑ: Εκδήλωση – Συζήτηση : «Η Δίκη της Χρυσής Αυγής και οι βίαιες φασιστικές επιθέσεις»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της νεοναζιστικής συμμορίαςτης Χρυσής Αυγής και το γιγάντωμα του αντιφασιστικού κινήματος , άρχισε να αποκαλύπτεται η εγκληματική φύση της Χ.Α. Η παραπομπή σε Δίκη των κορυφαίων στελεχών της θεωρήθηκε ως η αρχή του τέλους της εγκληματικής της δράσης.

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΕΚΛΟΓΕΣ…

Γράφουν οι Παναγιώτης Αποστόλου
και Χρήστος Χατζηαναστασίου
της “Ελλήνων Πολιτείας”  

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και με τα πρώτα σημάδια “κούρασης” να είναι ορατά, αλλά και το γεγονός μεγάλων αστοχιών μελών της κυβέρνησης (Παππάς – Φίλης), όλα δείχνουν ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο Αλέξης Τσίπρας, θα προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές και έναν επιβλητικό ανασχηματισμό.

Ομάδα Ανάγνωσης Λογοτεχνίας στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΗΝ  ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φιλοξενεί την Ομάδα Ανάγνωσης Λογοτεχνίας για ενήλικες με συντονίστρια τη φιλόλογο κ.Πόπη Αδαμάκη.
 Απευθύνει, λοιπόν, πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν την Ομάδα.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΩΣ ΑΥΤΟΦΥΗΣ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ...

Κωδωνοκρούστες δαίμονες, κάποιοι χειρουβικοί αναρχικοί, συνόμιλοι των νεκρών που γεωμετρούν τα μεγάλα στίγματα της ανθρωπιάς των προσώπων και των σημάτων, καταπροσωπούν τα έργα της μοίρας τους και χλευάζουν τα σπασμένα τους δάκτυλα, που λιώσανε κτυπώντας τον αμετακίνητο μεσότοιχο.

Συλλαμβάνουν εαυτούς να μονομαχούν με τις χίμαιρες. Κανένα λάλημα πετεινού δεν απελπίζει την αγρύπνια της εξωτερικής τους όρασης. Η εσωτερική τους ακοή με αρπακτική αίσθηση ηχογραφεί τη διαμαρτυρία του σκεπτικισμού που απελπίζει το μέλλον.

Η δύναμή τους αυτοφυής που κάνει την ψυχή τους να δουλεύει ακόμη, όσο κι αν όταν άνοιξαν τα χέρια τους να αγκαλιάσουν τον κόσμο και τους τα έκοψαν...

Ξεκινούν τα έργα στην παραλία της Χαλκίδας

Αρχίζουν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των σπηλαιώσεων στην Ευβοϊκή Ακτή της παραλίας Χαλκίδας από τον παλαιό εμπορευματικό λιμένα μέχρι τον προβλήτα του Αγίου Νικολάου.

Η σύμβαση του έργου, που υπεγράφη την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, προβλέπει κυρίως εργασίες επισκευής φθορών κρηπιδωμάτων με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ, με σκοπό την αποκατάσταση της ασφάλειας και της εικόνας ολόκληρου του παραλιακού μετώπου.

Ανακοινωση συνταξιουχων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ
κάθε μέρα χωρίς σταματημό, χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό.
Αφαιρούν τις συντάξεις μας , την υγεία μας, τις κοινωνικές παροχές.
Μας  φορτώνουν με νέα κοινωνικά βάρη, μας ρίχνουν στον καιάδα.
Τις κύριες και επικουρικές συντάξεις τις έκαναν προνοιακά βοηθήματα, το ΕΚΑΣ, το μέρισμα, τα έστειλαν στα αζήτητα.
Μη τρέφουμε αυταπάτες ότι με τις προσφυγές στην δικαιοσύνη θα μας επιστραφεί ότι μας έχει αφαιρεθεί.
Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα  νομιμοποιήσουμε στην συνείδηση μας ως τετελεσμένο ότι μας έχει αφαιρεθεί.

ΘΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΣΣΙΑΣ, ΕΝΩ ΕΝΕΔΡΕΥΟΥΝ ΟΙ "ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ"

Η συνείδηση της ομαδικής ευθύνης ήταν ένα από τα επιτεύγματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, εκεί όπου η προσωπική εξουσία των ολίγιστων είχε κατορθώσει να γίνει πυρήνας ενός νέου μυστικισμού. Κι αυτό είχε γίνει πρώτιστα στη Γερμανία.

Στην Ιταλία ο φασισμός του Μουσσολίνι, αν εξαιρεθεί η ασυνάρτητη νεολαία που απετέλεσε την αγελαία ουρά των μαυροχιτώνων, δεν πέτυχε αυτό που πραγματοποίησε ο εθνικοσοσιαλισμός στη Γερμανία. Το πέτυχαν αργότερα τα κομμουνιστικά καθεστώτα. Να δημιουργήσουν μια τέτοια "ψυχολογία" στους λαούς.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Στερεά Ελλάδα

Τα στοιχεία για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Περιφερειακής Αρχής για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τα τελευταία δύο χρόνια δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο του απολογισμού. 

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια, στον απολογισμό της αναφέρει:

ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016 - 2017


’Εναρξη Εγγραφών - Μαθημάτων στο Λύκειον των Ελληνίδων Θηβών

C:\Users\Μιμίκα\Downloads\χορός -μούσες.bmp
Το «Λύκειον των Ελληνίδων Θηβών» συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά την ανάδειξη και τη διάδοση του Ελληνικού μας Πολιτισμού προάγοντας πάντοτε την ιδέα του εθελοντισμού.

Νέες δράσεις και πλούσιες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους θα συμπεριλαμβάνονται στην νέα Λυκειακή χρονιά. Θα λειτουργήσουν τμήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών και τραγουδιού,  χειροτεχνίας-ζωγραφικής και μουσικοκινητικής. 

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μέλη της Διεθνούς Ένωσης Συντακτών για τη γαστρονομία, τον οίνο και το ταξίδι φιλοξένησε ο Δήμος Θηβαίων

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου ( ΣΠΟΑΚ) “ο Αρίων”, στον οποίο είναι μέλος και ο Δήμος Θηβαίων, οργάνωσε εξειδικευμένο δημοσιογραφικό ταξίδι με επίκεντρο το Γαστρονομικό Τουρισμό, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Συντακτών για τη γαστρονομία, τον οίνο και το ταξίδι ( International Food, Wine & Travel Writers Association -IFWTWA)

Η Στερεά Ελλάδα αλλάζει με έργα

Στην δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν στα έργα που εκτελούνται μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και την υλοποίηση και τον προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των δύο χρόνων διοίκησης από την νέα Περιφερειακή αρχή.

Συγκεκριμένα: 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: “O ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΗΓΕΤΗ”

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η


Ο Δήμος Θηβαίων και η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών
διοργανώνουν ημερίδα το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30
στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου της ΔH.Κ.Ε.Θήβας
με θέμα :

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Ο Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ ΔΡΟΜΟ 2016!!!

Tο διήμερο 30 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου 2016 θα διεξαχθεί ο 34ος Σπάρταθλος δρόμος, που διοργανώνει ο Διεθνής Σύνδεσμος ''Σπάρταθλον'' από το 1984.Πρόκειται για έναν διεθνή ιστορικό υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου, 246 χλμ, χρονικού ορίου 36 ωρών, από την Αθήνα έως τη Σπάρτη,στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη το 490 π.Χ.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Στο βάθος του προβλήματος του φιλοσοφικού, φαίνεται ότι ή δεν έχουν προσδιοριστεί με πληρότητα οι έννοιες του καλού και του κακού ή ότι οι ανθρώπινες συνειδήσεις, με την παραλλακτικότητα που τις χαρακτηρίζουν, κυμαίνονται. Και οι κυμάνσεις αυτές δίνουν γένεση σε δυσαρμονίες και σε αγώνες που προκαλούν σύγχυση στο ανθρώπινο γένος.

Μιλώντας για την παραλλακτικότητα των συνειδήσεων, εννοούμε τις άπειρες μεταβλητές που δεν είναι ποτέ ομόρροπες,που δημιουργούν ένα παράδοξο σύστημα,ανεξέλεγκτο και αχειραγώγητο, γιατί υπερβαίνει σε ένταση τη βούληση οιασδήποτε ατομικότητας.Οι δυσαρμονίες είναι προλογικές ή μεταλογικές. Είναι παρέκκλιση προς ό,τι είχε συμφωνηθεί ή νέες εμφανίσεις ή ανεπιθύμητο αποτέλεσμα μιας ασυναίσθητης πορείας.

Πρόσκληση: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στην Σκύρο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

         Σας προσκαλούμε στην 15η συνεδρίαση (Τακτική) του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου (Χώρα Σκύρου), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
                          
  • Ανακοινώσεις Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Ασημίνας Δ. Παπαναστασίου,
  • Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνου Π. Μπακογιάννη.
                    

Περιφερειακός Αγώνας Υπερελαφρών Αεροσκαφών στην 111ΠΜ - Ευχαριστήρια από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υπερελαφρών Αεροσκαφών, Νικόλαο Μακράκη

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, διοργανώθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης (111ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, Περιφερειακός Αγώνας Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η διάδοση του αεραθλητισμού και συμμετείχαν εννέα (9) αερολέσχες με δεκαεπτά (17) πληρώματα και δέκα (10) αεροσκάφη.

ΡΕΜΟΣ ΚΑΙ (Β)ΡΩΜΗΛΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Πανελλήνιο σάλο έχει προκαλέσει η συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντώνης Ρέμος στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet στο πλαίσιο της παραμονής του στην Τουρκία, όπου έδωσε δυο συναυλίες. Σε αυτή τη συναυλία φέρεται να είπε ότι υπάρχουν “κοινές αναμνήσεις” των δυο λαών, και κατάθεσε την προσήλωσή του στην ελληνοτουρκική φιλία και την συμπάθειά του στον σφαγέα των Ελλήνων, Κεμάλ Ατατούρκ.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η συνεργασία Δ' ΚΟΣΕ και Δασικών Υπηρεσιών το μυστικό της επιτυχίας στη Θήβα

Η συνεργασία των Δασικών υπηρεσιών με τις κυνηγετικές οργανώσεις είναι μονόδρομος για την προστασία του περιβάλλοντος και την ομαλή διεξαγωγή της κυνηγετικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Όταν αυτή η συνεργασία συμπληρώνεται από την τοπική αυτοδιοίκηση τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το κυνήγι δεν έχει φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

Έναρξη Μαθημάτων της Παιδικής Χορωδίας “Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής Θηβών”

Ξεκινούν  για δεύτερη συνεχή χρονιά τα μαθήματα παραδοσιακής μουσικής από την  Παιδική Χορωδία  «Φίλων παραδοσιακής  Μουσικής Θηβών  ».
H πρώτη συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και ώρα 06:00 μ.μ. Στο Δημοτικό Ωδείο Θηβών.                                                                    
Στη χορωδία μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ειδική συνεδρίαση του ΔΣ Θηβαίων ζητά ο Θανάσης Σκούμας

Ειδική συνεδρίαση του ΔΣ Θηβαίων ζητά με σχετικό αίτημά του στο προεδρείο του σώματος ο Θανάσης Σκούμας προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο.


Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος επανέρχεται στο θέμα της κοινοχρησίας του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Αγγελή στον όρμο της Νούσας στη Θίσβη και στο καυτό ζήτημα του νερού στα Βάγια.

ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ - Γιατί τελείωσαν οι Πρωθυπουργοί.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

«Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο η εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς τιμήν της ελληνικής ομάδας που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Παρόντες ήταν οι 47 από τους 93 αθλητές και αθλήτριες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στη Βραζιλία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και την παρουσίαση της ελληνικής ομάδας. Εκεί βρέθηκε και ο 76χρονος τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ ως Ολυμπιονίκης, καθώς το 1960 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης με το σκάφος του “Νηρεύς” στα σκάφη τύπου “Ντράγκον” στην ιστιοπλοΐα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του συγκινήθηκε πολύ. Κρατώντας μπαστούνι στο χέρι, σε έντονο συναισθηματικά κλίμα, ο τέως βασιλιάς παρέδωσε βραβείο στην αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου.

Περιπατητική διαδρομή Οκτωβρίου από την Επιτροπή Αθλητισμού Δήμου Λεβαδέων

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων  πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους, ότι οι περιπατητικές διαδρομές που πραγματοποιούνται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, ξεκινούν και πάλι. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 θα συναντηθούμε στις 9.00 στους Αγίους Θεοδώρους (πίσω από το γήπεδο) και θα περπατήσουμε μέχρι τη θέση Κεραμίδι.  Ώρες πορείας:

Εκδήλωση Άρδην Λιβαδειάς: Ο Σόρος, οι ΜΚΟ και η προσφυγική κρίση

Το Κίνημα Άρδην σας προσκαλεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 19:00,
σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:
Ο Σόρος, οι ΜΚΟ και η προσφυγική κρίση
ομιλητές:

Ζητούνται εθελοντές Μαθηματικοί,Φυσικοί, Βιολόγοι και Φιλόλογοι για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων- Παράταση αιτήσεων έως 3 Οκτωβρίου

Παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( διορισμένους ή μη) επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Θηβαίων », προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.  Ειδικότερα ζητούνται μαθηματικοί, φυσικοί, βιολόγοι και φιλόλογοι.

Θήβα : Κλειστή η οδός Βουρδουμπά


Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του έργου “Δημοτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Θήβας”  την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 η οδός Βουρδουμπά από την από την οδό Ηλέκτρας έως την οδό Πινδάρου στην πόλη των Θηβών θα είναι κλειστή λόγω εργασιών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει όσους έχουν ανάγκη

Σε συνέχεια των της δημοσιοποίησης των στοιχείων για των απολογισμό των δύο χρόνων της Περιφερειακής Αρχής, παρατίθενται οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που αφορούν στην στήριξη όλων όσοι χρειάζονται βοήθεια.

Με την δημιουργία συγκεκριμένων δομών αλλά και την υλοποίηση προγραμμάτων, η περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό εκείνων που χρειάζονται συμπαράσταση και ενίσχυση.

Ενημέρωση από Δήμο Θηβαίων προς επαγγελματίες εναλλακτικού τουρισμού

Το Δίκτυο Παράκτιον- Paraction, μέλους του οποίου είναι και ο Δήμος Θηβαίων, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης των δραστηριοτήτων του, συμμετέχει στην έκθεση “NOSTOS” 1st GREEK ALTERNATIVE TOYRISM EXRO 2016, για την προβολή , διαφήμιση και δικτύωση των μελών του.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί η δημοκρατική Ευρώπη βαδίζει τον δρόμο του φασισμού;

Η Ευρώπη ως μέτοχος της Ελληνικής ιδέας #2

This is not a Coup (αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ, σχολιασμός) – Μέρος Α΄

Στέργιος Π. Ζυγούρας
Πολύ σημαντικό και χρήσιμο μπορεί να χαρακτηρισθεί το τελευταίο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου και της InfoWar “This is not a coup” (Δεν είναι πραξικόπημα). Σημαντικό για όσα συμπυκνώνει και χρήσιμο για όσα το ξεπερνούν, επειδή κάποια απ’ αυτά τα αγγίζει, δίνοντας το έναυσμα του προβληματισμού. Προβάλλουμε εδώ ορισμένα αποσπάσματα από την παρουσίασή του στο κανάλι RT (δεν έχει δοθεί ακόμη ελεύθερο στην δημοσιότητα) καταθέτοντας και μια άποψη για το επέκεινα στο δεύτερο μέρος του άρθρου.
Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει την χρησιμοποίηση του Ευρώ από την ΕΚΤ και την Κομισιόν ως μέσου πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης. Συνδυάζει τα όσα έγιναν στην Ιταλία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Κύπρο τα τελευταία έξι χρόνια. Εξηγεί έννοιες που τα κράτη αποσιωπούσαν πριν επιβληθεί το Ευρώ. Πριν το 2009 ελάχιστοι γνώριζαν τι είναι και πώς σχετίζονται Spread, ELA, CDS, Goldman Sachs, οίκοιπιστοληπτικής αξιολόγησης, ΕΚΤ και Κεντρικές Τράπεζες των κρατών-μελών της Ε.Ε. Ταυτόχρονα, το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να ξεπεράσει το τεχνικό επίπεδο και να εξηγήσει στον μέσο Ευρωπαίο από πού πηγάζει η φασιστική νοοτροπία της ΕΚΤ και της Κομισιόν, από πού πηγάζει η αντίφαση του φασισμού με το ευρωπαϊκό κεκτημένο της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του πολίτη. Σχολιάζουμε λοιπόν το έργο της ομάδας του InfoWar με αφορμή την φιλοδοξία του να φύγει πέρα από τα τεχνικά στοιχεία και να διερευνήσει την σύνδεση πολιτικής-οικονομίας και την αιτία κατασκευής του Ευρώ.

Η ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΖΕΣ...

...Την ίδια ώρα που χιλιάδες Ελληνες "έκαψαν όλα τα σπίρτα και έπλασαν το δικό τους θάνατο", όπως θα μας έλεγε ο ποιητής τιτλοφορώντας την ποιητική του συλλογή με σαφείς αναφορές στον κοινωνικό πόνο.

Και η άποψη αυτή δεν βρίσκεται μόνο στον τίτλο της όποιας ποιητικής συλλογής, του όποιου άγνωστου ποιητή, αλλά θεμελιώνει με βαθύτατο στοχασμό και φιλοσοφική συνέπεια την παρουσία του μηδενός στην κοινωνία, που αποτελεί συγχρόνως και την ολοκληρωτική απουσία.

ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Κατόπιν εντολής των Κοσμοκρατόρων δανειστών η Κυβέρνηση Τσίπρα κατέθεσε νόμο στη Βουλή των Ελλήνων για τα προαπαιτούμενα των δανειστών.
Ένα από τα προαπαιτούμενα είναι και το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ.
Το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ αντικατάστησε το ΤΑΙΠΕΔ.
Στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ σύμφωνα με εντολή του Κοσμοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, (προέδρου των δανειστών), πρόεδρος θα είναι Γάλλος εκλεκτός του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και μέλη του διοικητικού Συμβουλίου –κατά πλειοψηφίαν- ξένοι εκλεκτοί των δανειστών.

Θανάσης Σκούμας: Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις...

Έχουμε την πληροφόρηση, ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θίσβης, έχει αποστείλει στα τοπικά συμβούλια της περιοχής του πρώην Δήμου Θίσβης, ένα κείμενο για το θέμα της παραλίας στη Νούσα της Θίσβης, και τους ζητά να τοποθετηθούν επ' αυτού.

Ευρυτανία:1.300 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ξερίζωσαν οι άνδρες της Αστυνομίας Καρπενησίου

Ολοκληρώθηκε χθες τις βραδυνές ώρες η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε δασώδη και δύσβατη περιοχή στην ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου , όπου άνδρες της Aσφάλειας ξερίζωσαν και κατέστρεψαν περί τα 1300 δενδρύλλια χασίς.

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας, Βαγγέλης Μπασιάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, τιμώντας τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη:
«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του πατριώτη Παύλου Μπακογιάννη, του Στερεοελλαδίτη Βουλευτή, που δολοφονήθηκε άνανδρα, πριν από 27 χρόνια, γιατί αγωνίστηκε, συνειδητά και σθεναρά, για την εθνική συμφιλίωση και ενότητα, προσφέροντας πολλά στον τόπο μας.

«Η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς είναι κάθετη , σταθερή , μόνιμη και αδιαπραγμάτευτη»

Με αφορμή  την ανάρτηση της πρόσκλησης ( στο επίσημο site , αρ.πρωτ:6023 ) για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δ.Α.Α  , όπου βλέπουμε ως θέματα ( 10ο , 11ο , 12ο ) απ’ ευθείας αναθέσεις για τον τομέα της καθαριότητας ,  δηλώνουμε για άλλη μια φορά τα εξής:

Τουρνουά 3χ3 8-9 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΑ ΑΝΑΝΗΨΕΙ, ΑΡΑΓΕ, ΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΑΡΚΗΣ Ο ΛΑΟΣ;

Η Ελλάδα ως χώρα τοποθετημένη στο σημείο συνάντησης Ανατολής και Δύσης είναι απελευθερωμένη της τραχύτητας των βορείων γειτόνων της και της νωχελούς μαλθακότητας της γειτνιάζουσας Ανατολής και των μεσημβρινών χωρών. Είναι μια σύνθεση των "αγαθών" των πέριξ αυτής χωρών σε μια αρμονική ενότητα, έτσι ώστε τα πολλά να μεταμορφώνονται σε α-πολλά, σε ένα!

ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Τα τελευταία χρόνια, η αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας, με επιβολή προστίμου εις βάρος του εργοδότη, έχει μετατραπεί σε εισπρακτικό μέτρο από τα όργανα του ΙΚΑ. Η χωρίς καμία εξαίρεση επιβολή του υπέρογκου και δυσβάστακτου προστίμου των 10.000 ευρώ περίπου για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο, έχουν γίνει ο εφιάλτης του κάθε εργοδότη  που παλεύει να διατηρήσει την μικροεπιχείρησή του.

Θεμελιώδεις μαθηματικές έννοιες στη Σύγχρονη σκέψη

Μάνος Δανέζης: Η Έννοια του Μηδενός: Μια παμπάλαια έννοια με πολλαπλές αναγνώσεις
Όπως συμφωνούμε σήμερα η Επιστήμη θεμελιώθηκε πάνω σε κάποιες βασικές έννοιες, οι οποίες όμως στην αρχική τους σύλληψη διέφεραν ουσιαστικά από την αντίληψη που έχουμε σήμερα γι’ αυτές.
Mία από αυτές είναι και η έννοια του μηδενός, η οποία αποτέλεσε και τον θεμελιώδη παράγοντα της γέννησης νέων μαθηματικών ιδεών και εφαρμογών.
Tο ότι ασχολούμαστε με τη μαθηματική αυτή έννοια στο πλαίσιο της Κοσμολογίας δεν είναι τυχαίο, εφόσον τη συναντάμε πολλές φορές στους συμπαντικούς προβληματισμούς μας.
Tι εννοούμε, για παράδειγμα, λέγοντας ότι η ύλη των σωμάτων εκμηδενίζεται όταν περάσει τη σημειακή ιδιομορφία της μελανής οπής; 
Tι εννοούμε όταν αναφέρουμε ότι ύλη γεννάται εκ του μηδενός μέσα από την ανυπαρξία των ορίων μιας λευκής οπής, ή σύμφωνα με τη Θεωρία της Συνεχούς Δημιουργίας; 
Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι, με βάση την έννοια του μηδενός, έχει συγκροτηθεί το μαθηματικό οικοδόμημα των αρνητικών και φανταστικών αριθμών, οι οποίοι με τη σειρά τους παίζουν έναν κυρίαρχο ρόλο στη συγκρότηση των σύγχρονων κοσμολογικών ιδεών (μην ξεχνάμε π.χ. την ανάγκη κατανόησης της φύσης της αρνητικής και φανταστικής μάζας ή του αρνητικού και φανταστικού χρόνου).
Όπως γίνεται λοιπόν φανερό, η πλήρης κατανόηση της έννοιας του μηδενός θα δώσει ίσως μια νέα διάσταση στα μηδενικά, αρνητικά και φανταστικά μεγέθη, την οποία τόσο ανάγκη έχει πλέον η σύγχρονη Aστροφυσική.

34ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Λήξη δηλώσεων συμμετοχής 30 Σεπτεμβρίου
Το 34ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
(1-4 Δεκεμβρίου 2016)


Από 1 έως 4 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, κορυφαίος θεσμός του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο