Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Η ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η νόηση δεν είναι η απλή ανταπόκριση του μυαλού στον ερεθισμό όχι μόνον των αισθήσεων και των αισθημάτων, αλλά ακόμη και της λογικής. Είναι προπαντός το συμβάδισμα όλων των ατομικοτήτων, των πολλών, προς τη γραμμή που ενώνει τη βούληση του σύμπαντος και τον προορισμό της ατομικότητας.

Ο κόσμος είναι σύνθεση, δημιουργία, φθορά και αναδημιουργία.Το δε πρόβλημα που έφερνε σε σύγχυση τον Descartes, τον Malebrance, τον Spinoza, αν δηλαδή μπορεί να συνδεθεί το σώμα με την ψυχή, που ο πρώτος τη θεωρούσε αδύνατη, ενώ οι άλλοι δύο περιττή, αφού ο κόσμος ο ίδιος ήταν θεός, προσεγγίζει τη λύση που δίνουμε ότι ο κόσμος είναι δημιουργία, αλλά και ο ίδιος ο δημιουργός, γιατί η δημιουργία είναι αυτοδύναμη.

Ένταση με μέλη της αντιφασιστικής στο ΔΣ Θηβαίων. Δεν επιθυμούν την παρουσία του βουλευτή της Χ.Α. στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Ένταση προκάλεσε η κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ Θηβαίων να μην συζητήσει με τη μορφή του κατεπείγοντος το ψήφισμα-πρόταση που κατέθεσε η αντιφασιστική οργάνωση και καλούσε το σώμα να μην προσκληθεί στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου και να μην επιτραπεί να καταθέσει στεφάνι, ο βουλευτής της ΧΑ.

Για τις 7 Νοεμβρίου τελικά αναβλήθηκε η κρίσιμη ειδική συνεδρίαση του ΔΣ με τις ερωτήσεις και επερωτήσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας.

EXTRA ECLESIA NULA SALUS (ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ)

Για όσους πιστεύουν, αυτό είναι μια αυταπόδεικτη διαχρονική αλήθεια. Οπως δεν αντέχει στην πίεση της αμφισβήτησης το γεγονός ότι εκτός και εντός Εκκλησίας, μέσα στην άγρια παλίρροια των δύσκολων καιρών, δεν μπορούν να κάνουν "ταρζανιές" ή να προσδοκούν την πολιτική τους σωτηρία κάποιοι αγραβάτωτοι και γραβατωμένοι τσαρλατάνοι της πολιτικής, όχι απλώς γιατί τους συνοδεύει η μωροφιλοδοξία και η εξουσιολαγνεία, αλλά γατί φοβούνται την αντίδραση της συντεταγμένης εκλησιαστικής εξουσίας...

"ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ" Ο ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ - Θα μιλήσει το βαθύ λαρύγγι της Siemens;

Θα μιλήσει το βαθύ λαρύγγι της Siemens;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες μας, εντός των επομένων ημερών επίκειται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) για την ακυρότητα ή μη του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο που υπέγραψε ο Γιάννης Στουρνάρας ως Υπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου. Ενός Εξωδικαστικού Συμβιβασμού που από την πρώτη ημέρα η Ελεύθερη Ώρα και ο υπογράφων φωνάζαμε:

Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων: Διόρισαν μόνιμο ιμάμη στην Αγία Σοφία!

Μετατρέπουν οριστικά το κορυφαίο μνημείο της Χριστιανοσύνης σε τζαμί - Στα «άκρα» τραβάει η Άγκυρα το παιχνίδι της πρόκλησης, μετά το πρόσφατο «κρεσέντο» αλυτρωτισμού του Ταγίπ Ερντογάν

Σε ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι μεγαλοϊδεατισμού και ακραίου εθνικισμού επιδίδεται πλέον ολοφάνερα η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ανατολή», αποφασίστηκε οριστικά ο διορισμός μόνιμου ιμάμη στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ BARAK OBAMA ΚΑΙ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Κύριε  Πρωθυπουργέ,

             Συμβουλή
          -----------------

Καλέσατε τον BARAK OBAMA να επισκεφθεί την Αθήνα, με σκοπό να μας βοηθήσει για την απομείωση του τεχνητού και παράνομου ΧΡΕΟΥΣ.

Αυτό είναι αφελής, επιπόλαιη ενέργεια, και μικροπολιτική για εσωτερική κατανάλωση!!!

Δεδομένου ότι ο BARAK OBAMA- Η.Π.Α., και η ηγεσία της Ε.Ε. (Μέρκελ , Ολάντ, Γιούνκερ, Σούλτζ, Ε.Κ.Τ ) είναι υπηρέτες του Παγκόσμιου Δικτάτορα, και Επικυρίαρχου Λόρδου Βαρώνου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΗ

Καταγγέλλουμε τη συνειδητή και προκλητική επιλογή της Δημοτικής Αρχής Θήβας και προσωπικά του Δημάρχου Σπ. Νικολάου, να καλέσει επίσημα, για τρίτη φορά, το χρυσαυγίτη βουλευτή Καρακώστα στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτώβρη.
Είναι πρόκληση απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που σκοτώθηκαν από τους ναζί, τους φασίστες και τους ντόπιους συνεργάτες τους κατά τη διάρκεια της κατοχής, να καλούνται ως τιμητές τους οι πολιτικοί απόγονοι των τελευταίων, οι ναζιστές της Χ.Α.

Σφήνα Θήβας: Ο Δήμαρχος θήβας «παρασύρει»;; τους Δημοτικούς Συμβούλους με ψέματα!!

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, τέθηκε ως εκτός ημερησίας διατάξεως θέμα για την υιοθέτηση ψηφίσματος για τον αποκλεισμό της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής από τις εκδηλώσεις του εορτασμού του αντιφασιστικού ΌΧΙ!
Το ψήφισμα προτάθηκε από την Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας και τη συλλογικότητα της Σφήνας, ενώ υιοθετήθηκε από τους Δημ. Συμβούλους της μειοψηφίας κ.κ. Σκούμα και Κόρδατζη.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΕΙΚΕΣΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, με παρέμβασή του στη Βουλή, επαναφέρει το κρίσιμο αίτημα και την ανάγκη της επιεικέστερης διαχείρισης, με αντικειμενικό και αξιόπιστο τρόπο (ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε κατηγορίας), των «κόκκινων» δανείων λόγω της κρίσης. Συγκεκριμένα, το μεγάλο αυτό πρόβλημα αφορά 2.733.000 δάνεια (!!), ύψους 108 δις Ευρώ (!!), με την επακόλουθη απειλούμενη μεγάλη κοινωνική κρίση και ένταση, λόγω σειράς μέτρων, όπως οι αναγκαστικές εκτελέσεις (με δεδομένες τις πολύ χαμηλές τιμές ακινήτων, την αδυναμία πωλήσεών τους, τους πλειστηριασμούς, κατασχέσεις κλπ.), που προκαλούν μεγάλη ζημιά στους περισσότερους καλόπιστους δανειολήπτες, χωρίς ευθύνη τους, αλλά λόγω της αδυναμίας πληρωμών τους εξαιτίας της παρατεινόμενης βαθιάς οικονομικής κρίσης. Η Ερώτηση είναι η ακόλουθη:

Δήμος Λεβαδέων: Υποβολή αιτήσεων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 άρχισε η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν  να υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά με την έναρξη λειτουργίας της αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής είτε μόνοι τους στην αντίστοιχη Υπηρεσία χορήγησης Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης του TAXIS είτε διαμέσου των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.  Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και την Τρίτη 30 Μαΐου 2017.

Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

  1. Το πολιτικό “ρίγος” μιας πανεπιστημιακής παράδοσης και η χιμαιρική της επίδραση
Αντώνης ΜανιτάκηςΗ παραδοχή του Αντώνη Μανιτάκη ότι οι παραδόσεις του Συνταγματικού δικαίου από τον Αριστόβουλο Μάνεση συνιστούσαν ταυτόχρονα νομική επιστήμη και πολιτική θέση, θέτει άμεσα ένα ζήτημα: πώς επηρέαζε και ανατροφοδοτούσε η μια την άλλη; Ο Α. Μανιτάκης αναφέρει ότι η διδασκαλία του Α. Μάνεση στην δεκαετία του 1960 προκαλούσε ρίγη στους πρωτοετείς φοιτητές. Προφανώς αυτά ήταν πολιτικά και όχι επιστημονικά, παρότι η σχέση των δυο είναι, ως ένα σημείο, προφανής. Το παρόν άρθρο απαντά στο αντίστοιχο του Α. Μανιτάκη με τίτλο “Η λαϊκή κυριαρχία ως λαϊκή εντολή και η διδασκαλία του Μάνεση” που δημοσιεύτηκε στην διαδικτυακή σελίδα constitutionalism.gr και στην κατηγορία “συνταγματισμός”. Κρίνει τον συνταγματισμό ως ιστορικό θέμα και, ιδιαίτερα, ως παράμετρο της ιδρυτικής πράξης του ελληνικού κράτους. Έμμεσα, θίγει και το θέμα “η ταυτότητα της Ελληνικής Επανάστασης”.

1ο Athens Rum Festival, 6 και 7 Νοεμβρίου 2016 στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου

Το 1ο Φεστιβάλ ρουμιού Αθήνας διοργανώνεται από το εμβληματικό ρούμι μπαρ  Baba Au Rum (World’s 50 Βest Bars 2013 & 2016)  – ποιος άλλος άραγε γνωρίζει καλύτερα το ρούμι στην Ελλάδα?- και την εταιρεία Conf Expo Ltd, με μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΙΑ 'Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ;

Η απάντηση ανήκει βέβαια στη δικαιοδοσία της ψυχοδιαγνωστικής επιστήμης. Από καλλιτεχνικής απόψεως πάντως, εμφανίζονται "καλλιτέχνες" της πολιτικής του εξπρεσιονισμού κι άλλοτε του σουρεαλισμού. Ανήκουν στη συνομοταξία των πολιτικών εκείνων που διαθέτουν εξπρεσιονιστική πολιτική φαντασία, με έντονη την τάση να παραμορφώνουν την πραγματικότητα, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που απορρέουν απ' αυτή τη λογική.

ΕΡΧΕΤΑΙ… ΕΡΧΕΤΑΙ… Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Φέρνει μαζί του την δραχμή

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Τελείωσε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ ο Τσίπρας βγήκε περισσότερο λαβωμένος από ότι δείχνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Συνεδρίου σε στιλ Τσαουσέσκου – ας μην έχει το ίδιο τέλος – ετοιμάζεται για τον ευρύτατο ανασχηματισμό που θα χωρέσει στη νέα κυβέρνηση περισσότερο ΠΑΣΟΚ.   

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ανακοινωση - καταδίκη ΔΣΑ της παραβίασης προσωπικής ζωης δικαστών

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                           Αθήνα, 20/10/2016

Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία δεν είναι ανεκτές συμπεριφορές που πλήττουν τον πυρήνα της ιδιωτικής ζωής με την δια του τύπου παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και της προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
Είναι δε όχι μόνον ποινικά αξιόλογες, αλλά και προκλητικά αγοραίες, όταν στρέφονται κατά δικαστικού λειτουργού, ο οποίος όλως συμπτωματικά (!) υπηρετεί σε Ανώτατο Δικαστήριο που καλείται να κρίνει θέματα μείζονος νομικού, αλλά και πολιτικού ενδιαφέροντος. Η επικινδυνότητα του εγχειρήματος επιτείνεται, αν ληφθεί υπόψη ότι  η τέλεση των επίμαχων -ποινικά αξιόποινων- πράξεων συμπίπτει χρονικά με εκκρεμή διάσκεψη του Δικαστηρίου αυτού. 

Μπακογιάννης: Φουλάρουμε τις μηχανές

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Την συνεδρίαση άνοιξε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος, κατά την εισήγησή του, παρουσίασε τον απολογισμό των ενεργειών που αφορούν στο πρόγραμμα αλλά και τον προγραμματισμό για τις επόμενες κινήσεις για την επίτευξη των στόχων της περιφέρειας.  

Ενημερωτική ημερίδα από το Επιμελητήριο Βοιωτίας: «Δάνεια - Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις».

Μία άκρως ενδιαφέρουσα, όσο και επίκαιρη ημερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, διοργανώνει το Επιμελητήριο Βοιωτίας.
Η ημερίδα έχει θέμα « Δάνεια – Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις» και θα πραγματοποιηθεί στην Λιβαδειά, την Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016  και ώρα 19:15, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ.Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά). 

Τα θέματα για τα οποία θα γίνει ενημέρωση είναι: 

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Κοντέινερ αντί σκηνών στο προσφυγικό κέντρο της Θήβας

Τη φιλοξενία προσφύγων σε διαμερίσματα προκρίνει ως την καταλληλότερη η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ στη Βοιωτία Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να κληθούν και άλλοι δήμοι στο πλαίσιο της διασποράς του πληθυσμού που έχει εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, να φιλοξενήσουν πρόσφυγες ενώ ενημέρωσε οτι στο προσφυγικό κέντρο της Θήβας θα τοποθετηθούν κοντέινερ αντί σκηνών.

Οι βιαστικοί του Κυπριακού

Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι οι βιαστικοί του Κυπριακού, δηλαδή αυτoί που θέλουν να το λύσουν με οποιονδήποτε τρόπο, δεν είναι παρά αυτοί που ήθελαν να αποδεχτούμε το Σχέδιο Ανάν. Ήδη το 2004 ήταν έτοιμοι να παραδώσουν τα πάντα, επειδή κατά βάθος είναι απλώς ραγιάδες που δεν έχουν καμία σχέση με όσους πάλεψαν για την ελευθερία της Κύπρου. Δεν τους ενδιαφέρει ο απελευθερωτικός αγώνας, γιατί δεν πίστεψαν ποτέ σ’ αυτόν.

ΟΛΟ "ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ", ΑΛΛΑ Σ' ΑΥΤΑ ΜΕΝΟΥΜΕ!

Κάθε φορά μας εκπλήσσει η ίδια η πραγματικότητά μας. Ακριβώς η πραγματικότητα που οι ίδιοι διαμορφώσαμε. Αυτοπαγιδευόμαστε στην ανάγκη μας για αιθεροβασία, κάποιοι μάλιστα και για ονειροβασία,, έχοντας χάσει το αίσθημα της πραγματικότητας. Αγνοώντας ότι το "δράμα" που αμήχανα παρακολουθούμε από τα σύννεφα, μόνο οι ίδιοι μπορούμε να ανατρέψουμε.

Και νιώθουμε ότι φταίνε πάντα οι άλλοι ή περιμένουμε από τους άλλους να "βγάλουν το φίδι από την τρύπα", για να μη διαταράξουμε τον ενδυμίωνα ύπνο μας στα σύννεφα ενίοτε του ωχαδερφισμού και του "βολέματος". Πρόκειται ταυτόχρονα για ένα πληγωμένο εγωισμό περιδινούμενο στο αχανές της επιβεβαίωσης.

ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ!

Άλλος ένας υπερμαραθώνιος αγώνας ορεινής υπεραντοχής ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15/10/2016 στο Παρανέστι Δράμας. Πρόκειται για τον 10ο αγώνα βουνού παρθένου δάσους Παρανεστίου, VFUT 162 χλμ, θετικής υψομετρικής διαφοράς 6.889 μ. διάρκειας 40 ωρών. Σ’ αυτή την δύσκολη αναμέτρηση αγωνίστηκαν 80 συνολικά δρομείς και καταγράφηκαν 61 τερματισμοί. Ανάμεσά τους και τρεις δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας που δικαίωσαν για άλλη μια φορά το σύλλογό μας τερματίζοντας επιτυχώς με την ακόλουθη κατάταξη:

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΕΛΛΗΝΕΣ  ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ
     -----------------------------  
Ο Σουλτάνος έρχεται  και εμείς τραγουδάμε!
Το ΔΟΓΜΑ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ άρχισε να υλοποιείται, βλέπε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ των Ελλήνων , και Ισλαμιστές εισβολείς λαθρομετανάστες, που κατέκλυσαν την Ελλάδα. «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» που λέει το τραγούδι του Κρητικού Νίκου Ξυλούρη.

Το «Θέατρο Ελπίδας» παρουσιάζει από 21 Οκτωβρίου 2016, το καινούργιο έργο της Τούλας Μπούτου “ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ”

Μία σύγχρονη κοινωνική κωμωδία, που αναφέρεται στα προβλήματα της εποχής μας και στις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι. Διανθίζεται με όνειρα και απορρέει ελπίδα για το μέλλον!
Μια καθημερινή οικογένεια με τα προβλήματά της στην Ελλάδα του σήμερα,  έχοντας  κι  ένα ανάπηρο παιδί που παλεύει για να επιβιώσει. Ένας παράξενος επισκέπτης που με έναν μοναδικό τρόπο θα τους βγάλει από την ρουτίνα και την μιζέρια τους, θα τους «ξεγυμνώσει» κάνοντας τους να ξαναδούν τους εαυτούς τους, τις σχέσεις τους και ν’ αποκαλύψουν καλά κρυμμένα μυστικά τους…

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει τη δολοφονία 3 αδέσποτων ζώων στην Τ.Κ. Αγίας Τριάδας

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία 3 αδέσποτων σκυλιών, στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Τριάδας, από τη ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων  τροφής.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου πήρε απόφαση, να διοργανωθεί για τρίτη χρονιά η πολιτική της «Λευκής Νύχτας» και να καθιερωθεί σαν θεσμός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Στη προσπάθεια αυτή, συμμετέχει η Περιφερειακή διοίκηση, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς και του Επιμελητηρίου, με τις παράλληλες εκδηλώσεις που χρηματοδοτούν.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα ψηφιακής Μαστογραφίας, test Παπανικολάου και Οστεοπόρωσης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων

Στα πλαίσια των Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής και αγωγής υγείας που υλοποιούνται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ), γνωστοποιείται η έναρξη υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων στα προγράμματα που αφορούν στην πρόληψη καρκίνου του μαστού, καρκίνου των ωοθηκών και οστεοπόρωσης.

   Συγκεκριμένα για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα ψηφιακής μαστογραφίας νέων      συμμετεχόντων, απαιτείται η προσκόμιση:

Αύριο το στρογγυλό τραπέζι «Χτίζοντας το Μέλλον: Ο δρόμος για την ευμάρεια είναι πάντα υπό κατασκευή» που συνδιοργανώνουν ΤΕΕ, ΣΠΜΕ και ECCE

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 (9.30-13.00),   σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ) και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολιτικών Μηχανικών (ECCE)Στρογγυλό Τραπέζι με τίτλο «Χτίζοντας το Μέλλον: Ο δρόμος για την ευμάρεια είναι πάντα υπό κατασκευή» (Building the future: The road to prosperity is always under construction), στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ, 1ος  όροφος,  Νίκης 4. Το Στρογγυλό Τραπέζι «συγκαλείται», στο πλαίσιο της 64ηςΓενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE), που φιλοξενείται στην Αθήνα, από 20-22 Οκτωβρίου 2016.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΟΥΡΙΚΙ-ΠΛΑΤΑΝΑΚΙ- ΥΠΑΤΟ 20/10






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ημερίδα ενημέρωσης του ΤΕΙ Θήβας για το ερευνητικό πρόγραμμα Green Logistics e-Training

Το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος με τίτλο “Green Logistics e-Training in Cereal/Rice Sector (Στρατηγικές Συμπράξεις Erasmus+)”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2016, στις 9:30 π.μ., στην αίθουσα «Α. Κοφίνης» στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Δείτε όλο το πρόγραμμα.

Πολίτευμα και κομματική Δημοκρατία

Δρ Μάνος Δανέζης
Αστροφυσικός
 *Μάνου Δανέζη:
«Πολιτική οργάνωση και κοινωνία», εφ. Πειραϊκή Πολιτεία, 20/6/1994.
«Κομματική ανασυγκρότηση και θεματικές οργανώσεις», περιοδ. ΛΙΜΑΝΙ, Σεπτέμβριος 1997.
«Από το παλιό στο Νέο. Μια πρόταση επανίδρυσης των κομμάτων», εφ. Καθημερινά Νέα 17 Νοεμβρίου 1999.
«Κομματική Δημοκρατία». Περιοδικό «Ζενιθ», Ιανουάριος 2010
Με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και πιο φανερό ότι ένα πρώτο και πολύ δύσκολο βήμα αποκατάστασης της Δημοκρατικής Τάξης, στο πλαίσιο ενός Νέου Πολιτισμικού Ρεύματος, είναι η λήψη μιας σειρά ουσιαστικών θεσμικών παρεμβάσεων, στη δομή και τη λειτουργία των κομμάτων, ως φορέων της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, η οποία, εξ ανάγκης, αντικατέστησε την άμεση Αθηναϊκή Δημοκρατία.
Η αποσάθρωση των κομματικών δομών

Γιατί οι Ελίτ δεν Θέλουν τον Τραμπ;

Του Ραφαήλ Α. Καλυβιωτη

Η ελεύθερη διακίνηση ειδήσεων και ιδεών μέσω του διαδικτύου είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο επίτευγμα του 21ου αιώνα. Και αυτό διότι η άναρχη φύση του διαδικτύου αφαιρεί την δυνατότητα από οιονδήποτε επίδοξο δυνάστη να καταστείλει όλα αυτά που δεν του είναι αρεστά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι χώρες που δεν ανήκουν στην Δυτική κουλτούρα όπως η Κίνα και ακόμα περισσότερο η Β. Κορέα δεν αφήνουν το διαδίκτυο ελέυθερο.

ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΒΟΥΡΚΟΣ ΝΕΦΕΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΙΡΟΣ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ;

Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ κοινή συνείδηση της απόλυτης, της πρωταρχικής αναγκαιότητας.Και η αναγκαιότητα αυτή έχει να κάνει με την πολιτική παιδεία, την πολιτική αγωγή, την αισθητική στην πολιτική στο γενικότερο πλαίσιο της παιδείας, που ήταν και εξακολουθεί να είναι ο...μέγας υπανάπτυκτος στη χώρα τούτη του πολιτικού βούρκου και της "γουρουνοποίησης" των πολιτικών.

Και αντί οι ηγετικές τάξεις να αντιδράσουν στη λαική ραστώνη που υποδέχεται ανεξέλεγκτα τον αφορισμό του Πτωχοπρόδρομου, την έκαναν οι ίδιες κτήμα τους και πίστη τους και συνετέλεσαν στον εκμαυλισμό της, με την προσήλωσή τους σε άγονες διαφωνίες και με το άγχος του παρογοντισμού που τις διέκρινε.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΦΑΡΜΑΚΟ Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Το καλύτερο «φάρμακο»   στην προαγωγή της υγείας και  στην πρόληψη των ασθενειών είναι η παραδοσιακή κρητική διατροφή του 1960!
Αυτό τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης ,Κλινική Προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής,  κ Αντώνης Καφάτος, μιλώντας  σε διάλεξη του  Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας με θέμα « Παραδοσιακή διατροφή της Κρήτης σε αντίθεση με τη δυτική διατροφή στους Δείκτες Παιδικής Παχυσαρκίας».

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο